Tete Açiklamasi 'Oyuna Iyi Basladik Ama Firsatlari Degerlendiremedik'

Galatasaray’in Brezilyali futbolcusu Tete, Kopenhag karsisinda oyuna iyi basladiklarini ancak yakaladiklari firsatlari degerlendiremediklerini söyledi.

UEFA Sampiyonlar Ligi A Grubu ilk maçinda Galatasaray, sahasinda Danimarka temsilcisi Kopenhag ile 2-2 berabere kaldi. Müsabakanin 59. dakikasinda Mertens’in yerine oyuna dahil olan ve 1 gol, 1 asistle maçin en iyi oyuncusu seçilen sari-kirmizililarin Brezilyali oyuncusu Tete de karsilasmanin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

“Zor bir maç oldu”

Mücadeleyi degerlendirerek sözlerine baslayan Tete, “Bekledigimiz gibi çok zor bir maç oldu. Sampiyonlar Ligi maçi bu. Oyuna iyi basladik, firsatlar bulduk fakat bunlari degerlendiremedik. Ben de oyuna giris olmaktan, asist yapmis ve gol atmis olmaktan dolayi mutluyum” ifadelerini kullandi.

“Birbirimize daha çok alisiyoruz”

Takim arkadaslariyla uyumundan bahseden 23 yasindaki futbolcu, “Her gün daha iyiye gidiyor. Hem maçlarda hem idmanlarda çalisiyoruz ve birbirimize daha çok alisiyoruz. Ben de ilerleyen zamanlarda goller atarak, asistler yaparak faydali olmak istiyorum” diye konustu.



“Sonunda ne olacak hep beraber görecegiz”

Grup kuralari ilk çekildiginde sanslarini nasil gördügü ve bu aksamki Kopenhag beraberliginin takim olarak planlarini nasil etkileyeceginin sorulmasi üzerine Brezilyali oyuncu, “Önden ne düsündügünüz hiçbir önemi yok. Çünkü futbol sahada 11’e 11 oynaniyor. Bunun favorisi yok. Sahaya çikip oynamaniz gerekiyor. Biz de her maça kazanmak için çikip, sonunda ne olacak hep beraber görecegiz” cümlelerine yer verdi.

Tete, grubun ikinci maçinda 3 Ekim Sali günü deplasmanda oynayacaklari Manchester United müsabakasiyla ilgili ise, “Zor bir dönemden geçiyorlar ve biz de bundan faydalanmak için elimizden geleni yapacagiz ve iyi bir skorla dönmeye çalisacagiz” seklinde konustu.



“Goller atarak, asistler yaparak faydali olmaya çalisacagim”

Kendi performansindan memnun oldugunu dile getiren Tete, “Fakat hoca oyunculari seçtigi zaman takima kim daha faydali olacaksa onu seçmeye çalisiyor. Biz de kim oynarsa oynasin faydali olmaya çalisiyor. Ben de oynadigim zaman goller atarak, asistler yaparak faydali olmaya çalisacagim” degerlendirmesini yapi.

"Müthis bir taraftar vardi"

Basarili futbolcu, Galatasaray taraftarina desteklerinden dolayi tesekkür ederek, "Müthis bir taraftar vardi. Maçin basindan sonuna kadar bize destek olan sahane bir taraftarimiz vardi. Ilerleyen günlerde ben de iyi oynayarak onlara mutluluklar yasatmak için elimden geleni yapacagim" dedi.

Kaynak: İHA