Thomas Verheydt Açiklamasi 'Burada Da 10-15 Gol Hedeflerine Ulasmak Için Mücadelede Edecegim'

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Çorum FK’nin 31 yasindaki santrforu Thomas Jacco Verheydt, Türkiye’de oynanan futbolda bireysel mücadelelerin ön plana çiktigini söyleyerek, “Burada da 10-15 gol hedeflerine ulasmak için mücadelede edecegim” dedi.

Trendyol 1. Lig’in yeni takimlarindan Çorum FK’nin Hollandali santrforu Thomas Jacco Verheydt, sezon hedefleri ve Türkiye’deki futbol anlayisiyla ilgili Ihlas Haber Ajansi muhabirinin sorularini yanitladi. Uzun yillar Hollanda’da farkli liglerde top kosturan Thomas, “Trendyol 1. Lig’de Türkiye’de ilk maçimda 2 gol, 1 asistlik performansim vardi. Tabii bu ülkeye yeni gelen biri olarak, bu sekilde bir merhaba demek güzel oldu” ifadelerini kullandi.

“Türkiye’de bireysel mücadelelerin daha çok ön plana çiktigi bir futbol var”

Hollanda ile Türkiye’de oynanan futbol arasinda nasil farkliliklar oldugunun sorulmasi üzerine Thomas, “Hollanda’da oynanan futbol daha çok teknik top oynamaya odakli bir futbol oynaniyor. Türkiye’de daha çok fizige dayali bir futbol var. Bireysel mücadelelerin daha çok ön plana çiktigi bir futbol var. Gol yediginiz zaman, rakip geri çekildigi için gol atmak kolay olmuyor” diye konustu.



“Burada da 10-15 gol hedeflerine ulasmak için mücadelede edecegim”

Gol atmanin öncesinde takimina katki saglamanin daha öncelikli oldugunu dile getiren 31 yasindaki santrfor, “Tabii ki bir golcü oyuncu olarak goller atmak istiyorum. Diger bir yandan takim için önemli bir oyuncu olmak istiyorum. Takimima katki saglamak istiyorum. Forvet oyuncusu olarak atabildigim kadar gol atmak istiyorum. Daha önceki senelerde 15 gol, geçen sene 30 gol hedeflerine ulastim. Burada da 10-15 gol hedeflerine ulasmak için mücadelede edecegim. Bir kez daha söylemek istiyorum ki benim için önemli olan takim için önemli olmak. Takimima katki saglamak istiyorum. Tabii ki forvet olarak da gol atmak istiyorum” seklinde konustu.



“Sehrin neresine giderseniz gidin, taraftarin o sicakligini ve ilgisini görüyorsunuz”

Çorum’a yeni gelmesine ragmen kendisini sehre ve taraftara çok yakin hissettigini belirten Thomas Verheydt, “Aslinda Çorum taraftari takimina çok bagli bir taraftarlar. Sehrin neresine giderseniz gidin, taraftarin o sicakligini ve ilgisini görüyorsunuz. Bütün sehir Çorum FK bayraklariyla donatilmis. Onun disinda Çorum küçük bir sehir, bir futbol için tamamen isine konsantre olup, kendini gelistirebilecegi sirin bir sehir aslinda” cümlelerine yer verdi.

Kaynak: İHA