Levent Eris Açiklamasi 'Lige Güçlü Bir Sekilde Basladigimizdan Ötürü Mutluyuz'

TFF 2. Lig. Kirmizi Grup’ta ilk 3 maçtan da galibiyetle ayrilan Kastamonuspor’da teknik direktörü Levent Eris, “Futbol uzun vadeli bir oyun. Dünü yok, bugünü var. Dünü kimse hesaba katmaz. Önümüze bakmamiz gerektigini biliyoruz. 3 maç kazandik diye ne sampiyon olduk ne de play-off’a kaldik” dedi.

TFF 2. Lig Kirmizi Grup’ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, ligde çiktigi üç karsilasmadan da galibiyetle ayrildi. Lider konumda bulunan Kastamonuspor, pazar günü Inegölspor’u evinde agirlayacak. Inegölsppor maçi hazirliklarini sürdüren Kastamonuspor, karsilasmada galibiyet alarak liderligini sürdürmeyi hedefliyor. Düzenlenen haftalik basin toplantisinda degerlendirmelerde bulunan Kastamonuspor Teknik Direktörü Levent Eris, aldiklari galibiyetlerin rahatligina kapilmadan gelecek maçlara hazirlanmaya devam edeceklerini belirtti.



"Önümüze bakmamiz gerektigini biliyoruz"

Lige basarili bir sekilde basladiklarini belirten Eris, "Mutluyuz. Türkiye’nin dört bir tarafinda Kastamonu’yu seven, Kastamonuspor sevdalilarinin sesi çikmaya basladi.

Bu bizi mutlu ediyor. Insanlar basarisizliktan dolayi sinmislerdi, içine kapanmislardi. Onlari mutlu görmek bizleri mutlu görüyor. Futbol uzun vadeli bir oyun. Dünü yok, bugünü var. Dünü kimse hesaba katmaz. Önümüze bakmamiz gerektigini biliyoruz. 3 maç kazandik diye ne sampiyon olduk ne de play-off’a kaldik. Ayagi yere basan, saglam yürüyen, tevazu sahibi bir ekibiz. Biz yolumuzu biliyoruz. Kazanacagimizi biliyoruz. Böyle baslangiçlar yapmak daha umutla bakmamiza yardimci oluyor. Oyuncularimin mücadelesinden ve takimdasligindan memnunum” dedi.



"Kazanip yola devam etmekten dolayi mutluyuz"

Fethiyespor karsilasmasi ile ilgili degerlendirmelerde bulunan Eris, "Futbolun ne demek oldugunu biliyoruz. Ambiyans Fethiyespor’un lehineydi, hava sicak, sikintili bir deplasmandi. Fethiye maçinin ilk yarisinda topa tamamen sahip olmakla birlikte pozisyon üretmekte zayiftik. Ikinci devre rakibimizin yerlerden kalkamadigini görmemiz ilk devrede ne kadar dogru is yaptigimizi gösterdi. Talihsiz sakatliklar maalesef mecburi degisikliklere neden oldu. O mecburi degisiklikler neticesinde zaman zaman bizim adimiza oyundan kopmalar oldu. Zorunlu degisikliklerden sonra rakibin yakaladigi 2-3 pozisyon var, burada da kalecimizin destegini aldik. Bireysel hatalarimiz oldu, pozisyon verdik. Bana göre ciliz pozisyonlardi. Rakibe asli olmayan bir penalti verildi.

Hemen bir dakika sonra bize verilmesi gereken bir penalti var. Hakem en kötü hakemlerden bir tanesiydi. Eger iyi takimsaniz hakemi de yenmeniz gerekiyor. Biz sahanin disinda da kazanmayi çok arzu eden bir ekibiz. Arkadasligi olusturan bir ekibiz ki bunun göstergesi sonuçlar Son on dakikada ‘oyunu kurtarmak’ ya da ‘oyunu kazanmak’ üzerine düsünüp yaptigimiz hamle var. Oyunu kurtarmak, berabere kalmak isteseydim Yasin’i orta sahaya alip orta sahayi güçlü tutardim. Zahit’i alarak kazanmak istedigimizi gösterdik. Sistem degisikligine gittik, 4’lü savunmaya geçtik ve kazanma hamlesi yaptik. Bana masal anlatmasinlar, kazanmak istedigimizi son dakikaya kadar gösterdik. Kazanip yola devam etmekten dolayi mutluyuz” diye konustu.



"Sampiyonluk kazanmaktan ve kazanma isteginden geçer”

Hakem hatalarina ragmen önemli bir galibiyet aldiklarini ifade eden Eris, "Talihsiz sakatliklar nedeniyle zaman zaman maçtan kopmalar oldu. Maçin ilerleyen dakikalarinda kontrolü yine ele aldik. Bu sefer de saçma bir pozisyonda penalti çalindi. Abdullah görevini yapti ve penaltiyi kurtardi. Berbat bir hakem yönetimi vardi. Bazen ‘hakemi de yeneceksin’ tabiri buradan geliyor. Bu pozisyon disinda rakibimizin ciliz ataklari oldu. Ama futbol yalnizca sahanin içinde kazanilmiyor. Saha disinda da maçi kazanmak için çalismalarimiz var. Bu noktada takimdaslik olgusunun ve aile ortaminin olusmasi bizim elimizi çok güçlendiriyor. Ben de maçi kazanmak için hamleler yaptim. Taktik degisiklige gittik. Zahit’i oyuna aldik. Eger oyunu tutmak istesem Yasin’i alirdim. Biz kazanmak istedik. Sampiyonluk kazanmaktan ve kazanma isteginden geçer” seklinde konustu.

Kaynak: İHA