Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde Sahne Aliyor

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu ilk maçinda yarin evinde Danimarka temsilcisi Nordsjaelland ile karsilasacak. Bu sezon Avrupa kupalari ve Süper Lig’de çiktigi 10 maçin tamamini kazanan sari-lacivertliler seriyi devam ettirmek istiyor.

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu ilk maçinda Fenerbahçe, Sükrü Saracoglu Spor Kompleksi’nde Nordsjaelland’i konuk edecek. Sari-lacivertliler, bu organizasyona 2. eleme turundan basladi.

Zimbru’yu eleyen Fenerbahçe, 3. eleme turunda ise Maribor’u saf disi birakti. Play-off turunda da Twente’yi geçen Kanarya, adini gruplara tasidi. Danimarka temsilcisi ise 3. eleme turunda FCSB’yi eleyerek play-off turuna yükseldi. Bu turda da Partizan’i geçmeyi basaran Nordsjaelland, gruplara kalmayi garantiledi.

Fenerbahçe, gruplarda ilk kez

UEFA’nin 2021-2022 sezonunda uygulamaya koydugu Avrupa Konferans Ligi’nde sari-lacivertliler, 9. kez mücadele edecek. O sezonun son 16 play-off turunda Slavia Prag takimiyla eslesen Fenerbahçe, bu sezon da eleme turlarinda 6 maça çikti. Konferans Ligi’nde toplam 8 kez sahaya çikan Kanarya, 6 galibiyet, 2 maglubiyet elde ederken, rakip filelere 25 gol gönderip kalesinde 8 gol gördü.

Avrupa’da 261. maç

Fenerbahçe, Avrupa kupalarinda bugüne kadar 260 kez boy gösterdi. Bu süreçte 101 galibiyet alan Fenerbahçe, 55 mücadelede berabere kalirken 104 maçta da sahadan yenilgiyle ayrildi. Geride kalan müsabakalarda Kanarya rakip fileleri 347 kez havalandirirken, kalesinde ise 369 gol gördü.

Kadiköy’de son 9 Avrupa maçini kaybetmedi

Bu sezon Konferans Ligi’nde sahasinda 3 maçi da kazanan Fenerbahçe, geçtigimiz sezon Avrupa Ligi’nde evinde 6 maça çikti. Sari-lacivertliler son 9 maçin 8’inde galibiyet sevinci yasarken, bir maçta da beraberlik elde etti.

Danimarka takimlariyla 3. kez

Nordsjaelland ile ilk kez karsilasacak Fenerbahçe, Danimarka takimlariyla bugüne kadar 2 kez kozlarini paylasti. 2006-2007 sezonunda Randers ile eslesen Kanarya, rakibini her iki maçta da maglup etmeyi basarmisti.

10 maçlik galibiyet serisi

Sezona UEFA Avrupa Konferans Ligi eleme karsilasmalari ile baslayan sari-lacivertliler, 3 turda toplam 6 maça çikarken, tamaminda sahadan galibiyetle ayrildi. Süper Lig’e de galibiyet serisiyle baslayan Fenerbahçe, ligde 4 maçta 4 galibiyetle 12 puan topladi. Bu maçlarda toplam 29 gole imza atarken, kalesinde 5 gol gördü.

Yeni transferlerin gol katkilari

Fenerbahçe’de yeni transferler performanslari ile önemli rol oynadi. Sari-lacivertlilerin galibiyet serisinde Edin Dzeko, 6 gol 5 asistle ön plana çikti. Sebastian Szymanski, 5 gol 4 asistlik performans sergilerken, Dusan Tadic ise 4 gol, 2 asist yaparak toplam 6 gol katkisi üretti.

Nordsjaelland’in ligde zirve takibi sürüyor

Danimarka Süper Ligi’nde 8 maça çikan Nordsjaelland, 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 maglubiyetle topladigi 17 puanla, lider Kopenhag’in 2 puan gerisinde 3. sirada yer aliyor. Sari-kirmizililar ligde 21 golle en golcü takim konumunda bulunuyor.

Gergo Bogar düdük çalacak

Fenerbahçe ile Nordsjaelland arasinda oynanacak müsabakada Macar hakem Gergo Bogar düdük çalacak. Bogar’in yardimciliklarini Theodoros Georgiou ve Balazs Szalai yapacak. Maçin dördüncü hakemi ise Ferenc Karako olacak. Zorlu mücadelenin Video Yardimci Hakemi (VAR) Tamas Bognar olacakken, AVAR’da Istvan Vad eslik edecek.

Kaynak: İHA