Okan Buruk Açiklamasi 'Beklentimiz 3 Puandi Ama 2-0'Dan Gelip 1 Puan Kazanmak Da Sevindirici'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kopenhag maçinin ardindan yaptigi açiklamada, "Bugün beklentimiz 3 puandi. Maçi kazanmak istiyorduk. Günün sonunda 2-0’dan gelip 1 puan kazanmak bu anlamda bizim için sevindirici. Kazanamadigimiz için mutlu degiliz. Geri dönüs de psikolojik olarak önemli" dedi.

UEFA Sampiyonlar Ligi A Grubu ilk maçinda Galatasaray evinde karsilastigi Danimarka ekibi Kopenhag ile 2-2 berabere kaldi. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Iyi basladigimiz bir maç oldu. Çok fazla pozisyona girdik. Gole yakin taraftik. Seyircimizle birlikte önde baski yaptik. Gole yakin olan taraf olarak maçi götürürken, beklenmedik gol yedik. Gol yedikten sonra takimda ve statta ufak bir olumsuz hava olusuyor. Bunu önüne geçemiyoruz. Ilk yarinin sonuna kadar pozisyona girme çabamiz devam etti. Ikinci yariya çok iyi baslamadik. Orta sahayi zaman zaman kaybettik. Rakibe oynama sansi verdik. Devaminda oyuncu degisiklikleri yaparken, 2. golü yedik. Devaminda 2 tane degisikligi, arkasindan 2 tane daha oyuncu degisikligi ile hücumda etkili olmaya çalistik. 10 kisi kalan rakibimize karsi da buldugumuz 2 golle geri dönmek, puan kazanmak önemliydi. Biraz daha vakit olsa 3. golü de bulabilirdik. Hiç yapmayacagimiz tercihler oldu, çok yanlis bir sekilde zaman zaman yaptilar. Duran topta bile pasla basladik. Bu tür seyler oyun içerisinde oluyor. Maçin geneline baktigimizda iyi baslayan bir takim, belli yerlerde iyi oynamayan, maçin sonunu iyi bitiren bir takim. Bugün beklentimiz 3 puandi. Maçi kazanmak istiyorduk. Günün sonunda 2-0’dan gelip 1 puan kazanmak bu anlamda bizim için sevindirici. Kazanamadigimiz için mutlu degiliz. Geri dönüs de psikolojik olarak önemli. Bir yandan yarisan bir yandan da oyunculari en hazir hale getirmeye çalisan takimiz. 2 tane de kötü gol yedik" diye konustu.

Oyuncu degisikliklerini geç yaptiklarini düsünüp, düsünmediginin sorulmasi üzerine Buruk, "Ilk 45 dakika iyiydik. 55’te iki oyuncumuzu çagirdik, hazirlanirken golü yedik. Burada sanssizligimiz da var. Iyi gitmediginizi görüyorsunuz, iki oyuncu çagiriyorsunuz. Oyuncular hazirlanirken 2-3 dakika bir süre oluyor. Burada bilemiyorsunuz. Oyun gösteriyordu bir sekilde o yüzden 2 tane oyuncu çagirdik. 58. dakikada aslinda çok geç de bir dakika degil. Erken degisiklik olabilecek bir dakika. Sonra 2 tane da oyuncu soktuk. Burada oyuncu degisikligi tabii olmasi gerekiyor. Hiç oyuncu degistirmeyen hocalar da var. 90’da degistiren hocalar da var. Dünya genlinde üst düzey hocalara baktiginizda hepsi 5 oyuncu degisiklik hakkini bile kullanmiyor. Oyuna baslama, oyuna devam etme, oyun dakikalarinda vereceginiz kararlar önemli oluyor" seklinde cevap verdi.

"Bakambu’yu kullanmama nedenim Icardi ile devam etmemdi"

Cedric Bakambu’nun kullanmamasiyla ilgili olarak ise sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Ön tarafta bir degisiklik yaptik, Baris’i aldik. Bir degisiklik hakkimiz kalmistik. Son degisikligi Ndombele ile kullanmak istedim. Öne dogru top tasiyan, rakibi eksiltebilecek, öne dogru aksiyon yapabilecek bir oyuncu olarak onu düsündüm. Öndeki 4 oyuncuyu degistirmistim. Icardi’nin sahada kalmasi gerekiyordu. Gole ihtiyacimiz vardi. O yüzden savunmadan birini çikarip, Torreira’yi stopere çektim. Maçin genelinde çok geriye pas oynadik. Rakibin 10 kisi kalmasiyla Torreira hamlesiyle oyunu daha iyi kurmak istedik. Bakambu’yu kullanmama nedenim Icardi ile devam etmemdi" ifadelerini kullandi.

Ürettikleri pozisyonlarin Sampiyonlar Ligi’ne ve kapanan takimlara göre yeterli oldugunu söyleyen Okan Buruk, "Genel olarak pozisyonlarin bir çogu netti. Ikinci yarida rakibin yaslandigi yerde zaman zaman çok fazla üretemedik. Ilk yari hem ürettik, hem pozisyona girdik. Ikinci yaridaki oyun benim de kabul edebilecegim bir oyun degil. Ilk yaridaki oyunu devam ettirmemiz gerekiyor" dedi.



"Bu tür duygusal tepkiler zaman zaman oluyor, bunlari azaltmak lazim"

Degisiklikler sirasinda oyunculara gelen tepkiler için ise Buruk, "Genelde bu tür maçlarda kaybederken, oyuncu degistirdiginizde maalesef isliklar geliyor. Bugün muhtesem bir taraftar vardi. Maçin basinda takimla inanilmaz birlestiler ve baskiyi, savunmayi hep beraber yaptik. Bu kadar kisi içerisinde isliklar çikabiliyor. Çogunlugun olmadigini görüyoruz. Azinligin oldugunu görüyoruz. Taraftarimizin bize destegi çok fazla. Maçi 2-2’ye getirdiysek burada taraftarimizin çok büyük rolü var. Galatasaray çok basarili bir takim. Maça da oyuncular çok iyi baslamis. Bu tür duygusal tepkiler zaman zaman oluyor. Bunlari azaltmak lazim. Herkesin yanindaki bu yapan insanlari belki uyarmasi gerekiyor. Galatasaray’a bagliligimizi göstermemiz gerekiyor. Çünkü Galatasaray’i, Galatasaray oldugu için seviyoruz. Bu statta da sahada kim olursa olsun desteklemek zorundayiz. Ufak tefek tepkiler de olabiliyor. Futbolun içerisinde bu var. Oyuncularin da bundan etkilenmemesi gerekiyor. Golü yedikten sonra bazi oyunculardan düsüsler gördüm. Oyuncularin da profesyonel yaptiklari bir is var. Mental olarak ne kadar güçlü olurlarsa sahaya da o kadar iyi performanslarini yansitirlar. Bizim isimiz seyircimizi costurmak. Benim istedigim de oynadigimiz oyunla seyircimizi costurmak" açiklamasinda bulundu.

Kaynak: İHA