Ismail Kartal Açiklamasi 'Nordsjaelland Maçina En Iyi Sekilde Hazirlandik'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, Nordsjaelland maçi öncesi yaptigi açiklamada, Nordsjaelland karsilasmasina en iyi sekilde hazirlandiklarini söyledi. Kartal, son lig maçinda sakatlanan Cengiz Ünder’in 3 hafta olmayacagini ifade etti.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu ilk maçinda Fenerbahçe, yarin Sükrü Saracoglu Spor Kompleksi’nde Nordsjaelland’i konuk edecek. Müsabaka öncesi Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, basin toplantisi düzenledi.

Danimarka ekibiyle zor bir karsilasmaya çikacaklarina vurgu yapan Kartal, “Son oynadigimiz lig maçinda kazandigimiz için çok mutluyuz. Türkiye liginde hiçbir maç kolay degil. Hem iç sahada hem deplasmanda oynasak da her takimin güçlü taraflari var. Herkes bize karsi daha iyi motive olarak futbol oynamaya çalisiyor. Ama bu lig maçi, 3-2 kazanmasini bildik oyuncularimi tebrik ediyorum. Yarin da Nordsjaelland ile karsilasacagiz. Bu maça da en iyi sekilde hazirlandik, çalismalarimiz devam ediyor. Yarin da 3 puan almak, avantajli sonuç almak istiyoruz. Bunu da taraftarimizla birlikte alacagimizi düsünüyorum” seklinde konustu.



“6 numarayi taktiksel olarak degerlendirmeyi düsünüyorum”

Takimda 6 numara pozisyonunda oynayan futbolcularla ilgili bilgi veren Ismail Kartal, bu bölgede lig ve Avrupa maçlarinda degisiklik yapabilecegini söyleyerek, “6 numara pozisyonunda 4 tane oyuncumuz var; Crespo, Miha Zajc, Ismail Yüksek ve Bartug. Rakibe göre ve oyuncularin saglik durumuna göre degerlendirecegiz. Son lig maçinda Ismail’in cezasi nedeniyle Miha’ya sans verdik. Lig maçlarinda Türk sinirlamasi oldugu için Ismail’e ihtiyacimiz olacak. Dönüsümlü olarak Avrupa ve lig maçlarinda oyuncularimi taktiksel olarak, kademeli olarak degerlendirmeyi düsünüyorum” diye konustu.



“Kent’in performansindan memnunum”

Antalyaspor mücadelesinde son dakikalarda oyuna girerek dikkat çeken Ryan Kent’in performansiyla ilgili, “Sonuçta biz bir takimiz. Bütün oyuncularimiz bizim için degerli. Her oyuncumuzun neler yapabilecegini biliyoruz. Kent’in iyi oynadigini düsünüyorum, performansindan dolayi çok memnunuz. 28 kisilik kadromuz var; Türkiye’de kadro planlamak farkli bir sey, Avrupa’da planlamak farkli ve daha rahat oluyor. Degerlendirmeye çalisiyoruz” açiklamasinda bulundu.

Sakatlarin son durumu

Son lig maçinin ilk dakikalarinda sakatlanarak oyundan çikan Cengiz Ünder ve diger sakat oyuncularla ilgili de bilgi vererek sunlari söyledi:

“Cengiz’in sakatligi bizi de sasirtti. Hayatim boyunca görmedigim bir sakatlikti. Doktorlarla görüsmemizde, Cengiz’in 3 haftalik bir sakatligi olacak. Emre Mor’un da sakatligi geçti gibi düz kosulara basladi.

2 haftaya kadar takima dönecegine inaniyorum.”

“En iyi oynayabilecek oyuncularla sahaya çikacagiz”

Yarin oynanacak maçta rotasyon olacak mi? Sorusuna da yanit veren Ismail Kartal, “Zayif rakip diye bir sey yok. Nordsjaelland takimi 12 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 maglubiyet aldi. Ligde 2 puan geride 3. siradalar. Avrupa’da hiç gol yemeyen takim. Sistemi olan ve 9 yildir ayni teknik direktör ile çalisan bir takim. Zor bir takima karsi oynayacagiz. Hem Türkiye ligi hem Avrupa’da 3-4 günde bir maç oynuyoruz. Bazi oyuncularimizi dinlendirecegiz. En iyi oynayabilecek oyuncularla sahaya çikacagiz” ifadelerini kullandi.

“Disarinin ne söylendigini itibar etmiyorum”

Kendisine yapilan elestirilere de yanit veren Kartal, “Isin o tarafinda degilim. 10’da 10 da yapsak, 30’da 30 da yapsak, sampiyon da olsak herkesin bildigi isi yapiyoruz. Ben ne yaptigimi biliyorum. Bundan sonra da ne yapabilecegimi biliyorum. Ben isime bakiyorum. Disarinin ne söyledigini itibar etmiyorum. Burada her gün yasayan bizlerin. Her oyuncunun orta ve uzun vadede bize neler katacagini biliyoruz. Insallah sezon sonuna kadar da elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalisacagiz” dedi.



“Tadic, her maç oynayacak diye bir sey yok”

Sari-lacivertlilerin teknik patronu, Dusan Tadic ile ilgili ise, “Biz maçlarin geneline bakiyoruz. Fiziksel performanslarina, taktik performansina bakiyoruz. Bunlarin hepsini degerlendirerek maçlara hazirliyoruz. Tadic’in genel performansindan memnunum. Tabii her maç oynayacak diye bir sey yok. Belki yarin baska oyuncuyu sahada görebiliriz” diyerek sözlerini noktaladi.

Kaynak: İHA