Kocaelispor - Boluspor Maçinin Ardindan

Trendyol 1.Lig’de Kocaelispor’un, Boluspor’u 2-1 maglup ettigi karsilasmanin ardindan teknik direktörler maçi degerlendirdi.

Trendyol 1. Lig’in 5. haftasinda Kocaelispor evinde Boluspor’u agirladi. Ev sahibi ekip sahadan 2-1 galip ayrildi. Karsilasmanin ardindan teknik direktörler basin toplantisinda maçi degerlendirdi. Kocaelispor Teknik Direktörü Ertugrul Saglam, “Sezona kötü bir baslangiç, sonrasinda oyuncularimiz karakter gösterdiler ve Altay maçiyla beraber kötü gidisati durdurduk. Sonrasinda Adanaspor galibiyeti. Milli arayla basimizi biraz daha kafamizi kaldirma firsati bulduk. Sonrasinda beraber biraz çalistik ama Adana’da transferde bazi ihtiyaçlarimizi gidermemiz lazim diye konusmustuk. Acil ihtiyacimiz; beraber çalismak, oyuncularimizin birbirini ve bizi anlamasiydi. Bu süreci çok dolu dolu geçirdik diyemeyiz. Bugünkü karsilasma iki galibiyetin devamini saglamak, onlari anlamlandirmak, puan cetvelinde yukariya çikabilmek, taraftarimizin takima inancini artirma yönünde güzel mesaj vermek açisindan çok önemliydi. Biraz çalismis, ihtiyaçlarini gidermis bir takim olarak sahaya hazir çikmak istiyorduk ama çok da hazir çikamadik. Karsimizda da geçtigimiz sezon bizim ekibimizdeki Mutlu Hoca Boluspor’da çalisiyordu. Ilk 11’lerinde 7 tane geçen yilki 11 oynayan, 21 kisilik kadroda da 15 oyuncu geçen yil da birlikte oynayan oyuncu vardi. Iskeleti oturmus, eksik mevkilere kaliteli oyuncular transfer etmis, birbirini taniyan iyi bir takim vardi" diye konustu.



“Ilk yari çok üretken olamadik”

Kazanmaya çok ihtiyaçlari olduklarini aktaran Saglam, "Ilk devre oyuncularimizdan özellikle sunu istedim; maça iyi baslangiç yapalim, taraftarimizin destegini arkamiza alalim, o coskulu atmosferde biraz da üretelim. Bir bölüm iyi geçti, net pozisyonu kaçirdik. Böyle maçlarda atilan gol rakip takimin risk almasina sebep oluyor. Keza bunu ikinci yarinin basinda yasadik. O firsati kaçirdik, sonrasinda da çok üretken olamadik. Zaman zaman baski kurduk ama çok da üretken oldugumuz söylenemez. Ama ikinci yarinin basinda Beridze’nin girmesi, ön tarafa hareketlilik kazandirmasi, özelliklerinin bu oyuna uygun olmasi ve sonrasinda attigimiz 2 güzel gol... Ki ondan sonraki süreci de iyi degerlendiremedik. Rakip arkada açiklar vermeye basladi.

Bizim takimin skoru açip oyunu rahatlatmasi gerekiyordu. Sonrasinda kabus bölümü geçirdik. Penalti, yedigimiz gol, ofsayt, kamerayla izlenmesi derken Allah’a sükür orayi da atlattik. Sonra yine pozisyonlar bulduk. Futbolun gerçegiyle bir kez daha yüzlestik. Çok güzel bir gol yedik. Hakan’i tebrik ediyorum. Sonuçta kazandik. Kazanmaya çok ihtiyacimiz vardi. Bu süreç bir taraftan yogun döneme hazirlik olurken bir yandan da ne kadar az kayipla geçersek hem kendimize güvenimiz hem de camianin bize bakis açisi zedelenmiyor. Iyisiyle kötüsüyle bugün kazanmak bugünün bence en degerli olayi” dedi.



“Net kirmizi kartti. Sorumsuzluktan baska bir sey degil”

Kirmizi kart verilmeyen pozisyonla ilgili hakemleri degerlendiren Ertugrul Saglam, “Bundan sonraki haftalarla alakali da biraz daha dikkatli olmalari açisindan hakem görmedi pozisyonu yan hakem gördü. Sunu söyledi; darbe var ama siddeti fazla degil dedi.

4.hakemin görmemesi imkansiz. Pozisyonu çok net gördüm. Rakip oyuncu Candeias’a arkadan oyunun içinde olmadigi dakikada dizle darbesi var. Bilerek yapilan bir darbe. VAR’da bu pozisyonu görmedilerse söylenecek hiç söylenecek bir sey yok. Görüp de müdahale etmedilerse orasi baska sikinti. Allah Türk futboluna kolaylik versin. Bunu söylemeden geçemeyecegim. Pozisyonu burada göremediler ama belki aksam evde izlerken görürler. Pozisyon net kirmizi kart pozisyon. O isin siddeti falan olmaz. Bugüne kadar hep böyle gördük, böyle degerlendirildi. Bu pozisyon es geçiliyorsa bu Türk futbolu açisindan çok sikintili durum. Daha dikkatli olmak, takimlarin kaderiyle oynamamak lazim. Sorumsuzluktan baska bir sey degildir bu” seklinde konustu.



“20-25 bin taraftar görmek istiyorum”

Taraftarin maça gelmesi ve sonraki süreci yorumlayan Saglam, “Rakibi de tebrik ediyorum. Iyi mücadele ettiler, oyunu da birakmadilar. Iyi bir takim. Kazandigimiz için mutluyuz. Önümüzde sezonun kilit maçlarindan bir tanesi var; Urfa ile oynayacagimiz karsilasma bizim, oyuncularimizin nerde olmak istediklerini gösterecekleri maç. Ondan sonra fikstür avantajimiz var. Burayi çok iyi degerlendirmemiz lazim. Hesabim suydu; bu hafta tribün yogunlugu bekliyordum ama ilk 2 hafta bizi atti. Insallah Urfa’yi da güzel geçip burada Keçiören maçinda 20-25 bin seyircileri görmek istiyorum. Sanliurfa maçinda nerde olmak isteyeceklerini oyuncularimiz belirleyecek, sonra geldigimizde taraftarimiz ne istedigini bize gösterecek” ifadelerini kaydetti.



“34 yasinda oyuncuya 60 milyon TL sorumlulugunu almak istemedik”

Transfer sürecine dair sorulari da yanitlayan deneyimli teknik adam, “Orta sahanin merkezine oyuncu arayisimiz vardi. Siz bizden daha yakindan takip ettiniz. BU da bize zarar verdi. Bazi seyleri sizden ögrendik. Dün gece de Hakan Aslan ile alakali çok yogun mesai oldu. Daha önce önemli bir oyuncuyla görüsmemiz oldu ama inanin karar vermek zorundaydik. 2 yillik sözlesmeyle 34 yasindaki futbolcuya yaklasik 50-60 milyon TL gibi sorumluluga girmeyi hiçbirimiz istemedik. Içerdeki dengeleri bozmamak ve Kocaelispor’un gelecegiyle ilgili risk almamak adina bu is olmasin dedik. Dün de farkli sikintilar çikti. Net söylemek istiyorum ki hiç kimse bizi bu yolumuzdan alikoymayacak. Sezon sonu hedefledigimiz, hayal ettigimiz yerde olacagiz. Buradan anlam çikarabilirsiniz” dedi.



Yalçin Kosukavak: "Ekonomik olarak Kocaelispor’un yarisi kadar degiliz"

Boluspor Teknik Direktörü Yalçin Kosukavak ise yaptigi açiklamada, “Maçin genel degerlendirmesine geçmeden önce Kocaelispor oyuncu kalitesi anlaminda ligin üzerinde oyunculara sahip. Zaten buradan fark yaratiyorlar. Ilk 45 dakika boyunca bütün planladigimiz isleri sahada basardik. Kocaelispor takimi sag taraftan sag bek Oguz, önde Candeias ve Amaral sag ayakli oyuncu oldugu için oradan çok ciddi ofansif gücü var Orada çok deliciler. 45 dakika oyunu sol taraftan oynattik. Savunma stratejimizdi. Basarili olduk. Cem Ekinci çok sirti dönük oynayamaz. Oradan çok geçis hücumu yakaladik. 45 dakikada 7 kere 18’e girmisiz Kocaeli deplasmaninda. Bir tanesi gol olsaydi Kocaelispor kontrolden çikardi. Bize arkada genis alan birakirdi. Oyunun momentumu bize dönerdi. Ilk 45 dakika maçi bu tarafa çevirebilirdik. Geçis hücumlarinda kaliteye ihtiyaç duyduk. Skor yapamadik. Oyunun ikinci yarisinda da çok basit taçtan gol yedik ve bir de baski hatasi ile 2-0 geri düstük. Bir penalti kazandik, kaçirdik. Sonra bir gol bulduk. Ekonomik olarak Kocaelispor’un yarisi kadar degiliz ama oyuncularimin oyunundan memnunum. O kadar tehditkar oynadik ki Kocaelispor 5’li savunmaya döndü. 4 haftadir kazanamiyorduk. Burasi bizim için firsatti. Sartlar da olusmustu. En kötü berabere biterdi. Bunun için çok üzgünüm. Kalite anlaminda eksiklik hissettik. Kocaelispor’u tebrik ederim. Basarilar dilerim. Burasi önemli bir futbol sehri. Kadro kalitesi var. Oyuncu kalitesi iyi oldugu zaman benim gibi çok taktiksel detaylarla ugrasmaya gerek yok” sözlerini kaydetti.



“Ben tutkulu antrenörüm, bana edilen küfürleri duymuyorum”

Saha içindeki hareketlerine Kocaelispor taraftarinin gösterdigi tepkilerin hatirlatilmasi üzerine Kosukavak, “Ben duymuyorum onlari. Ben isime odaklaniyorum, profesyonelim. Tribünlerde ne oldugunu bilmiyorum. Ben ani yasayan, tutkulu antrenörüm. Arkamdakilerin bana küfür ettigini duymuyorum. Boluspor beni sahadaki organizasyonu yapayim diye getirdi. Arkadaslari duymadim” diye konustu.



“Hakem kararlarini bir standarda oturtamiyoruz"

Hakeme itirazdan gördügü sari kartla ilgili olarak ise deneyimli teknik adam su sözleri ifade etti: “Klasik bir söz vardir; ‘Hakemler hakkinda konusmak istemiyorum’ diye. Konusmuyoruz da ne oluyor? Gerçi konusuyoruz da bir sey olmuyor. Hakem arkadas biraz deneyimsiz bu ligde. Dördüncü hakem 3. Lig’de 4. hakemlik yaptigini zannediyor. Iletisim problemimi var. Bugün bize olur. Yarin baska takimlara. Arka arkaya 3-4 faul oldu. Hakemlerle ilgili sahsi düsüncem; bir standarda oturtamiyoruz. Futbol camiasi olarak bazen haksizlik da yapiyoruz. Onlar da insan ama 3-4 faul var birbirine çok benzer ve farkli kararlar var. Itiraz ettim. Ama iletisimi o kadar kötü ki; 50 yasinda insanim. Çocuk azarlar gibi konustu.

Bende ‘Isine bak’ dedim. Nasil yaklasirsaniz öyle cevap alirsiniz. O da gitti içeriye sikayet etti. Tek güçleri o zaten. Ben itiraz edince sari kart verdi. Çok takilmamak lazim. Akilli insan kontrol edebilecegi seylerle ugrasir. Ben hakemleri kontrol edemeyecegimi bildigim için oyuncularima odaklaniyorum” dedi.



“Amaral bizde olsa ilk yari 2-0 olurdu”

Kosukavak sözlerini söyle tamamladi: “Benim için rakip fark etmiyor. Ben kazanmaya oynarim. Bundan sonra da Boluspor kazanmaya oynayacak. Biraz zamana ihtiyacimiz var. Bu dönemde bizde oynayanlar sansli. Kazanacagiz; ne gerekiyorsa onu yapacagim. Devre arasina kadar gidebildigimiz kadar gidecegiz. Ofansif oyuncu alabilirsek Kocaeli’den iki oyuncu bizde olsaydi ilk 45 dakika 2-0 olurdu. Mesela geçis hücumunda bir Amaral, mesela bir Candeias... Biz oyunu sol taraftan oynadik, sag tarafa hiç top gelmedi. Kocaeli orada kilitlendi. Kocaeli o tarafta oynayamadi. Candeias ondan sinirlendi. Ben topu o tarafa getirmedim ki. Kocaelispor 45 dakikada hiç üretken degildi. Ama ben sola yönlendirip sagdan kazandigim toplarla çok geçis yaptim. Biraz daha geçisleri dogru kullansaydik öne geçerdik. 30. dakika falan Furkan vurdu, Harun kurtardi. Onlardan biri gol olsa Kocaeli gibi beklentili takim türbülansa girerdi. Ben onu aradim ama nasip degilmis olmadi."

Kaynak: İHA