Okan Buruk Açiklamasi 'Bundan Sonraki Hedefimiz Hep Lider Kalmak'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Samsunspor galibiyetiyle ligde lider olduklarini söyleyerek, "Bu aksam itibariyla ligin lideri olduk. Bundan sonra da hedefimiz hep orada olmak, orada kalmak. Bizim için lig çok önemli. Sampiyonlar Ligi’ni tabii ki oynayacagiz ama ligdeki performansimiz, kazanmamiz çok önemliydi. Bundan sonraki maçlarda da bunu devam ettirmeye çalisacagiz" dedi.

Trendyol Süper Lig’in 5. haftasinda Galatasaray evinde karsilastigi Samsunspor’u 4-2’lik skorla maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Bugün özellikle maça baslangicimiz, ilk yaridaki oyunumuz, tempomuz, istegimiz olumluydu. Ilk yariyi 3-0 önde bitirdik. Rakibimiz oynamaya çalisan rakipti. Ikinci yarinin basinda çok erken gol yedik. Rakibi oyunun içerisine aldik. Biz de bir yandan ’Ne oluyor’ diye düsündük. Ikin golde de oyuncularimiza çarparak top gol oldu. Devaminda bir yandan gol yedikçe rakibi daha çok ayaga kaldiriyorsunuz, oyunda da geriye düsünüyorsunuz. Burada yaptigimiz hamlelerle, giren oyuncularla yine ofansif oyunumuzu sürdürdük, golü bulduk ve maçi bu sekilde bitirdik. Daha çok pozisyona girebilirdik. Topa daha çok sahip olabilirdik. 4-2’den sonra da çok net pozisyonlar vermesek de kendi adimiza daha iyisini yapabilirdik. Milli takim aralari sonrasi zordur. Ilk yaridaki oyun bizim istedigimiz oyundu. 4 gün sonra bir maç daha oynayacagiz. Günün sonunda kazanarak bitirdik. Bu aksam itibariyla ligin lideri olduk. Bundan sonra da hedefimiz hep orada olmak, orada olmak Bizim için lig çok önemli. Sampiyonlar Ligi’ni tabii ki oynayacagiz ama ligdeki performansimiz, kazanmamiz çok önemliydi. Bundan sonraki maçlarda da bunu devam ettirmeye çalisacagiz" diye konustu.



"Hakim Ziyech oyunun genelinde iyi isler yapti"

Hakim Ziyech’in sutunda Mauro Icardi’nin kafa vurusuyla golü atmasinin hatirlatilmasi üzerine Buruk, "Icardi, mermiye kafasini soktu. Bu hizla topa kafayi sokup, kalenin içine atmak büyük is. Icardi’nin golünü Icardi’ye verelim. Hakim’in de güzel bir sutu vardi. Hakim’i özellikle 45 dakika oyun aldik. Oyunun genelinde de iyi isler yapti. Uzun süre sonra ilk maçi, daha iyi olacak. Ndombele için de ayni seyi söyleyebilirim. Girdikten sonra orta sahada defansif anlamda kazandigi toplar oldu. Ofansif anlamda çok ileriye gitmedi. Lucas daha çok öne çikti. Daha sonra Kaan’i aldik, Ndombele’yi öne götürebilmek için. Takimin giren, çikan hepsi olumlu bir görüntü verdi. Daha iyi olmak istiyoruz. Gün geçtikçe daha iyi olacagiz. Bunun bilincindeyiz. Bugün özellikle ilk yari bizim için önemli bir ölçüydü" seklinde konustu.



"Kerem Demirbay sahanin en iyilerden biriydi"

Sezonun basi oldugunu, oyuncularin performansinin yükselecegini ifade eden sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Biraz sabirli olmamiz gerekiyor. Dün takimla konusmamda da 11 oyuncu yeni katilmis. Bu 11 yeni oyuncularin adaptasyonlari kolay bir sey degil. Acele etmemek gerekiyor. Fiziksel ve mental olarak yukariya çikacagiz. Bugün taraftarimizi inanilmaz bir sekilde oyuncularimiza destek verdi. Kerem Demirbay sahanin en iyilerden biriydi. Iyi oynadigini düsünüyordum. Kerem’in ortada ikili oynuyorsak ikiliden biri olmasini istiyoruz. Orta sahada 3’lü oynuyorsak daha 8 numarada pozisyonunda, ofansif orta saha olarak düsünecegiz oyunculardan biri. Bugün ikisini de yapti. Bugün hem oyunu kurmaya yardim etti, kazanilan toplarda birçok atagimizi baslatmis oldu" açiklamasinda bulundu.

"Zaha, Kopenhag maçinda kadroda olacak"

Milli futbolcu Kerem Aktürkoglu’nun hücumdaki 3 pozisyonda da oynayabilecek bir oyuncu oldugunu belirten Okan Buruk, "Zaha da kariyerinde hem sag kanat oynamis hem de merkez oynamis hem de sol kanat oynamis bir oyuncu. Maç maç da bunlari düsünecegiz. Çok fazla maç oynayacagiz. 6 tane üst üste maçimiz var. Bu süreç içerisinde bütün oyuncularimi kullanacagim. Rakiplerimizin dizilisine göre karar verecegiz. Zaha bir sonraki maçta kadromuzda olacak. Onu da kullanmak istiyoruz. Kopenhag maçinda kadro olmasini ve bizden süre almasini düsünüyoruz" dedi.

Baskinin geçen sene de oldugunu aktaran Buruk, "Geçen sene de çok önemli bir kadro kurmustuk. Allah’in izni ile bunun üstesinden geldik ve sampiyon olarak ligi bitirdik. Son yillarin en yüksek puani, en çok galibiyet sayisi, kirilan rekorlar, bu anlamda geçen sene bizim için olumlu geçmisti ve mutlu bir sekilde bitirdik. Bu sene ayni sekilde baski olacak. Baskiyi da seviyoruz" açiklamasinda bulundu.

"Birçok çocugun geçen senden sonra Galatasaray taraftari oldugunu görüyorum"

Sosyal medyanin herkesin istedigi gibi bir kullanabilecegi yer oldugunu söyleyen Okan Buruk, "Sosyal medyada birçok trol hesap var. Bu anlamda istedigi, takima, oyuncuya, hocaya istedigi gibi yüklenebilir. Sosyal medyayi iyi kullanan yazilar da var. Bunun da altini çizmek önemli. Iyi yani da kötü yani da var. Kimin oldugu, kimin yazdirdigi belli degil. Oraya çok fazla takilmamak gerekiyor. Benim için önemli sey Galatasaray teknik direktörü olan olarak isimi ahlakli, disiplinli, bunu en dogru sekilde yapip isimizi devam ettirmek. Geçen seneden beri maç sayi, kazandigimiz sampiyonluk, bu sene Sampiyonlar Ligi’ne girmemiz var. Saha disinda inanilmaz bir sekilde Galatasaraylilarin mutlu oldugunu görüyorum. Bu benim için çok önemli. Sokakta takima olan sevgi her geçen gün artarak devam ediyor. Birçok çocugun geçen senden sonra Galatasaray taraftari oldugunu görüyorum. Galatasaray takiminin inanilmaz bir ivmesi var. Ben teknik adam olarak pay sahibi olduysam ne mutlu. Olumlu, olumsuz, futbolsun içerisinde hepsi olacak. Asiri elestiri de kafamiza takmamiz gerekiyor. Asiri övgüde de bunu yapmamiz gerekiyor. Ikisinin ayarini dogru bir sekilde yaptigimizda isimize net bir sekilde odaklanabiliyoruz. Benim isim Galatasaray takimini en yüksek seviyeye tasiyabilmek" seklinde konustu.

Dries Mertens ile aralarinda bir sey olmadigini söyleyen Buruk, "O anda Mertens’in çikisini görmedim. O yüzden bir seyle ilgileniyordum, kaçirdim. Yoksa Mertens benim en deger verdigim insanlardan biri. Takim içerisinde hiçbir zaman yapacak biri de degil. 3-4 gün sonra bir maç oynayacagiz. Bu da düsünerek Mertens’i oyundan aldim. Iyi isler yapti. Çikarken görmedim" dedi.

Kaynak: İHA