Baskan Seçer, MSK Erkek Basketbol Takimi Oyunculari Ile Bir Araya Geldi

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele edecek olan İçel Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübü (MSK) Erkek Basketbol Takimi ile yeni sezon öncesinde bir araya geldi. Oyuncular ile sohbet eden ve İçel hakkindaki izlenimlerini dinleyen Baskan Seçer, takima yeni sezonda basarilar diledi. Takim tarafindan Seçer’e, üzerinde ‘Vahap Seçer 33’ yazili forma hediye edildi.

Sezonun ilk maçini 16 Eylül Cumartesi günü saat 16.30’da Edip Buran Spor Salonu’nda MKE Ankaragücü ile oynayacak MSK Erkek Basketbol Takimina bu karsilasma için basarilar dileyen Baskan Seçer, takima destek olmak için kendisinin de maçi izlemeye gelecegini söyledi.



“Bu sezon iddiali bir sezon olacak”

Yeni kadro ile ilk kez bir araya gelen Seçer, “Hem fiziksel hem düsünsel olarak sezona hazir oldugunuza inaniyorum. Bu sezon, iddiali bir sezon olacak. Biz de bu iddiayi, hep beraber bir ekip ve takim olarak ortaya koyacagiz. Basketbol bir takim oyunu. Aslinda bizler de destekçileriniz olarak takimin bir üyesiyiz. Sizlerin ne hissedebilecegini bizler de hissederek davranirsak basarili olacagimiza inaniyorum. Sizlerin mutlulugu ya da yasadigi olumsuzluklar bizce bilinirse ve bu konuda empati yaparak tedbirler alirsak hepimiz keyifle çalisiriz ve sonuç itibari ile de basarili oluruz. Buna inaniyorum” dedi.

Sporun insanlari bir araya getiren önemli bir unsur oldugunu vurgulayan Seçer, “Benim İçel Büyüksehir Belediye Baskani olarak, öncelikle bu çesitliligi baris ve kardeslik içerisinde yasatma görevim var. İçel’i tanimayanlar için söyleyeyim, ‘Türkiye ne ise İçel odur.’ Tek cümle ile İçel böyle tanimlanir. Her açidan çok renkli bir kenttir. Kültürel, etnik, mezhepsel, inanç, sosyo-ekonomik yapi, sektörel ve iklimsel olarak da öyle. Burada 60 kilometre kuzeye çikarsiniz kar yagisini görürsünüz, 60 kilometre asagida üstünüzü çikartip güneslenirsiniz. Öyle muazzam bir cografya ve tarih kokan, dünyanin en eski yerlesim yerlerinden biri. Burada olmak bir insan olarak ayricalik diye düsünüyorum” diye konustu.

“Kalici bir kulüp olusturup yarinlara daha emin adimlarla yürümek için gayret gösteriyoruz”

MSK çatisi altinda olmanin ve bu çati altinda oynamanin oyunculara iyi bir referans olduguna dikkat çeken Seçer, “Nasil ki ben İçel Büyüksehir Belediye Baskani olarak kendimi çok mutlu ve onurlu hissediyorsam, bir sporcu olarak İçel Büyüksehir Belediyesinin spor kulübünde basketbol oynamanin da, sizin için ilerde iyi bir referans, iyi bir onur ve gurur olacagini baskaniniz olarak çok net söyleyebilirim” dedi.

Kalici basarilar elde ederek, daha nitelikli sonuçlar almak istediklerini belirten Seçer, “Çünkü biz günü kurtaralim, genel geçer bir takim kararlarla basari elde edelim, sonrasini düsünmeyelim diye düsünmüyoruz. Hakikaten kalici bir kurum niteliginde kulüp olusturup, yarinlara daha emin adimlarla yürümek, daha nitelikli bir kulüp haline dönmek için gayret ediyoruz. Resmiyette çocuk hatta bebek yasta bir kulübüz. Ama nitelik olarak çok olgun bir kulüp oldugunu yeni gelen arkadaslarim da görecektir” ifadelerini kullandi. Sirayla kendilerini tanitarak Baskan Seçer ile sohbet eden oyuncular da İçel’in sampiyonlugu hak ettigini ve amaçlarinin Süper Lig’e çikmak oldugunu kaydederken, yüksek kaliteli takimla verimli bir sezon geçireceklerini düsündüklerini belirttiler. Özelikle yabanci oyuncular kentte iyi karsilandiklarini söylerken İçel’deki ilk izlenimlerinin de iyi oldugunu ve sehri begendiklerini ifade ettiler.

MSK Erkek Basketbol Takimi Takim Kaptani Yigit Can Turna, “Burasi 3 yillik bir kulüp gibi duruyor ama gerçekten 3 yillik degil, 13 yillik bir kulüp gibi burasi. O yüzden bizden önce burada emegi olan ve hala devam eden yöneticilerimize, menajerimize ve antrenörlerimize çok tesekkür ediyoruz. Herkes burada bizim rahatimiz ve mutlulugumuz için bütün her seyi seferber ediyor. Biz de bunun farkindayiz. Biz de sahaya adim attigimiz her an mücadeleyi sonuna kadar sürdürecegimizin garantisini ve sözünü veriyoruz. Zaten bu sekilde oldukça basarili bir sekilde sezon sonunu hep birlikte getiririz” diye konustu.

Takimin 2. kaptani Hazer Avci da organizasyon için tesekkür ederek, “Önümüzde güzel bir sezon var. Yönetim kurulu ve sizin desteginizle güzel bir sezon olacagini düsünüyoruz. Onun için çalisiyoruz. Umarim sezon sonunu sampiyonlukla taçlandiracagiz. Birlikte keyfini çikaririz” dedi.

Bulusmaya İçel Büyüksehir Belediye Baskani Seçer, İçel Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskani Emrullah Taskin, kulüp yöneticileri, oyuncular ve teknik ekip katildi.

Kaynak: İHA