Kayseri 3X3 Basketbol'da Sampiyon Academia Spor Kulübü

Kayseri’de 9-10 Eylül tarihlerinde düzenlenen 3x3 Basketbol Turnuvasi tamamlandi. Turnuvada sampiyonluga Academia Spor Kulübü ulasti.

Kayseri’de hafta sonu 3x3 Basketbol firtinasi esti. 9-10 Eylül tarihlerinde düzenlenen Basketbol Sokakta Büyük eylül turnuvasi, heyecan dolu maçlara sahne oldu. Birçok 3x3 basketbol turnuvasinda boy gösteren ve dereceye giren Academia Spor Kulübü, ilk kez sampiyonluk heyecanini yasadi. Bu yil birincisi düzenlenen ve büyük erkekler kategorisinde 16 takimin katildigi Basketbol Sokakta Büyük eylül turnuvasinda gruptaki üç maçindan da galip ayrilan Academia Spor Kulübü çeyrek final, yari final ve final müsabakalarinda da rakiplerine geçit vermedi ve namaglup sampiyon oldu.

Turnuvanin ardindan Academia Spor Kulübü Baskani Dr. Mustafa Ülker, “Kayseri’de 3x3 Basketbol gelisiyor ve yayginlasiyor. Düzenlenen her yeni turnuva, basketbolun halkla bulusmasina da katki sagliyor. Ayrica bu ve benzeri turnuvalar yeni oyuncularin ön plana çikmasina imkan veriyor. Bizler sokak basketbolu oynayan gençleri salon basketboluna da tasimayi hedefliyoruz. Bu nedenle, bunun gibi turnuvalari oldukça önemsiyoruz. Elimizden geldigince katilmak ve desteklemek gayretindeyiz. Elbette bugün kulübümüz için önemli bir gündü. Daha önce birçok turnuvada kürsü basarisi göstermistik ancak bu ilk sampiyonlugumuz oldu. Bu nedenle çok mutluyuz. Bu mutlulugu bize yasatan oyuncularimiz Yakup Kaan Evci, Talha Ural ve Mehmet Mert Özhüsrevoglu’na tesekkür ederiz. Bu oyunu güzellestiren aslinda rakiplerinizin de güçlü olmasidir. Bu turnuvada da çok önemli takimlarla mücadele ettik. Özellikle final karsilasmasini yüzlerce seyirci heyecan içerisinde takip etti. Biz turnuvaya katilan ve dereceye giren tüm takimlari tebrik ederiz. Ayrica turnuva organizatörlerine, Basketbol Il Temsilcimiz Mehmet Ünal Saglam’a, taraftarimiza tesekkürü bir borç biliriz. Diger taraftan bir bilgilendirme de yapalim. Kayseri’de 12 ay antrenmanlarina devam eden büyük erkekler takimlarindan biriyiz. Önümüzdeki haftalarda baslayacak olan Kayseri Büyük Erkekler Ligi’nde de mücadele edecegiz. Ayni zamanda altyapi çalismalarimiz da basladi.

7-15 yas arasi sporcularimizla haftalik antrenmanlarimiz devam ediyor. Her geçen gün spor kulübümüz adindan daha fazla söz ettirir hale geliyor. Bu vesileyle, her branstan sporculara külümüzün kapisinin açik oldugunu belirtmek istiyorum” diye konustu.

Academia Spor Kulübü’nün deneyimli oyuncusu Yakup Kaan Evci ise, “Özellikle bu turnuvaya katilmamiza vesile olan Dr. Mustafa Ülker hocama tesekkür ediyorum. Güzel bir turnuvayi geride biraktik. Bu sampiyonlugu, Academia Spor Kulübü ve taraftarina armagan ediyoruz. Bizi destekleyen ve yanimizda olan tüm arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. Kulübümüzün adini tüm Türkiye’de duyurmaya devam edecegiz. Nice sampiyonluklara” dedi.

Kaynak: İHA