Cristiano Ronaldo, Tahran'da Iranli Futbolseverler Tarafindan Coskuyla Karsilandi

Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo, yarin oynanacak Al Nassr-Persepolis karsilasmasi öncesi geldigi Tahran’da futbolseverler tarafindan coskuyla karsilandi.

Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo, forma giydigi Suudi Arabistan futbol kulübü Al Nassr ile Iran futbolunun önde gelen kulüplerinden Persepolis ile yarin oynanacak Asya Sampiyonlar Ligi karsilasmasi için Iran’in baskenti Tahran’a geldi. Ronaldo’yu görmek isteyen futbolseverler otele akin etti. Portekizli oyuncu, Tahran’da Iranli futbolseverler tarafindan coskuyla karsilandi. Ronaldo’yu görmek için Tahran’in kuzeybatisinda bulunan otelinin önünde toplanan her yastan yüzlerce futbolsever Ronaldo formalari ve ellerindeki posterlerle “Ronaldo, Ronaldo” sloganlari atti. Yogun güvenlik önlemleri nedeniyle otele alinmayan futbolseverler, Ronaldo’yu görmek için otele farkli yollardan girmeye çalisti.

Tahran-Riyad arasinda 7 yilin ardindan iliskilerin yeniden canlanmasi hassasiyeti nedeniyle Ronaldo ve takim arkadaslari, Tahran’da Iran Cumhurbaskaninin güvenlik ekibi tarafindan korunacak.

“Ronaldo’yu çok uzun süredir bekliyorduk”

Ronaldo’nun oteli önüne gelen Iranli genç futbolsever, “Sonunda Iran’a geldi. Ronaldo’yu Çok uzun süredir bekliyorduk. Iran’a gelme ihtimali oldugunu duydugumuz an ise çok mutlu olduk. Burada sadece belki bir umut kafasini camdan çikarir ve onu 5 dakika görebiliriz diye bekliyoruz” dedi.

Oglunu Ronaldo’yu görmesi için getirdigini söyleyen Iranli kadin, “Insanlarin mutlu oldugunu görünce bende mutlu oldum. Oglum Ronaldo hayrani ve saatlerdir onu görmesi için bekliyoruz sürekli ordan oraya gidiyoruz ama maalesef henüz basarili olamadik” ifadelerini kullandi.

“Al Nassr’in kazanmasini istiyorum”

16 yasindaki Iranli genç futbolsever, “Ronaldo’nun burada olduguna inanamiyorum. Henüz onu göremedim ama görecegimi umut ediyorum. Kendi takimimiz Persepolis’e saygi duyuyorum ama Ronaldo’yu sevdigim için hem Al Nassr’i seviyorum hem de Al Nassr’in kazanmasini istiyorum” açiklamasini yapti.

Adini açiklamayan bir diger Iranli ise, “Cristiano Ronaldo’nun Iran’a gelmesi çok güzel ancak onu görmemize izin vermiyorlar ve bu kötü hissettiriyor. Oglumu onu görmesi için getirdim ama saatlerdir bekliyoruz” dedi.



Izdiham nedeniyle antrenman iptal edildi

Cristiano Ronaldo’nun da içinde bulundugu takim otobüsü otele dogru ilerledigi esnada yüzlerce Iranli otobüsün etrafini sardi. Yasanan izdiham nedeniyle Al Nassr’in Persepolis ile oynayacagi karsilasma öncesi yapilacak son antrenman iptal edildi.

Ronaldo’nun otelinde bos oda kalmadi

Iranli futbolseverler Cristiano Ronaldo’yu görme umuduyla otelde bulunan tüm bos odalari tuttu. Iranli Robaldo hayranlari bos oda birakmadi.

Öte yandan Persepolis Tahran Kulübü Baskani Riza Dervis Portekizli oyuncu Ronaldo’nun kaldigi otele giderek kendisine Iran halisi hediye etti.

Kaynak: İHA