Ismail Kartal Açiklamasi 'Kazandigimiz Için Mutluyum'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, Nordsjaelland maçinin ardindan yaptigi açiklamada, "Oyuncularim verdigim görevi yerine getirdi. Kazandigimiz için mutluyum" dedi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu ilk maçinda sahasinda karsi karsiya geldigi Danimarka ekibi Nordsjaelland’i 3-1’lik skorla maglup etti. Mücadelenin ardindan Fenerbahçe Teknik Direktör Ismail Kartal basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Müsabakayi degerlendirerek sözlerine baslayan Ismail Kartal, "Bu aksamki maçta rakibimizin ne kadar iyi takim oldugunu biliyorduk. Son oynadiklari maçi izledik. Daha önceki maçlari izledik. Genç ve kosan bir takim, oyun kültürü olan bir takim ve vazgeçmeyen bir takim. Biz de buna ragmen hafta basindan beri neler yapariz, ezberlerini nasil bozariz diye plan yaptik. Asinda oyun içinde birkaç planimiz vardi ama ana plan tuttu. Goller de geldi. Onlarin oyun plani devamli kaleciyi kullanarak arkada bos alan bulup gol aramakti. 2-0’dan sonra çok gitmeyerek kazandigimiz toplarla 3, 4 ve 5’i bulmakti niyetimiz. Planlarimiz tuttu. Oyuncularim verdigim görevleri yerine getirdiler. Kazandigimiz için mutluyum" seklinde konustu.



"Bu takima rotasyon diyemeyiz"

Nordsjaelland’a karsi rotasyon kadroyla çikmadiklarini aktaran Kartal, "Bu takima rotasyon diyemeyiz. Her oyuncu bizim için degerli. Her oyuncu bizim 11’de oynar. Oynayanlar bazi maçlarda yedek kalabilir. Samandira’da sürekli çalisiyoruz. Hem oyunu hem oyun gücümüzü gelistirmeye çalisiyoruz. Nasil daha iyi olabiliriz bunlari düsünüyoruz bunun üzerine çalisiyoruz" ifadelerini kullandi.

"Crespo’nun golle baslamasi moral oldu"

Müsabakada takimin ilk golünü kaydeden Portekizli futbolcu Crespo’nun performansina deginen Ismail Kartal, "2 dönem önce birlikteyken çok iyi maçlar çikardi. Iyi adapte olmustu. Sezon basinda ailevi sorunlari ve küçük sakatliklari vardi. Su anda iyi durumda. Bugün ilk defa Avrupa’da ilk 11’de çikti. Golle baslamasi moral oldu. Hala bazi ufak tefek eksikleri var. Buna ragmen iyi maç çikardi. Mukavele kulüp tarafinin isi ben o tarafla ilgilenmiyorum. Ne oldugunu da bilmiyorum" degerlendirmesinde bulundu.

"Savunmada herkes oynayabilir"

Kartal, savunma örgüsünde degisimin sürekli yasanabilecegine deginerek, "Maçina göre Serdar-Djiku, maçina göre Samet-Becao oynar. Hepsi degerli oyuncu, ayirt etmiyoruz. Tüm oyuncularima güvendigim için böyle 11 ile maça çikti. Hepsi çalisiyor, hepsi bizim için degerli. Bunlar oynayacak, bu bekleyecek degil, herkes bizim için esit. Her an herkes oynayabilir" açiklamasinda bulundu.

Gruptan çikma sanslarini degerlendiren Ismail Kartal, "Bu gruptan çikmak istiyoruz. Lider olarak çikarsak Subat ayini bos geçip son 16’ya gidiyoruz. Lider çikamasak da ikinci olarak da çikmayi düsünüyoruz" ifadelerini kullandi.

"Taraftarlar bizim her seyimiz"

Taraftarlar ile ilgili de konusan sari-lacivertlilerin teknik direktörü, "Taraftarlar bizim her seyimiz. Onlar varsa variz. Onlari mutlu etmek için ugrasiyoruz. Takim sahada iyi mücadele ettigi zaman taraftarlar da cosuyor. Oyuncularimizi destekliyorlar. O sinerji ve enerji ile oyunun üstüne koyarak mücadele ediyorlar. Ekip çalismasi olarak düsünebiliriz. Insallah daha fazlasiyla üstüne koyarak devam edecegini düsünüyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA