Altay, Düsme Hattina Geriledi

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Altay, bu sezon oynanan 5 maçta sadece 1 galibiyet alarak, düsme hattina kadar geriledi. Siyah-beyazlilar, 3 puanla 16. sirada bulunuyor.

Yeni sezona 1.5 sezondur süren transfer yasagiyla baslayan Altay, kadrosuna herhangi bir takviye yapamazken, lige de güç kaybederek basladi.

Siyah-beyazli ekipte geride kalan sezon gösterdikleri performansla ve istikrarli oyunla adindan söz ettiren stoper Eric Björkander ve sol bek Mohammad Naderi, yaz döneminde Izmir ekibiyle ücret konusunda anlasilamayinca kulüpteki alacaklarina karsilik bonservislerini almislardi. Eric Björkander, Hirvatistan’in NK Istra 1961 takimina transfer olurken, Naderi ise Iran’in FC Tractor takimina gitti. Alacaklarini tahsil edemeyen bir diger oyuncu Kutay Yokuslu ise tek tarafli fesih hakkini kullandi. Serbest oyuncu konumuna geçen Kutay, Iskenderunspor’a transfer oldu.

Izmir temsilcisindeki son kayip ise geçen sezonun basarili isimlerinden Eren Erdogan oldu. Yeni sözlesmesine bazi maddeler ekletmek isteyen genç futbolcu, Altay tarafindan kadro disi birakildi. Eksiklerini altyapidan gelen oyuncularla kapatamayan Altay, bu sezon oynanan 5 maçta sadece 1 galibiyet alarak, düsme hattina kadar geriledi. Siyah-beyazlilar, tek galibiyetini ikinci haftada Tuzlaspor karsisinda 1-0’lik skorla almisti.

Tuna Üzümcü gitti

Son olarak deplasmanda Erzurumspor FK’ya 4-0 maglup olup besince maçinda dördüncü yenilgisini alan Altay’da Teknik Direktör Tuna Üzümcü ile yollar ayrildi. Geçen sezon sportif direktörlük görevinde bulunan Üzümcü, Sinan Kaloglu’ndan sonra Izmir ekibinde teknik direktörlük görevine getirilip, Altay’i ligde tutmayi basarmisti. Üzümcü, Altay’a; “Takimin teknik sorumlusu olarak hata da benim, sorumluluk da. Hosça kal Altay” ifadeleriyle veda etti.

Kaynak: İHA