Üçüz Minik Kardesler Ayni Takimda Ter Döküyor

Amasya’nin Tasova ilçesinde hentbol takiminda forma giyen üçüz kardesler birlikte ter döküyor.

Tasova Belediyesi Spor Kulübü hentbol bransinda forma giyen 6 yasindaki üçüz kardesler, 7 kisilik takimin bir bölümünü olusturuyor. 6 yasindaki üçüzler Muhammet Emir, Ali Eren ve Engin Ege Soyal’in hedefleri milli takimda mücadele etmek. Arkadaslari ve Antrenörleri Onur Tas ile birlikte spor salonunda takimlarinin basarisi için mücadele eden üçüzler, gelecekte adlarindan söz edilen sporcular olmak istiyor. Üçüzlerin ve takimin basindan ayrilmayan Antrenör Onur Tas, Tasova Belediyesi Spor Kulübü Baskani Ömer Sayar ve Tasova Gençlik Spor Ilçe Müdür Vekili Sercan Senel, takimin sampiyon olmasi için var gücüyle çalistiklarini söyledi.



Antrenör Onur Tas, “Minik yas kategorisinde ögrencilerimizle antrenmanlara basladik. Ögrencilerimizden en ufaklari da üçüz kardesler olarak takimimiza nese katiyorlar. Ileride kendilerini milli sporcu olarak görmek istiyoruz. Onlarin sosyal yasantisina katkida bulunmak, beceri kazandirmak amacimiz. Genelde ikizlere rastlaniyor ama üçüz duymadim. Üçüz olarak ilk diyebiliriz yani. takimin yarisini kurmus bulunmaktayiz. Içerisinden birisi de solak, bu da çok önemli. Üçüz olarak ender hatta ilk diyebiliriz. Avantajlari çok küçük yasta bu spor bransina baslayip, sporu, hentbolu ögreniyoruz. Bu sekilde ilerlediklerinde milli takimda olacaklar insallah” dedi.

Tasova Belediyesi Spor Kulübü Baskani Ömer Sayar üçüzlerin kulüplerinde forma giyiyor olmasindan mutlu olduklarini aktararak, "Çocuklarimizin üçüz olarak hentbol bransinda mücadele ediyor olmalari, bizi ziyadesiyle mutlu etti. Üçüz çocuklarimizla birlikte bizlerinde hedefleri var. En büyük hedefimiz buradan sporcu yetistirmek ama en önemlisi toplumla iyi insanlar yetistirmek. Üçüzlerimizin ayni takimda, takimin yarisini omuzlayacak seviyeye getiriyor olmamiz, spor tarihi açisindan önemli bir kirilma olacaktir. Bizim için en büyük kazanimdir” diye konustu.

Kaynak: İHA