Taha Akgül Açiklamasi 'Insallah Üçüncü Olimpiyat Madalyasi Paris'te Gelecek'

Sirbistan’in baskenti Belgrad’da düzenlenen Dünya Güres Sampiyonasi’nda 125 kg’da üçüncü olarak 2024 Paris Olimpiyatlari kotasi alan milli güresçi Taha Akgül, "Bir altin, bir bronz olmak üzere iki tane olimpiyat madalyam var. Insallah üçüncüsü de gelecek. Renginin altin olmasini istiyorum" dedi.

Milli güresçi Taha Akgül, Sirbistan’in baskenti Belgrad’da düzenlenen Dünya Güres Sampiyonasi’nda 125 kg üçüncülük maçinda Macar Daniel Ligeti’yi 5-0 yenerek bronz madalya kazandi ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunlari kotasi elde etti. Müsabakanin ardindan açiklamalarda bulunan Taha Akgül, "Öncelikle son iki yilin Avrupa sampiyonu, son dünya sampiyonu olarak geldim buraya. Geçen senenin namaglup sporcusu olarak geldim. Geçen sene dünyada yilin en iyi güresçisi seçilerek buraya geldim ama burada Iranli rakibime, en iyi rakiplerimden birine kaybettim. Onun hakkiymis, daha iyi mücadele etti. Çok iyi hazirlanmistim, çok iyi bir hazirlik süreci geçirmistim. Eksik bir sey yaptigimi da düsünmüyorum. Belki daha iyi rakiplerle çalissam, rakiplerim de daha büyük üstünlük kurabilirdim ama burada bronz madalya nasip oldu. Olimpiyat kotasiydi ayni zamanda. Buruk bir sevinç oldu. Olimpiyat vizesi almak önemliydi. Paris 2024 yolunda önemli bir adim attik. Simdi konsantrasyonumuz tamamen Paris’e olacak. Bu yenilgiden dersler çikaracagim. O derslere göre çalisacagim ve Paris’te ayni hatalari yapmamaya çalisacagim. Artik kariyerimin de yavas yavas sonlarina geliyorum ama hala zirvedeyim. Bu da büyük bir basari. Rakiplerim 23-24 yasindalar, ben 34 yasima geldim. Tecrübemle güresiyorum. Önceden 22-23 yaslarimda olsaydim bu Taha Akgül olmayacakti. Kanimin son damlasina kadar ülkem için mücadele etmeye devam ediyorum. Avrupa’nin en iyi olimpiyat sampiyonuyum ama ülkem için ne kadar madalya kazansam o kadar iyidir diye hala minderlerde ter döküyorum. Bize dua eden, destegini esirgemeyen herkese tesekkür ediyorum" diye konustu.



"Paris çok zorlu geçecek"

2024 Paris Olimpiyatlari ile ilgili düsüncelerini de paylasan Taha, "Paris çok zorlu geçecek. Özellikle psikoloji anlaminda. Zaten psikolojiyi kaldirabilen olimpiyatlarda basariyi elde edebiliyor. Dünya sampiyonasindaki rakiplerimizin hemen hemen aynisi gelecek. Bir altin, bir bronz olmak üzere iki tane olimpiyat madalyam var. Insallah üçüncüsü de gelecek. Renginin altin olmasini istiyorum" ifadelerini kullandi.

Abdullah Çakmar: "Buraya altin madalya için gelmistik"

Altin madalya kazanamadiklari için üzgün olduklarini belirten Serbest Güres Milli Takimi Teknik Direktörü Abdullah Çakmar da, "Buraya altin madalya için gelmistik. Gönül isterdi ki altin madalya alalim ama bu da nazarligimiz olsun. Bu bizim sinavimizmis. Bu sinavi da insallah daha iyi çalisarak, 2024 Paris Olimpiyatlari’na emin adimlarla yürüyecegiz. Kariyerinde 10 Avrupa, 3 dünya ve 1 olimpiyat sampiyonlugu kazanmis, 100-150 yillik tarihi bir basariya imza atmis Taha Akgül’den bahsediyoruz. 2024 Paris Olimpiyatlari’nda Taha Akgül’e altin madalya kazandirip, sirtindan bu yükü kaldirmak istiyoruz" seklinde konustu.

Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy ise, "Gurur duyuyoruz. Geçen sene Taha burada milli marsimizi çaldirdi, bayragimizi dalgalandirdi. Taha’da altin madalya görmeye aliskiniz ama bronz madalya almasi da bizi çok sevindirdi. Insallah önümüzdeki Paris Olimpiyatlari’nda altin madalyayi alacaktir" degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İHA