Okan Buruk Açiklamasi 'Benim Için Galatasaray Teknik Direktörü Olmak Her Seyin Üstünde Gelir'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sözlesmesiyle ilgili olarak yaptigi açiklamada, "Benim için Galatasaray teknik direktörü olmak her seyin üstünde gelir. Baskanimiz, yönetim kurulumuz ne kadar verirse onlarin kararina saygi duyacak ve ona kabul edecek bir insanim. Benim hayalim Galatasaray’in teknik direktörü olmakti. Maddiyat her zaman ikinci sirada gelir. Bizim için hepimiz için Galatasaray’in basarisi birinci sirada" dedi. Buruk, ayrica Hakim Ziyech ve Tanguy Ndombele’nin Samsunspor maçinin kadrosunda olacagini söyledi.

Trendyol Süper Lig’in 5. haftasinda Samsunspor ile evinde karsilasacak Galatasaray, bu maçin hazirliklarini Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yaptigi antrenmanla sürdürdü. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk da antrenman öncesinde basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Tüm oyuncularin antrenmanda yer almasindan dolayi yüzünün güldügünü belirten Buruk, "Bütün oyuncularim antrenmana çikiyor. Uzun zamandir planladigimiz gibi bütün oyuncularimizi en hazir halde kullanacagimiz vakte ilerliyoruz. Bu hafta bizim için çok önemli maç periyodu basliyor. Samsunspor ligin yeni takimi. Gelisen, önemli transferler yapti. 7 maçlik periyot bu hafta basliyor. Uzun bir periyoda çikacagiz. Birçok oyuncumuz sezon basi kampini geçirmemisti, yavas yavas katiliyorlar. Bugün de Zaha takimla birlikte antrenmanlara basliyor. Hakim 2 gün önce basladi.

Gayet iyi gidiyor. Ndombele geçen hafta geldi. Yaklasik 1-2 hafta içerisinde o da en yüksek performansina ulasacaktir diye düsünüyorum. Milli takimdan dönecek 2 arkadasimiz var. Davinson da milli takimda oynadi. Ingiltere’deki esyalarini alip, yarinki antrenmanda bizle beraber olacak. Bu periyoda haziriz. Hem ligdeki, hem de Sampiyonlar Ligi’ndeki yüksek tempolu maçlara haziriz. Oyuncularima bu anlamda inanan bir teknik adamim. Iyi bir kadroya sahibiz. Burada da basta baskanimiz Dursun Özbek, yönetim kurulumuza tesekkür ederim. Önemli bir kadro kurdular. Galatasaray camiasi için birliktelik sagladilar. Geçen seneden baslayan sampiyonluk yolumuz bu sene sampiyonlukla hem de Sampiyonlar Ligi’nde birlesti. Galatasaray taraftarinin sokakta ne kadar mutlu ve motive oldugunu görüyoruz. Dolu tribünleri görüyoruz. Bu da beni teknik adam olarak çok sevindiriyor. Amacimiz onlarin yüzünü daha çok güldürmek. Bu süreçte de daha çok birlikte olmamiz gerekiyor. Disaridan da Galatasaray’i karistirmak için çok büyük bir çaba var. Bunu net bir sekilde görüyoruz. Yalanlar, uydurmalar, futbolcularimiz için, bizim için. Bunlara haziriz. Bunlara da gögüs gerecek güçteyiz. Bizim isimiz futbol. Sadece futbola odaklanacagiz. Geçen sene de aynisini yapmistik. En dogru is sahada cevap vermek. Kazanarak yolumuza devam etmek. O yüzden bu sene de ayni istekle ayni arzuyla kazanarak yolumuza devam edecek. Erdem bey bizimle beraber. Transferde de önemli mesai kat etti. Yöneticilerimiz devamli bizimle birlikte burada, takima destek oluyor. Lige ve Sampiyonlar Ligi’ne haziriz. Bundan sonra daha güçlü bir Galatasaray hem sahada hem disarida olacak” diye konustu.

Transferle ilgili de konusan sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Transferle ilgili yarin aksama kadar süre var. Bu süre içerisinde yine genç, bize katki verecek oyuncularla görüsmelerimiz var. Bunla ilgili bir sey olabilir. Olmazsa da bu sekilde kapatacakmisiz gibi düsündük" dedi.



"Benim için Galatasaray teknik direktörü olmak her seyin üstünde gelir"

Sözlesmesiyle alakali sorulan soruya ise Okan Buruk, "Onun yaninda hem oyuncularim için hem kendimle ilgili bir sürü haber çikiyor. Benim için Galatasaray teknik direktörü olmak her seyin üstünde gelir. O yüzden diger konular baskanimiz, yönetim kurulumuz ne kadar verirse onlarin kararina saygi duyacak ve ona kabul edecek bir insanim. Benim hayalim Galatasaray’in teknik direktörü olmakti. Bunu da devam ettirmek istiyorum. Burada önemli olan güçlü olmamiz, dik durmamiz. Dik bir sekilde, isimizi dogru bir sekilde yapacagiz. Ondan sonra maddiyat her zaman ikinci sirada gelir. Bizim için, hepimiz için Galatasaray’in basarisi birinci sirada. Su anda bir sey konusmadik. Transfer süreci vardi. Transfer süreci bitiyor. Ondan sonra oturur konusuruz. Bu ikinci sirada gelecek sey. Geçen sene verdigimiz sözleri tutmak çok önemliydi. Çok kötü bir sene üzerinde Galatasaray takimi hem oyuncu olarak yenilendi, yönetim yenilendi, teknik heyet yenilendi ve tekrar çok güçlü bir Galatasaray ortaya çikti. Bundan sonra hedefimiz bu güçlü Galatasaray’i devam ettirmek. Benim Galatasaray altyapisindan yetismis bir oyuncu olarak, 11 yasimda bu sahada seçmeye girmistim. Su anda 50. yasima giderken burada teknik direktörüm. Benden mutlusu olamaz. Benim hedefim kendimi mutlu etmekten çok Galatasaray taraftarini mutlu etmek" seklinde konustu.



"Bu süreci de hem kazanarak, hem de Sampiyonlar Ligi’ne girerek geçtik"

Geçen seneye göre bu sene arasinda 5-6 haftalik fark oldugunu dile getiren Buruk, "Daha öndeyiz. Bu sene çikisimizi erken yakaladik. Oyuncularimizi daha erken sahaya sürebiliyoruz. Hakim Ziyech, Zaha gibi çok önemli iki tane oyuncudan daha faydalanamadik. Ndombele daha yeni geldi, onu hazirlayacagiz. Bu süreci de hem kazanarak geçtik hem de Sampiyonlar Ligi’ne girerek geçtik. Yaklasik 15 sene sonra bir Türk takimi elemelerden Sampiyonlar Ligi’ne girdi. Çok önemli bir basariya imza attik. Bu çizgimiz devam edecek. Oyun olarak da çok farkli degiskenlik gösteren oyunlar ortaya çikabilir. Birçok seyi deniyoruz. Haftalar geçtikçe karar verecegiz. Birçok oyuncumuzu farkli yerlerde kullanabiliriz. Önemli olan oyunumuzu oturtturmak. Bu geçen sene oturtturmustuk" degerlenmesinde bulundu.

"Ziyech ile Ndombele kadroda olacak"

Yeni transferlerin durumu hakkinda bilgi veren Okan Buruk, "Hakim 2 gün önce antrenmanlar basladi.

Bu hafta kadroda da bizle beraber olacak. Ndombele kadroda bizle beraber olacak. Bunlara belli süreler verebiliriz. Zaha bugün antrenmana baslayacak. Onun durumu ile ilgili karar verecegiz, bu maç mi, bir sonraki maç mi diye. Yarinki antrenman durumunu gördükten sonra karar verecegiz. Diger oyuncularimiz oynamaya hazir bekliyor" ifadelerini kullandi.

"Rekorlarin hiçbir önemi yok, önemli olan Galatasaray’in basarisi"

Rekorlari Galatasaray olarak kirdiklarini da sözlerine ekleyen basarili teknik direktör, "Benim için ana hedef sampiyonluktu. Sampiyonluga giderken Galatasaray olarak birçok rekor kirdik. Okan Buruk olarak degil, Galatasaray olarak kirdigimizi söyledim. Bu seneye de baktigimizda aldigimiz galibiyetlerle birlikte, teknik adam olarak ulastigim galibiyet sayisi da benim için önemli. Hizli bir sekilde 30 galibiyet sayisina ulastik. Bu bir teknik adam için önemli ve degerli. Galatasaray’in kirdigi rakorlar çok önemli, kazandigi kupalar çok önemli. Gaziantep maçina gittigimizde sokaktaki insanlar, havaalanina gelen insanlar, otelin önüne gelen insanlar, Galatasaray sevgisinin inanilmaz bir sekilde arttigini görüyoruz. 7’den 77’ye o tutkuyu gözlerinde görmek benim için çok degerli. Rekorlarin hiçbir önemi yok, önemli olan Galatasaray’in basarisi. Daha çok çalisacagiz oyuncularimla birlikte. Hedefimiz 24. sampiyonluk. Onun yaninda da Sampiyonlar Ligi’nde gruptan çikmak. Orada da yine Galatasaray’in genlerinde olan Avrupa’daki basariyi tekrar ortaya çikarmak. Bunun için ben kendime, oyuncularima inaniyorum. Taraftarimiz, baskanimiz, yönetimimiz, hepimiz birbirimize inaniyoruz. Galatasaray’in önü açik. Galatasaray çok basarili olacak. Burada kimseye Galatasaray’i karistiracak gücü vermememiz gerekiyor. Çünkü içeriden, disaridan her yerden Galatasaray’i karistirmaya çalisacaklar. Geçen sene bunu yasadik. Bire bir aynisini yasiyoruz. Galatasaray’in basarili ve güçlü oldugunu hatirlatmak istiyorum. Daha da basarili olacagiz. Kimse merak etmesin" diye konustu.



"Çok genis bir kadromuz var"

Çok fazla maçlari oldugunu, bütün oyuncularin da oynayacagini aktaran Okan Buruk, "Her seye hazir olacagiz. Bütün oyuncularimizi kullanacagiz. Çok genis bir kadromuz var. Çok fazla maçimiz var. Ilk hedefimiz Samsunspor maçi. Samsunspor maçini kazanip ondan sonraki maça en dogru sekilde hazirlanacagiz. Bu maçtan bir sonraki maç 4 gün sonra. Bu 4 gün iyi olan kisim. Daha sonra 6 gün arayla 2 maça çikacagiz. Bu zorlu periyotta da bütün oyuncularimi kullanmak istiyorum. Ilk hedefim, Samsunspor maçini düsünüyorum. Bir yandan da Kopenhag’in maçlarini seyrederek de bir sonraki maça da hazirlaniyoruz" dedi.



"Galatasaray’in rakip takimlari düsünmekten çok, kendi oyununu sahaya yansitmasi önemli"

Son olarak UEFA Sampiyonlar Ligi’nde yer aldiklari grubu degerlendiren Buruk, "Sampiyonlar Ligi’nde her çekecegimiz kura zorlu, çok iyi takimlar var. Kimin geleceginden çok, biz ne yapariz, biz ne oynariz önemli. Galatasaray’in rakip takimlari düsünmekten çok kendi oyununu, kendi kisiligini sahaya yansitmasi çok önemli. Biz de kendimize güvenerek oraya giris yapacagiz. Kopenhag maçi, Manchester maçi, Bayern Münih maçi, hangi maç olursa olsun hepsine kazanmak için çikacagiz. Galatasaray oyun olarak da futbol olarak da bulundugu arenada en iyisi olmaya çalisacak. Ilk hedefimiz gruptan çikmak. Su anda puan hedefim yok. Kazanarak baslamamiz önemli. Rakip takimlarin alacagi sonuçlar birbiriyle baglantili" seklinde konustu.

Kaynak: İHA