22. Bosphorus Cup Start Aliyor

Bosphorus Cup, 22. kez Istanbul’da start aliyor. Yarin ’Celebrate Istanbul’ temasiyla Adalar-Kalamis hattinda gerçeklesecek ilk yarisin ardindan, Bogaz Yarisi etabi ise 23 Eylül Cumartesi günü düzenlenecek. 10 farkli ülkeden yerli yabanci toplam bin 200 yelkencinin yarisacagi 22. Bosphorus Cup’in yeni sampiyonu, 24 Eylül Pazar günü Caddebostan açiklarinda gerçeklesecek son yarisla belli olacak.

Bosphorus Cup, 22. kez Istanbul’da start aliyor. ’Celebrate Istanbul’ temasiyla IRC, ORC, gezi tekneleri ve sportif tekneler olmak üzere toplam sekiz kategoride gerçeklestirilecek olan 22. Bosphorus Cup’ta bu sene 10 farkli ülkeden yelkenciler yarisacak.

Bogaz yarisi 23 Eylül Cumartesi günü olacak

21 Eylül Persembe günü Caddebostan açiklarindaki antrenman ile baslayan 22. Bosphorus Cup’ta ilk yaris, 22 Eylül Cuma günü Adalar’dan start alacak ve Kalamis’ta sona erecek. Adini Istanbul Bogazi’ndan alan Bogaz Yarisi etabi ise 23 Eylül Cumartesi günü düzenlenecek.

Bosphorus Cup, Bogaz Yarisi’nin ardindan 24 Eylül Pazar günü Caddebostan açiklarindaki yarisla sona erecek ve genel klasmanda birinci olan takim kupanin sahibi olacak.

Orhan Gorbon: "Tüm dünya Bosphorus Cup’i takip ediyor"

Tüm dünyadan yelkencilerin merakla bekledigi yelken organizasyonlarindan biri olan Bosphorus Cup’in kurucusu Orhan Gorbon, "Bosporus Cup dünyadaki en önemli yelken yarislarindan birisi konumunda ve Bogaz Yarisi etabi onu essiz kiliyor. Tüm dünyadan yelken severlerin takviminde yer alan, takip ettikleri bir yaris konumundayiz. Bosphorus Cup, Türkiye’nin markasidir. Yurt disindaki tüm yelkenciler de bu markayi taniyor, biliyor. Bu konuda büyük gurur duyuyorum" seklinde konustu.



En iyi seyir noktalari

23 Eylül Cumartesi günü gerçeklestirilecek Bogaz Yarisi Etabi’nda tekneler Dolmabahçe’den start alarak, Anadolu Hisari samandirasi ve Çiragan samandirasi arasindaki hatta dümen kiracak. Çiragan Sarayi önünde yarisin tamamlanacagi etkinligin en iyi seyir noktalari ise Ortaköy Meydani, Akintiburnu-Arnavutköy, Asiyan, Tarabya Koyu.

Kaynak: İHA