U19 Kadin Milli Futbol Takimi, Estonya'yi 3-2 Yendi

U19 Kadin Milli Futbol Takimi, özel maçta Erzurum’da Estonya ile karsi karsiya geldi. Milliler, iki defa yenik duruma düsmelerine ragmen sahadan 3-2’lik skorla galip ayrildi.

Erzurum Palandöken Yüksel Irtifa Kamp Egitim Merkezi’ndeki mücadeleyi Irfan Çagri Bas yönetti. U19 Kadin Milli Takimi maça Defne Sarioglu, Tuana Demirbas, Ilayda Cansu Kara, Yuna Demir, Nihal Saraç, Berfin Elif Ceylan, Tuana Naz Türçin, Yaren Sürül, Mine Yildiz, Tuana Yilmaz ve Irem Tuana Sentürk ilk on biri ile basladi.

Ayyildizlilarin gollerini 46. dakikada Irem Tuana, 77 ve 78. dakikalarda Mine Yildiz atti. Estonya Milli Takimi’nin gollerini 45. dakikada Anna Mariin Juksar ve 76. dakikada Kaili Lilles’tan geldi.

U19 Kadin Milli Takimi Teknik Direktör Aytürk Kiyici, takiminin ortaya koydugu performanstan ve alinan skordan mutlu oldugu belirterek, “Zor bir maçti. Oyuncularimiz zaman zaman skor olarak geriye düssekte kendilerine verilen görevleri yaptilar. Ikinci maçta da galip gelmeyi hedefliyoruz. Agustos ayinda kamp yaptigimiz Erzurum’da hem saha, hem tesis, hem de hava olarak çok güzel bir atmosferi var. Federasyonumuz da bize bütün imkanlari sunuyor. Onlara da tesekkür ederiz” dedi.

Milli Takim Kaptani Ilayda Cansu Kara, aldiklari galibiyetten dolayi sevindiklerini söyleyerek, “Tüm arkadaslarimi tebrik ediyorum” dedi.

Iki takim 23 Eylül’de ayni sahada bir kez daha karsi karsiya gelecek.

Kaynak: İHA