A Milli Futbol Takimi'nda Stefan Kuntz Dönemi 731 Gün Sürdü

Teknik Direktör Stefan Kuntz, A Milli Futbol Takimi’nin basinda 731 gün kalirken, çiktigi 20 karsilasmada 12 galibiyet, 5 maglubiyet ve 3 maglubiyet aldi.

A Milli Futbol Takimi’nda Teknik Direktör Stefan Kuntz dönemi sona erdi. Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesinden yaptigi açiklamada, Kuntz ile karsilikli anlasarak yollarin ayrildigini duyurdu.

731 gün görevde kaldi

TFF, 19 Eylül 2019 tarihinde yaptigi açiklama ile milli takimi, Alman çalistiriciya emanet etmisti. 60 yasindaki teknik adam, 731 gün görevde kaldi ve FIFA Dünya Kupasi elemeleri, UEFA 2024 Avrupa Sampiyonasi elemeleri ile UEFA Uluslar Ligi maçlarinda takimin basindaydi.

20 maça çikti

Türkiye, Teknik Direktör Stefan Kuntz yönetiminde 20 karsilasmaya çikti. Milliler, bu maçlarda 12 galibiyet elde ederken, 5 kez de maglup oldu. 3 müsabaka da berabere sona erdi. Ay-yildizlilar, 20 maçta rakip fileleri 46 kez havalandirip, kalesinde 26 gol gördü.

Kuntz yönetimindeki milliler, son olarak Belçika’da hazirlik maçinda Japonya’ya 4-2 maglup olmustu.

Dünya Kupasi elemelerinde play-offta Portekiz’e kaybetti

A Milli Futbol Takimi, Stefan Kuntz ile FIFA 2022 Dünya Kupasi elemelerinde son 4 maçta takimin basindaydi ve milliler grubu ikinci sirada bitirip, play-off oynamaya hak kazandi. Ay-yildizlilar, play-off yari finalinde Portekiz’e 3-1 yenildi ve elendi.

Uluslar Ligi’nde Faroe Adalari maglubiyeti

Kuntz yönetiminde A Milli Takimi, Uluslar C Ligi’nde mücadele etti. Milliler grubu 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 maglubiyetle aldigi 13 puanla lider tamamladi ve Uluslar Ligi’nde B Ligi’ne yükseldi. Grupta Faroe Adalari’na deplasmanda 2-1 maglup olunmasi kamuoyunda tepki çekti.

Açiklamalari tepki çekti

Ermenistan ile oynanan ve berabere kalinan Avrupa Sampiyonasi eleme maçi sonrasinda elestirilerin odaginda olan Stefan Kuntz, Japonya ile yapilan hazirlik karsilasmasinin ardindan yaptigi, "Tüm teknik ekibimle beraber çok fazla efor sarf ediyoruz, analizler yapiyoruz. Çünkü tek hedefimiz, Türk Milli Takimi’ni gelistirmek. Bunun için de gururluyuz. Gerçekten en çok canimi acitan konu, eger oyuncular kendileri için yüzde yüzünü vermeye razi degillerse en çok canimi o acitiyor. Sahanin ortasinda cevap verilir, röportajlarda degil" açiklamalariyla da dikkatleri çekmisti.

Kaynak: İHA