Sirnak'ta 3 Bant Bilardo Il Birinciligi Turnuvasi Yapildi

Türkiye Bilardo Federasyonu 2023 faaliyet programinda olan il sampiyonalari 2. etabi, Sirnak Bilardo Federasyonu Sirnak Il Temsilciligi tarafindan organize edilen turnuvanin final müsabakasi ile son buldu.

26-30 Eylül tarihleri arasinda Ankara Gölbasi’nda Türkiye Bilardo Federasyonu tarafindan düzenlenecek olan Türkiye Bilardo Sampiyonasina katilmaya hak kazanmak için Sirnak’ta düzenlenen turnuvaya 75 lisansli bilardocu katildi.

Bilardo maçlari kiyasiya mücadeleler ile son buldu. Rakiplerini teker teker eleyen Mehmet Bayram Balik, Sirnak il birincisi oldu.

Yari finale kalan son 4 yarismaci Sirnak’i Ankara’da düzenlenecek olan Türkiye sampiyonasinda temsil edecek.

Düzenledikleri il sampiyonasi turnuvasina 75 lisansli sporcunun katildigini ifade eden Bilardo Federasyonu Sirnak Il Temsilcisi Faysal Kadirhan, "Bilardo potansiyeli olan çok sayida gençlerimiz var. Gençlerimiz insallah daha güzel basarilar elde edecekler. Bu turnuvada da basarili olan 4 sporcumuz Ankara Gölbasi’nda yapilacak olan Türkiye sampiyonasina katilacak. Sirnak’i temsil edecekler. Cemal Çevik, Remzi Tatar, Sekvan Demir ve sampiyonumuz Mehmet Balik’i tebrik ediyorum. Insallah bundan sonra daha güzel basarilara hep birlikte imza atacagiz" dedi.

Rakiplerini eleyerek final müsabakasinda oynamaya hak kazanan Mehmet Bayrak Balik ve Sekvan Demir arasindan oynanan final maçi son istekaya kadar nefesleri kesti. Maç sonunda Mehmet Bayram Balik maçi 30-25 kazanarak 3 bant bilardo Sirnak il birincisi oldu. Maç sonunda konusan Mehmet Bayram Balik; "Sirnak 3 bant bilardo sampiyonu oldugumu için mutluyum. Sirnak’i Ankara Gölbasi’nda düzenlenecek olan 3 bant bilardo Türkiye sampiyonasinda iyi bir derece alarak temsil etmek istiyorum. Kendime güveniyorum ve çok iyi bir derece alacagima inaniyorum. Memleketimi insallah gururlandiracagim" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA