Türk Güresinin Dünya Sampiyonalarinda 200. Madalyasi

Dünya Güres Sampiyonasi’nda erkekler serbest stil 92 kg’da mücadele eden Feyzullah Aktürk, Gürcistan’dan Miriani Maisuradze’yi 5-3 yenerek bronz madalya kazandi. Sampiyonada bugün Türk güresinin 200. madalyasina ulasildi.

Sirbistan’in baskenti Belgrad’da düzenlenen Dünya Güres Sampiyonasi bronz madalya mücadelesinde milli güresçi Feyzullah Aktürk, Gürcü rakibi Miriani Maisuradze ile karsilasti. Feyzullah, rakibini 5-3 yenerek dünya üçüncüsü oldu.

Türkiye Güres Federasyonu’ndan yapilan açiklamada, Dünya Sampiyonalari tarihinde 200. madalyanin Feyzullah Aktürk’ten geldigi belirtildi. TGF’nin 100. yilini kutladiklari hatirlatilan açiklamada su ifadeler kullanildi:

"Dünya Güres Sampiyonasi tarihinde ilk madalyamizi 1950 yilinda almistik. Aradan geçen 73 yilda güresçilerimiz bir çok basariya imza atarak altinlari topladi. Bu yil Sirbistan’in baskenti Belgrad’da yapilan Dünya Günes Sampiyonasi’na gelirken 198 madalyamiz vardi. Önce Taha Akgül bronz madalya kazanarak 199. madalyamizi alirken ardindan da Feyzullah Aktürk de bronz madalya kazanarak 200. madalyamizi hanemize yazdirmis oldu.

Türkiye Güres Federasyonu’nun 100. yilinin kutlandigi bu yil, 200. madalyamizi almamiza da imkan tanidi. Türk’ün dünya sporundaki sancagi olan Güres Federasyonumuzun 100. yili kutlu olsun."

Kaynak: İHA