Besok, 'Yalova Sehrine Sezonun Ilk Maçini Da Kazanip Armagan Etmek Istiyoruz'

Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Semt77 Yalovaspor’un Basantrenörü Faruk Besok, 2023-2024 sezonunun ilk maçinda Esenler Erokspor’u yenerek galibiyeti sehre hediye etmek istediklerini söyledi.

Yesil-kirmizililar, 90. Yil Spor Salonu’nda Esenler Erokspor mücadelesi öncesi son antrenmanini gerçeklestirdi. Yarin saat 16.00’da baslayacak mücadele öncesinde Basantrenör Faruk Besok, yönetiminde gerçeklestirilen antrenmanda taktik agirlikli çalisan Yalova ekibi sezona galibiyetle baslamak istiyor. Basantrenör Besok, antrenmanda yaptigi açiklamada, son 3-4 yildir hedefleri için basarili bir sekilde mücadele veren bir takimi çalistirmaktan dolayi mutlu oldugunu söyledi.

Süper Lige çiktiktan sonra düsüp sonrasinda da geçtigimiz sezon final oynayan Yesil-kirmizililarin bu yil da iddiali oldugunu ifade eden Besok, “Bu sene de hedefimiz ayni sekilde devam ediyor. Iyi bir hazirlik dönemi geçirdik. Belki bizim için biraz her sey kolay gibi göründü ama hazirlik maçlari farklidir. Çogu takimin eksigi vardir. Biz çogu takima göre biraz daha hazir gibi göründük. Tabii ki Erok’un yasadigi sikintilardan dolayi maç buraya alindi. Bizim için bir avantaj. Ilk maçi da sahamizda kazanip son geçen sene Play-Off’larda da çok büyük enerjiyle takimi destekleyen Yalova sehrine sezonun ilk maçini da kazanip armagan etmek istiyoruz” diye konustu.

“Yüksek tempolu bir takimiz”

Oyun olarak yüksek bir tempoya sahip olduklarini taraftarlarin da bu oyunu çok sevecegini belirten Besok, söyle konustu:

“Daha tempolu oynamaya çalisiyoruz. Bu da skorlarda net görünüyor. Yillardir bu ligde antrenörlük yapiyorum. Bu ligin belli bir seviyesi var. Belli bir tempoda oynanan bir basketbolu var. O temponun üzerine çikmamiz gerekiyor. Geçmis takimlarda da bunu hep yapmaya çalisiyorum. Çünkü bu oyuncular esasinda yetenekli oyuncular. Yalnizca bu ligi kabulleniyorlar ve bu ligde kalici oluyorlar. Takim halinde tempomuz yüksek. Yedigimiz sayi da fazla gibi görünüyor ama bana göre hazirlik maçlarinda da dönem dönem çok iyi savunmalar yaptik. Tüm Yalovalilari maçimiza bekliyoruz.”

Kaynak: İHA