Feyzullah Aktürk Açiklamasi 'Verdigimiz Emeklerin Karsiligini Aldik'

Dünya Güres Sampiyonasi’nda erkekler serbest stil 92 kg’da dünya üçüncüsü olan Feyzullah Aktürk, “Verdigimiz emeklerin karsiligini aldik. Sampiyonluk kil payi gitti. Insallah bir sonraki Dünya Sampiyonalarinda sampiyonlukla madalya ile taçlandirmak istiyorum” dedi.

Sirbistan’in baskenti Belgrad’da düzenlenen Dünya Güres Sampiyonasi bronz madalya mücadelesinde milli güresçi Feyzullah Aktürk, Gürcü rakibi Miriani Maisuradze’yi 5-3 yenerek dünya üçüncüsü oldu.

Müsabakanin ardindan Feyzullah Aktürk, Türkiye Güres Federasyonu Baskani Seref Eroglu ve Serbest Güres Milli Takimi Teknik Direktörü Abdullah Çakmar açiklamalarda bulundu. Antrenörlerinin kendisini sampiyonluga adapte ettigini vurgulayan Aktürk, “Son saniyede gelen bir maçti. Genel anlamda bir üstünlügüm vardi ama hatayla kendimde alip puan verdim. Olmadi rakibim öne geçti. Son saniyelerde basardik. Verdigimiz emeklerin karsiligini aldik. Daha iyisini bekliyorduk. Baskanim ve antrenörlerim sampiyonluga adapte etmislerdi. Sampiyonluk kil payi gitti. Insallah bir sonraki Dünya Sampiyonalarinda sampiyonlukla madalya ile taçlandirmak istiyorum” diye konustu.



Seref Eroglu: “Türk güresi olarak bizim zaten bir çitamiz var”

Sporcusunu tebrik eden Türkiye Güres Federasyonu Baskani Seref Eroglu, duygularini su sözlerle paylasti:

“Türk güresinin birlige, beraberlige ihtiyaci var. Eksik olan ne varsa bunlari tamamlayacagiz. Serbestte yeni basladik, daha kadinlarimiz var. Onlardan sonra esas geçen sene dünya sampiyonu olmus, bu sene de Avrupa sampiyonu olmus grekoromen takimimiz var. Türk güresi olarak bizim zaten bir çitamiz var; dünyada karsiligimiz var. Insallah yarin Grekoromen Milli Takimi’miz geliyor. Bu çocuklarin su anda morale, motivasyona ihtiyaci var. Çünkü Olimpiyata 300 gün kaldi. Bütün ülke olarak olumlu elestiriye her zaman açigiz ama lütfen elestiri yaparken de geçmisi çabuk unutmasinlar. Her sey Türk güresinin, Güres Federasyonu’nun kontrolünde, bu çocuklari izlemeye devam etsinler. Her sey Türk güresi için.”

Abdullah Çakmar: “2024 Olimpiyatlari’na ekibimizle birlikte gidecegiz”

Serbest Güres Milli Takimi Teknik Direktörü Abdullah Çakmar ise, “Gönül isterdi ki, bu madalya altin olsun. Burada hocalarimizla, federasyon baskanimizla beraber gerçekten gönül bagi ve aile ortami kuruldu. Birlik, beraberlik çerçevesinde emin adimlarla 2024 Olimpiyatlari’na ekibimizle birlikte gidecegiz” ifadelerini kullandi.

Baskan Eroglu, Feyzullah Aktürk’ün kazandigi madalyanin Türk güresinin dünya sampiyonalarinda elde ettigi 200. madalya oldugunu söyleyerek, sporcuyu, teknik heyeti tebrik etti.

Kaynak: İHA