Okan Buruk Açiklamasi 'Galatasaray, Sampiyonlar Ligi'ne Çok Yakisan Bir Marka'

Galatasaray’da Teknik Direktör Okan Buruk ile oyuncular Mauro Icardi ve Dries Mertens, UEFA’nin resmi internet sitesine özel açiklamalarda bulundu. Sari-kirmizililarin teknik direktörü Okan Buruk, Avrupa’da olduklari için memnun oldugunu dile getirerek, "Galatasaray, Sampiyonlar Ligi’ne çok yakisan bir marka" dedi.

Galatasaray, UEFA Sampiyonlar Ligi A Grubu ilk maçinda Çarsamba günü Danimarka temsilcisi Kopenhag’i konuk edecek. Müsabakaya kisa bir süre kala sari-kirmizililarin Teknik Direktörü Okan Buruk ve oyuncular Mauro Icardi ile Dries Mertens, UEFA’nin resmi internet sitesine özel açiklamalarda bulundu. Sari-kirmizili kulübün Sampiyonlar Ligi’ne ait oldugunu dile getiren Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Galatasaray’da oynamaya 1991/92 sezonunda basladim ve daha sonraki yillarda Sampiyonlar Ligi’nde ilk maçima çiktim. Teknik direktör olarak hayalim, Galatasaray’a geldikten sonra ilk kez yurt içi sampiyonlugu kazanmakti. Her zaman sampiyonlugu kazanacagimizi ve bir sonraki sezon Sampiyonlar Ligi’nde oynayacagimizi hayal etmistim. Sampiyonlar Ligi marsini duyunca tüylerim diken diken oluyor. Topun üzerindeki o yildizlari görmek, bir antrenör olarak bile beni heyecanlandiriyor. Ve tabii ki maçlarin kalitesi de inanilmaz yüksek. Hakemler muhtesem. Futbolcular muhtesem. ’Sampiyonlar Ligi’ dedigimiz zaman bile bu bizi gerçekten heyecanlandiriyor. "Galatasaray’in sadece Türkiye’de degil yurt disinda da çok sayida taraftari var. Bu açidan Galatasaray, Sampiyonlar Ligi’ne çok yakisan bir marka. "Futbol felsefem yine Galatasaray genlerimden geliyor. Futbolculuk yillarimda 7 yurt içi sampiyonluk, 1 UEFA Kupasi ve 1 Süper Kupa kazandim. Her zaman kazanmaya odaklandim ve kazanmasini bilen bir insan oldum. Çok tutkulu taraftarlara sahibiz. Bu tutkunun yaninda tabi ki sabirsizligimiz da var, bir seyi hemen istiyoruz. Türk futbolunda bizi zorlayan seylerden biri de bu. Her sey çabuk olsun, her zaman kazanalim. Biz sonuna kadar deneyimliyoruz ve kaybettigimizde de bunlarin üzerinde duruyoruz" dedi.



Mauro Icardi: "Türkiye’de dikkatimi çeken de futbola olan tutku oldu"

Ülkesi Arjantin ve Türkiye’de futbolun insanlar tarafindan çok benimsendigini söyleyen Mauro Icardi, "Açikçasi, Sampiyonlar Ligi’ndeysek ilk hedefimiz grup asamasinda mümkün oldugu kadar çok puan toplayip bir sonraki tura çikmak. Yaptiginiz seye inandiginizda ve büyük seyleri basarabileceginizin farkinda oldugunuzda, o zaman bunu gerçeklestirebilirsiniz. Arjantin’de insanlar futbolu çok seviyor. Hatta birçok insan için futbolun aileden daha önemli oldugunu bile söyleyebilirim. Türkiye’de dikkatimi çeken de futbola olan tutku oldu. Kupa maçlarinda öyle olmasa da Galatasaray taraftari genel olarak stadyumu dolduruyor ve tezahürat yaparak bize destek veriyorlar. Bazilari Türkiye’deyseniz Avrupa’nin elit seviyesinde olmadiginizi, dolayisiyla daha rahat oldugunuzu düsünüyor. Tam tersine önemli seyleri basarmak için Türkiye’deyken talebin yüksek olmasini istiyorum" diye konustu.



Dries Mertens: "Taraftarin tutkusu, ihtiyacim olan motivasyon"

Istanbul’da yasamaktan mutlu oldugunu dile getiren Belçikali oyuncu Dries Mertens, "Galatasaray taraftarlarinin ve kulübün tutkusu, ihtiyacim olan bir tür motivasyon. Galatasaray, harika bir stadyuma ve kulübüne tutkuyla bagli taraftarlara sahip bir takim. Geçen sezona kadar birkaç yildir sampiyon olamamis ve bir takim zorluklardan geçmis bir kulüp. Burada olmaktan memnunum. Istanbul, yasamak için harika bir sehir" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA