Halk Oyunlari Grup Yarismasi, Denizli'de Tamamlandi

Denizli’de 437 sporcunun katilimiyla düzenlenen Halk Oyunlari Yarismasi tamamlandi.

Denizli Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ile Halk Oyunlari Federasyonu’nun birlikte gerçeklestirdigi Halk Oyunlari Grup Sampiyonasi, hafta sonu Denizli’de düzenlendi.

Halk Oyunlari Grup Sampiyonasi’nda Minikler, Yildizlar, Gençler ve Büyükler kategorilerinde yarisan ekipler sirayla jüri önünde performanslarini sergiledi. Ekiplerin uyum ve performanslarina göre halk oyunlari milli hakemlerinden olusan jüri tarafindan puanlama yapildi ve dereceye giren takimlar belirlendi. Sporcu aileleri ve sporseverlerin katilimiyla tribünler dolarken, ekiplerin performanslari büyük begeni topladi. Organizasyona ev sahipligi yapan Denizli Gençlik ve Spor Il Müdürü Ömer Ilman, seremonide selamlama konusmasi yapti. Halk oyunlarinin kültür ve medeniyetler besigi olan Türkiye’nin ne kadar önemli bir zenginlige sahip oldugunun bir göstergesi oldugunu söyleyen Ilman, Halk Oyunlarinin; geçmisimizi, tarihimizi, kültürümüzü ve bizi biz yapan degerlerimizi yasattigini ifade etti.

Böyle bir kültür mirasina sahip olmanin gururunu yasadiklarini söyleyen Ilman, organizasyonda emegi geçen herkese tesekkür etti.

Aksam saatlerine kadar devam eden yarismalar sonunda dereceye giren takimlar belli oldu. Yapilan ödül töreni ile yetkililer tarafindan takimlara kupa ve madalyalari takdim edildi.

Kaynak: İHA