Ryan Kent Açiklamasi 'Avrupa Konferans Ligi'nde Gidebildigimiz Kadar Uzaga Gitmek Istiyoruz'

Fenerbahçe’nin Ingiliz futbolcusu Ryan Kent, Nordsjaelland galibiyeti sonrasi yaptigi açiklamada, "Gidebildigimiz kadar uzaga gitmek istiyoruz, bu da kazanmak demek" dedi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu ilk maçinda sahasinda Danimarka ekibi Nordsjaelland ile karsilasan Fenerbahçe, mücadeleden 3-1 galip ayrildi. Mücadelenin ardindan sari-lacivertli futbolcu Ryan Kent, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Takim adina güzel bir performans oldugunu söyleyen Kent, "Grup asamasina iyi baslamak her zaman önemlidir, biz de bugün bunu yaptik" diye konustu.

Takimin bu sezon 11 maçta 11 galibiyet hatirlatilmasi üzerine Ingiliz futbolcu, "Biz maç maç bakiyoruz. Her zaman bir sonraki maça konsantre oluyoruz. Oynadigimiz her turnuvayi ciddiye aliyoruz. Bugün de bunu gösterdik" dedi.



"Sansi almak benim elimde"

Teknik Direktör Ismail Kartal’in bugünkü maçta rotasyon kullanmasi ve forma sansi ile ilgili konusan Kent, "Tabii ki daha fazla süre almak isterim. Her oyuncu gibi kendi pozisyonumda oynamak isterim. Ama firsat bana geldiginde de her zaman elimden gelenin en iyisini yaparim. Tabii kolay degildir 4 hafta süre almadiktan sonra tekrar oynadiginiz zaman ritminizi yakalamak. Ben çalismalarimi en siki sekilde sürdürüyorum. Çünkü sansi almak benim elimde" ifadelerini kullandi.

"11’de 11 yapmak bize öz güven veriyor"

Sari-lacivertlilerin galibiyet serisiyle ilgili ise 26 yasindaki futbolcu, "Bunun iyi oldugunu düsünüyorum. Takimimizda çok fazla oyuncu var, dolayisiyla rotasyon yapma imkani buluyor. Daha fazla maç, oyuncular için daha fazla heyecan demek. 11’de 11 yapmak bize öz güven veriyor. Biz de bu sekilde yola devam, ederek maçlarda performans göstermek istiyoruz" açiklamasinda bulundu.

"Her zaman en iyisini yapmaya çalisiyorum"

Nordsjaelland mücadelesindeki performansini degerlendiren Ryan Kent, "Ilk yari kendi adima daha iyi olabilirdim. Sag kanatta oynamaya alisik degilim. Her zaman sol kanatta oynamistim. Ama her zaman elimden gelenin en iyisini yapmaya çalisiyorum. 2. yarida performansimi daha yukariya çektigimi düsünüyorum. Her zaman taraftarlarimiza neler yapabilecegimi göstermek istiyorum. Taraftarlarimiz sadece bugün degil her zaman çok iyilerdi" dedi.



"Gidebildigimiz kadar uzaga gitmek istiyoruz"

UEFA Avrupa Konferans Ligi’ndeki sampiyonluk sanslari için Kent, "Tabii ki oyuncular her Avrupa turnuvasini kazanmak isterler. Ama bizim basinda veya disarida ne konusulduguna bakmamamiz gerekiyor. Çünkü günün sonunda oyuncular sahada performans sergileyip bunu uygulamaya döküyorlar. Bizlerin ne yaptigi önemli. Biz maç maç bakiyoruz. Gidebildigimiz kadar uzaga gitmek istiyoruz, bu da kazanmak demek" açiklamasinda bulundu.

Kaynak: İHA