Kaymakam Yapimi Devam Eden Binalari Inceledi

Ergene’nin yeni kaymakami Kadir Duman, ilçede yapimi devam eden kamu kurumlarina ait binalarin durumunu yerinde inceleyerek çalismalar hakkinda bilgiler aldi.

Kaymakam Kadir Duman, yapimi devam eden Ergene Ilçe Jandarma Komutanligi hizmet binasinda incelemelerde bulundu. Insaat mühendisi ve müteahhitlerden son durum hakkinda bilgi alan Kaymakam Duman, yeni jandarma binasinin 2023 yilinin sonuna kadar çevre düzenlemesiyle birlikte yapiminin tamamlanacagini kaydetti.

Ergene Kaymakami Duman, daha sonra Gençlik Ve Spor Bakanligi tarafindan yapimina baslanan ve devam eden yatirimlari da inceledi.

Saglik Mahallesi’nde 17 bin 677 metrekare alan üzerine yapimi tamamlanan Gençlik Merkezi, Kapali Kort ile yapimi devam eden Kapali Spor Salonu ve Kapali Yari Olimpik Yüzme Havuzunda incelemelerde bulunan Duman, Ergene Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Senol Dogramaci’dan bilgiler aldi.

Yapimi tamamlanan Gençlik Merkezinin içerisinde 5 derslik, 1 konferans salonu, 1 yönetici odasi, 1 teknik oda bulunuyor. Konferans, sergi, tiyatro, satranç, resim, akil ve zeka oyunlari, bilgisayar, Ingilizce gibi ücretsiz kurslara ev sahipligi yapacak olan gençlik merkezi kisa süre içerisinde hizmet vermeye baslayacak.

Yapimi son asamaya gelen 5 kulvarli Yari Olimpik Yüzme havuzu içerisinde dus, soyunma odalari, antrenör odalari ve idari odalar yer aliyor.

4 soyunma odasi, idari odalarin bulundugu 500 seyirci kapasiteli tribünü bulunan genis bir kullanim alanina sahip Ergene Kapali spor salonunda da son asamaya gelindi.

Beton zemin üzerine aydinlatmali olarak yapilan Kapali Tenis Kortunun da geçici kabulü yapilarak kullanima hazir hale getirildi.

Ergene Kaymakami Kadir Duman, 2023 yilinin sonuna kadar çevre düzenlemesiyle birlikte yapimi tamamlanacak olan toplam degeri 36 milyonu asan Ergene Spor Kompleksinin ilçe halkina hayirli olmasi temennilerinde bulundu.

Kaynak: İHA