Tahsin Tam Açiklamasi 'Deplasmanda Kazanip, Maalesef Evimizde Istedigimizi Elde Edemedik'

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Çorum FK’da Teknik Direktör Tahsin Tam, taraftarlara güzel bir futbol izletmek istediklerini söyleyerek, “Deplasmanda kazanip, maalesef evimizde istedigimizi elde edemedik” dedi.

Trendyol 1. Lig’in yeni takimlarindan Çorum FK, oynadigi ilk 3 deplasman maçindan da galip gelerek önemli bir baslangiç yapti. Çorum FK Teknik Direktörü Tahsin Tam da takimin performansi ve hedeflerine iliskin Ihlas Haber Ajansi muhabirinin sorularini yanitladi. Sözlerine ayaklari yere saglam basan bir takim ortaya çikarip, sikintisiz bir sezon geçirmek istediklerini söyleyerek baslayan Tam, “Tüm çalismalarimizi buna dönük yaptik. 4 hafta geçti, bu 4 haftada ortaya koydugumuz oyun bence olumluydu. Son haftada da çok güçlü bir oyun oynayarak istedigimiz puanlari alamadik maalesef ama oyuncularimin konsantrasyonu maçin basindan sonuna kadar iyiydi. Gençlerbirligi maçini döndürebilmek için olaganüstü bir performans ortaya koydular, olaganüstü bir birliktelik ortaya koydular. Seyir zevkli üst seviyede bir maç olmustu. Bu ortaya koydugumuz oyun bize ciddi mesajlar verdi. Neler yapabilecegimizle ilgili olarak. Eger saha disiplinini koruyup yüzde yüzümüzü vermeye devam edersek, o birlikteligi ortaya koyabilirsek, üst siralari zorlayabilecek bir durum oraya çikabilir. Play-off yarisinin içerisine bizi sokabilecegini düsünüyorum. Futbol bir süreklilik oyunu. Biz ilk 4 maç üzerinden konusuyoruz. Bu sürekliligi devam ettirip, kazanmaliyiz. Hatalarimizi en aza indirgeyip, olumlu yönlerimizi daha da olumluya çevirip üstlerde yer alacak performans ortaya koymak istiyoruz” seklinde konustu.



“Deplasmanda kazanip, maalesef evimizde istedigimizi elde edemedik”

Ligin 3. haftasinda deplasmanda elde ettikleri 2-1’lik Göztepe galibiyetiyle alakali Tam, “Tüm spor camiasinin dikkatini çeken bir performans oldu. Deplasmanda kazanip, maalesef evimizde istedigimizi elde edemedik. Oyuncularim, kendi sahamizda Giresun maçinin ilk yarisi haricinde iyi bir performans ortaya koydu. Kazanabilecegimiz performansti ama yakaladigimiz firsatlari golle sonuçlandiramayinca istedigimizi elde edemedik. Tabii ki sürprizlere gebe bir ligiz. Bütün takimlar son transferlerini yaptilar ve takim içi adaptasyonu arttirmakla ilgili mücadele içerisindeler. Burada o birlikteligi gelistirerek götürebilen, saflari siki tutan takimlar daha saglikli bir sezon geçirecektir diye düsünüyorum. Kirilganlik içerisinde asla olmamaliyiz. Bizi ciddi bir sekilde destekleyen baskan ve yönetim kuruluna sahibiz. Disaridan destekleyen insanlara da buradan tesekkürlerimi iletiyorum. Bize saha içerisinde iyi bir konfor alani sunmak için olaganüstü bir gayret ortaya koyuyorlar. Bizde onlari mahcup etmemek, camiamizi ve seyircimizi mutlu edecek performans ortaya koymak için ciddi sekilde çalisiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Kusursuzlugu yakalamak zorundayiz”

Ilk 5 haftada deplasmanda oynanan 3 maçta 3 galibiyet elde edilmesini de degerlendiren tecrübeli çalistirici, “Dikkat çeken bir performans oldu bu. Deplasmanda kazanabilmek çok kolay degil. Özellikle Göztepe maçi, çok güçlü seyirci toplulugu önünde o performansi ortaya koyup, galip gelmeyi basardik. Kötü performans olarak daha önce belirttigim gibi sadece Giresunspor maçinin ilk devresi var. Ikinci devrede ise en az 6-7 net gol pozisyonumuz var, sonlandirmadigimiz. Gençlerbirligi müsabakasinda ise maçin basindan sonuna kadar çok ciddi bir performans ortaya koyduk. Orada kaleci Ertugrul’un iyi bir performansi vardi. 2003 dogumlu, Fenerbahçe’den aldiklari bir kaleci kardesimiz, Türk futbolu adina da ciddi bir sekilde umut veren oyuncu arkadasimiz. Onun performansi bizim gollerle maçi bitirmemizin önüne engel teskil etti. Futbolda bunlar oluyor ve biz de daha iyisini yapmak zorunda oldugumuzun farkina vardik. Kusursuzlugu yakalamak zorundayiz. Futbolda 2 kere 2 dört etmiyor. Sans yanimizda degildi söylemine çok katilmiyor sadece mükemmelligi biraz daha gelistirmek gerekiyor. Ona dönükte çalismalarimiz devam ediyor” dedi.



“O olaganüstü bir performansti bizim adimiza”

Geçtigimiz sezon ligin 17. haftasinda baslayip, son haftaya kadar devam eden 21 maçlik bir yenilmezlik serisi yakaladiklarinin hatirlatilmasi üzerine basarili teknik adam, “Fizik kaliteye baktiginiz zaman, 2. Lig’le arada seviyenin daha üstte oldugu bir lig. O olaganüstü bir performansti bizim adimiza. Tabii ki o performans beni, oyuncularimi ve camiamizi çok mutlu etti. Çok kolay bir seri degil. Her zaman yakalanabilecek bir seri degil. Onu yakalayabilirsek çok mutlu oluruz” diye konustu.



“Altyapi ile ilgili atimlarda olacak kulübümüz”

Çorum FK’nin altyapi çalismalarindan bahseden Tahsin Tam, “56 sene sonra 1. Lig’e çikmis bir takimiz. Burada daha yeniyiz. Baskanimiz eski futbolcu, Türk futbolunda çesitli takimlarda görev yapmis, Çorum FK’nin kaptanligini yapmis bir futbolcu. Çorum sevdalisi bir insan. Çok yolun basindayiz. Onlarla ilgili çok ciddi atilimlar içerisinde olmaya basladilar. Belediye Baskani’ndan da o destegi alip. Destek almadan bazi seyleri basarabilmek çok kolay degil. Onla ilgili ciddi bir proje ortaya koyacaklar. Ben uzun yillar Bursaspor altyapisinda çalismis bir teknik adamim. Altyapi uzun soluklu bir istir. O taraftan birden olaganüstü çikislar beklemek orada emek veren insanlara haksizlik olur. Onlara da zaman ve sabir göstermek gerekiyor. Altyapi ile ilgili atimlarda olacak kulübümüz” seklinde konustu.



“Televizyon basinda ve stada gelen insanlar sahada bir seyler üretebilmesini bekliyor”

Çorum FK olarak hücum futboluyla, seyir zevkini ön planda tutan bir anlayisa sahip olduklarini aktaran Tam, “Çünkü futbol ayni zamanda gösteri ve bir sölendir. Televizyon basinda ve stada gelen insanlar sahada bir seyler üretebilmesini bekliyor. En dogal da haklari bunlar. Biz hücum futbolu oynamaya çalisiyoruz derken oyunun bölümleri var. Tabii ki gol yemeden de bitirebilmek. Takimi siralamada istedigimiz yerde tutabilmek için ortaya dengeli bir performans koymak istiyoruz” degerlendirmesinde bulundu.

Yabanci kuraliyla ilgili düsüncelerini de sözlerine ekleyen Tahsin Tam, “Dünya futbolcu kayniyor. Yabanci da yerli de. Yabanci kuralina çok takilmiyorum ben. Önemli olan iyi yabancilarin getirilmesidir. Türk futboluna ve oynadigi takima deger katacak yabancilarin getirmesi gerekiyor. Bununla ilgili daha organize arastirma yapilabilirdi. Dogaçlama hareket edilmemeli. Türkiye’de transferler genelde son anda yapiliyor. Firsat oyunculari araniyor. Yil içerisinde bir yatirim yapip bu konularda uzmanlasmis teknik adamlardan arastirma konusunda daha fazla verim alip, onlara daha fazla öncelik verilmeli diye düsünüyorum. O zaman daha saglikli isleyebilir bu konular” cümlelerine yer verdi.

“Saha sonuçlari iyi giderse uzun zaman beraber olup bu projeyi daha yukariya tasimak isteriz”

Yönetimin ve kendisinin su an Çorum FK Kulübü’nün futbol anlayisindan çok memnun olduklarini belirten 54 yasindaki çalistirici, “Ben de kulübüm de baskanimdan, camiamdan memnunum, onlarin da benden memnun oldugunun düsünüyorum. Bizim teknik adamlarin bir gerçegi var. Bunu saha sonuçlari belirliyor. Saha sonuçlari iyi giderse tabii uzun zaman beraber olup bu projeyi daha yukariya tasimak isteriz. Söyledigim gibi bunu sahada gösterecegimiz performans ve sonuçlar belirleyici olacak” diye konustu.



“Kadromda birbirine çok yakin performansta olan oyunculara sahibim”

Türkiye Kupasi’na 4. Tur’dan baslayacak olan Çorum FK’nin öncelikli hedefinin lig oldugunu dile getiren Tahsin Tam, “Genis bir kadroya sahibiz. Türkiye Kupasi bizim için fazla süre veremedigimiz oyunculari da kullanip onlari da hazir halde tutmak için açikçasi avantaj olacak. Kadromda birbirine çok yakin performans sahip oyunculara sahibim. Hepsine firsat vermekte bazen zorlaniyorum. Onlara da o firsati vermek için önemli bir dönemeç olacak. Orada da nereye kadar gidebilirsek oraya kadar gitmeye çalisacagiz” dedi.

Tahsin Tam, Samsunspor’dan transfer olan Ahmet Sagan’in 1 hafta, 10 gün kadar sürecek bir rehabilitasyon süreci oldugunu, bir diger yeni transfer Nalepa’nin ise hazir olarak takimla birlikte çalismaya basladigini söyledi.

Kaynak: İHA