Boluspor - Tuzlaspor Maçinin Ardindan

Trendyol 1. Lig’de Boluspor’un, Tuzlaspor’u 2-1 maglup ettigi karsilasmanin ardindan teknik direktörler maçi degerlendirdi.

Trendyol 1. Lig’in 6. haftasinda Boluspor evinde Tuzlaspor’u agirladi. Ev sahibi ekip sahadan 2-1 galip ayrildi. Karsilasmanin ardindan teknik direktörler basin toplantisinda maçi degerlendirdi.

"Önümüzdeki maçlara bakacagiz"

Önlerindeki maçlara bakacaklarini ifade eden Tuzlaspor Teknik Direktörü Eren Safak, "Maalesef üzücü bir maglubiyet aldik. Oyuna özellikle ilk golü yiyesiye kadar oyuna çok kötü basladik. Oyunu çok geride kabul ettik. Aslinda planlarimiz bu sekilde degildi. Biraz daha önde daha ikinci bölgede oyunu karsilamakti. Fakat oyunun basinda gerçeklestiremedik. Daha sonraki süreçte zaten golü yedik. Golü yedikten sonra biraz toparlanma sürecine girdik. Ikinci yari bazi oyuncu degisiklikleriyle beraber oyuna ortak olduk. Golü de bulduk. Fakat daha sonra gene bireysel çok basit bir hatadan gol yedik. Boluspor’u tebrik ediyorum. Biz de önümüzdeki maçlara bakacagiz" dedi.



"Skor yapamiyoruz"

Skor yapma konusunda problemlerinin olduklarini dile getiren Boluspor Teknik Direktörü Yalçin Kosukavak ise "Bu maçi teknik olarak anlatmak biraz zor. 5 maç kazanamamak bir de daha önceki ilk saha maçlarinda alt taraftaki takimlari kazanamamak. Hepimizin üzerinde oyuncularin üzerinde bizim üzerimizde tüm Bolu’nun üzerinde bir baski olusturuyor. Yani rakipten ziyade bugün belki bir BAL ligi takimiyla da oynasaydik, ben bugün çok zor olacagini maç öncesinde biliyordum. Çünkü artik oyunu erteleyip skora odakli oynamak gerektigini, takima bir özgüvene ihtiyaci oldugunu asilamak gerekiyordu. Galibiyet çok bulasici bir sey ona çok ihtiyacimiz vardi. Oyunu da ertelemedik aslinda. Ilk yari itibariyle çok baskin bir oyun oynadik. Belki oyunun ilk dakikalarinda 2-0 öne geçecek pozisyonlari da bulduk. Biraz oralarda skor yapamiyoruz. Biraz problemlerimizden bir tanesi bu" diye konustu.



"Bolu halki bence Boluspor’a biraz sahip çikmali"

Bolu halkinin Boluspor’a sahip çikmasi gerektigini söyleyen Kosukavak, "Bolu halki bence Boluspor’a biraz sahip çikmali. Biraz daha burada o Boluspor’un deplasman ambiyansini yaratmamiz gerekiyor. Çünkü zor bir lig 6 puanimiz var. Taraftara çok ihtiyacimiz var. Yani Bolu’da herkese ihtiyacimiz var. Bu lig çok degerli ve kiymetli. O yüzden tüm Bolululari bundan sonra bugüne kadar sevdali olanlari da biliyorum. Burada futbol oynadigim zamandan da biliyorum. O yüzden bence tüm Bolu halkina Boluspor’u desteklemek için buraya davet ediyorum ve onlara yakisanin da bu oldugunu düsünüyorum" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA