Güresçiler Sezona Siki Hazirlaniyor

Denizli Güres Egitim Merkezi 2023-2024 sezonuna start verdi. Bu yil 28 sporcunun yatili egitim görecegi merkezde devam eden antrenmanlari Gençlik Spor Il Müdürü Ömer Ilman ziyaret etti.



Ata sporu güreste, ülkemizin gelecekteki madalya umudu genç sporcular, Denizli Güres Egitim Merkezi bünyesinde çalismalarini sürdürüyor. Istiklal Caddesinde bulunan ve yaz döneminde yapilan yatirimla modern bir yüze kavusan Güres Egitim Merkezi, 2023-2024 Egitim Ögretim döneminde 28 ögrenciyi agirliyor. 450 metre kullanim alanina sahip antrenman salonunda sezona hazirlanan güresçileri, önceki aksam Gençlik Spor Il Müdürü Ömer Ilman ziyaret etti. Antrenmanda hirsli olduklari gözlenen genç güresçiler, teknik ve taktik idmanin ardindan kondisyon çalismasiyla güç depolamasi yapti.

Gündüz okul, aksam antrenman

Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne bagli çalismalarini sürdüren Güres Egitim Merkezinde ögrenci sporcular gündüz okullarina devam ediyor, aksamlari ise antrenörlerinden güresin tekniklerini ögreniyor. Ögrencilerin okul servisinden, diyetisyen gözetiminde beslenmelerine, teorik derslerine ve konaklamalarina kadar tüm detaylarla yakindan ilgileniliyor. Milli takimlara bugüne kadar onlarca sporcu yetistiren merkezde, antrenman programlarini takip eden üç antrenör, sporcularin okul basarilarini artirmaya yönelik görev yapan bir kisi bulunuyor.

Ilman güresçilerden basari sözü aldi

Güres Egitim Merkezindeki çalismalari yakindan takip eden Gençlik ve Spor Il Müdürü Ömer Ilman, yeni egitim ögretim döneminde sporcu ögrencilere basarilar diledi. Sporcularla bir süre sohbet eden Ilman, disiplinli çalismanin önemine vurgu yapan Ilman, genç güresçilerden hem derslerinde hem de spor hayatlarinda çok çalisacaklarinin sözünü aldi.

Kaynak: İHA