Giresunspor Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, Ilk 4 Haftayi Degerlendirdi

Giresunspor Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, sezon basinda ilk 5 haftada 5-6 puan hedeflediklerini ve mevcut durumda 4 haftasi geride kalan ligde 3 puan topladiklarini söyledi.

Giresunspor Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, Trendyol 1. Lig’in ilk 4 haftasinda ortaya koyduklari mücadele ve alinan sonuçlari degerlendirdi. Sezon baslarken ilk bes haftada 5-6 puan hedefi koyduklarini kaydeden Kaplan, bu periyotta karsi karsiya geldikleri rakiplerin ligin üst siralarini hedefleyen ve buna göre güçlü kadrolar kuran takimlar oldugunu, lige zor bir fikstürle basladiklarini ve tamamladiklari 4 maçin sonunda 3 puanla milli maç arasina girdiklerini belirtti.



"Iyi bir Giresunspor hazirladik"

Lige iyi oynadiklari Bodrumspor müsabakasiyla basladiklarini ve sahadan en azindan 1 puanla ayrilacakken takimin 10 kisi kalmasi ve uzatma dakikalarinda kalelerinde gördükleri sansiz bir golle puansiz ayrildiklarini, ardindan Çorum deplasmaninda çok iyi mücadele ederek kazandiklarini söyleyen Mustafa Kaplan, “Bu maçin arkasini getirmek istiyorduk. Içeride iyi oynadigimiz bir Bandirmaspor maçi var. Özellikle 55. dakikadan sonra baski kurdugumuz bir maç ama özellikle kenar beklerimizde yaptigimiz bireysel hatalarla yedigimiz bir golle ve son oynanan Eyüpspor maçini yine bireysel hatalarla kaybettik. Ama sunu söylemek istiyorum; biz genç ve dinamik bir takimiz. Yeni olusan bir takimiz, oynadigimiz rakiplerimize baktigimiz zaman büyük harcamalar yapmis, hedefleri sampiyonluk olan takimlara karsi ezilmeden, onurlu biçimde iyi mücadele edip, iyi savasan ve girdigi pozisyonlari da olan bir takimimiz var. Aramiza altyapidan ve kiraliktan dönerek yeni katilan 19’dan fazla oyuncumuzun olmasina ragmen iyi bir Giresunspor hazirladik” dedi.



"Herkesin Giresunspor’a destek olmasi"

Giresunspor’un iki sezon mücadele ettikten sonra sanssiz biçimde Süper Lig’den düstügünü ve birçok oyuncusunu kaybettiginin altini çizen Kaplan, göreve geldiklerinde kulüp baskani, yönetim kurulu ve alt yapi hocalariyla görüserek, teknik ekibiyle birlikte; alt yapidaki oyuncular, kiraliktan dönenler ve geçen sezondan kalan oyuncularla birlikte iyi bir takim olusturmaya çalistiklarini dile getirdi.

Kongre sonrasi yeniden baskanliga seçilen Nahid Yamak’a bütün sehrin destek olmasi gerektigine vurgu yapan Kaplan, “Baska bir Giresunspor olmadigi ve Giresunspor’un ligde kalmasi için bütün sehrin, bizlerin, basin ve ileri gelenleriyle beraber Giresunspor ve baskana destek olmasi gerektigini düsünüyorum. Bizler teknik ekip ve futbolcularla beraber elimizden geleni fazlasiyla yapiyoruz. Ekibimle beraber sürekli tesislerdeyiz. Kulüp bana ev tahsis etmesine ragmen eve gitmeye bile tenezzül etmeden ekibimle birlikte gecemizi gündüzümüze katarak çalismaya devam ediyoruz. Çok kaliteli ve karakterli bir oyuncu grubumuz var ama genç ve tecrübesiz arkadaslarimiz var. Onlar da zamanla gerekli tecrübeyi kazanacaklar ve Giresunspor’u en iyi yerlere getirmek için elimizden gelen her seyi yapacagiz” ifadelerini kullandi.

"Ben oyuncularima inaniyor ve güveniyorum"

Trendyol 1. Lig’in 5. haftasinda karsilasacaklari Manisa Futbol Külübü’nün bu sezon büyük hedeflerle ligin üstünde kaliteli bir kadro kurdugunu ve lige iyi giris yaparak 10 puan topladigini hatirlatan basarili teknik direktör, “Biz sahaya çiktigimiz zaman iyi bir direncimiz ve pas oyunumuz var. Tek sikintimiz üçüncü bölge. Bu bölgede biraz top tutabilirsek daha iyi isler yapabilecegiz. Insallah bunu Manisa FK maçinda yapacagiz. Rakip hem tecrübeli ve hem de üçüncü bölgede çok alternatifli bir kadroya sahip ama ben oyuncularima inaniyor ve güveniyorum. Sahaya çikip Giresunspor’u en iyi sekilde temsil edip, kazanmak için oynayacagiz. Insallah puan ve puanlar alarak milli maç arasindan sonra lige iyi bir dönüs yapmak istiyoruz” seklinde konustu.

Basin mensuplarindan gelen sorulari da yanitlayan tecrübeli teknik adam, takima yeniden katilmasi gündemde olan Brandley Kuwas hakkinda da sunlari söyledi:

“Geçen hafta baskanimizla beraber Kuwas ile bir telekonferans gerçeklestirdik. Kendisine ihtiyacimiz oldugunu ve kapimizin açik oldugunu belirttik. Form olarak hazir degilsen biz ekibimizle birlikte kisa sürede hazir hale getirebilecegimizi söyledik. O da olumlu cevap vererek oynayacagi milli maçlarin ardindan gelebilecegi söyledi ve yarin Giresun’a gelmesini bekliyoruz. Fiziki olarak hazir olursa Keçiören maçi kadrosuna dahil etmek istiyoruz. Tecrübesi var, oynadigi milli maçlari takip ettik, her iki maçta da 70’er dakika süre aldi. Kuwas’in aramiza dönecek olmasi bizi mutlu etti. Alternatifimiz çogalmis olacak.”

Mustafa Kaplan, son olarak ligin ilk yarisini 15-20 puan bandinda tamamlamalari gerektigini, ligden düsme barajinin 38 puan seviyelerinde olacagini ön gördüklerini ve devre arasinda transferin açilmasiyla yapilacak takviyelerin ardindan ligden düsen 3 takimdan biri olmak istemediklerini aktardi.

Kaynak: İHA