Aleksandar Stanojevic Açiklamasi 'Panik Bir Transfer Yapmak Istemiyoruz'

Konyaspor Teknik Direktörü Aleksandar Stanojevic, transeferde opsiyonlarinin oldugunu belirterek, “Fakat panik bir transfer yapip sezona yanlis bir baslangiç yapacagimiza bir sonraki transfer penceresini beklememiz daha mantikli olur” dedi.

Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 5. haftasinda Çaykur Rizespor’u konuk edecegi mücadelenin hazirliklarina Teknik Direktör Stanojevic’in yönetiminde devam etti. Kayacik Tesisleri’nde isinma hareketleriyle baslayan idman, 5’e 2 pas çalismasiyla devam etti. Futbolcular daha sonra taktik çalisma gerçeklestirdi. Antrenman öncesi Teknik Direktör Aleksandar Stanojevic ve futbolculardan Soner Dikmen basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Aleksandar Stanojevic, milli maça giden oyuncularinin oldugunu hatirlatarak, “Milli takima giden oyuncularimizin dönmesini bekledik. Bir hazirlik maçi yaptik ve su anda hazirliklarimiz devam ediyor. Sokol milli maç arasina gitti ve 2 maç oynadi. Nelson’un yüzde 100 olarak hazir olmadigini söyleyebilirim. Fakat herkesin sansi var. Milli maç aralarindan sonra ilk antrenmanlarina çiktilar. Gidisata göre nasil olacagini görecegiz” dedi.



“Michalak’in gidisi tamamen kendi karariydi”

Konrad Michalak’in Suudi Arabistan’a transferiyle ilgili konusan Stanojevic, “Gerçekten çok iyi bir teklif aldigi için iyi bir firsat olarak degerlendiriyoruz. Gidisi tamamen kendi karariydi. Tabii ki Konya’dan ayrilisinin kulüple herhangi bir ilgisi yok. Opsiyonlari düsünüyoruz fakat panik bir transfer yapmak istemiyoruz. Panik bir transfer yapip sezona yanlis bir baslangiç yapacagimiza bir sonraki transfer penceresini beklememiz daha mantikli. Sokol’a da çok iyi teklifler var. Fakat baktigimiz zaman kulübümüz gitmesine izin vermedi. Çok iyi bir sezon baslangici yapti ve takimimiza çok daha radikal bir katki saglayacagini düsünüyoruz. Sokol da bizimle kalmak istedigini gösteriyor” ifadelerini kullandi.

“En yüksek duygularla karsilasmayi bekliyoruz”

Cumartesi günü karsilasacaklari Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ilhan Palut’a yüzde 100 saygisi oldugunu kaydeden Stanojevic, “Fakat bizim için normal bir karsilasma olacagini söyleyebilirim. Haci Çetin de yakindan tanidigimiz, birlikte çalistigimiz teknik ekibimizin içerisindeydi. Bizim için normal bir karsilasma olacak. En yüksek duygularla karsilasmayi bekliyoruz” seklinde konustu.



Soner Dikmen: “Elimizden ne geliyorsa en iyisini yapmaya çalisacagiz”

Yesil-beyazlilarin orta saha oyuncusu Soner Dikmen ise henüz Rizespor’un analizini yapmadiklarini söyleyerek, “Lige iyi bir baslangiç yaptilar, iyi de hocalari var. Güzel bir maç olacagini düsünüyorum. Bizler de Basaksehir galibiyeti ile özgüven yakaladik ve moral bulduk. Cumartesi günü sahaya çikip elimizden ne geliyorsa en iyisini yapmaya çalisacagiz. Sadece orta saha ile ilgili degil, her mevkide alternatifi olan bir kadro kurduk bu sene. Hoca bu hafta kime görev verirse kimin hazir oldugunu düsünüyorsa sonuçta en iyi kadroyu çikartip oynatacak. Oyuna sonradan girenlerde katki vermeye çalisacak” açiklamasini yapti. Takima gol katkisi saglamasi konusunda gelen soruya Dikmen, “Kendi bireysel sahsim adina degil de takimi ne kadar yukariya çekebilirsek Konyaspor’u bulundugu lig siralamasinda en üstlerde yer aldirmak tek gaye ve amacimiz. Golü ben atmisim, Sokol atmis, öbürü atmis önemli degil. Kisilerden bagimsiz önemli olan Konyaspor. Lig yeni basladi, henüz isinmadik” cevabini verdi.

“Her yerde, her takimda 6 numara giyecegim insallah”

Dikmen, bu sene Ahmet Çalik’in giydigi 6 numarali formayi giymesiyle ilgili ise “6 numaranin bana yakisacagini düsündüm. Biri alacaksa benim almam gerekiyordu. Iyi de yaptim. Futbol kariyerim ne kadar sürer, ne kadar oynarim bilemiyorum ama sadece Konyaspor ile degil, buradan ayrildiktan sonra gittigim her yerde, her takimda 6 numara giyecegim insallah” seklinde konustu.



"Milli Takim’in basarisizligi ortada"

Milli takim hedefine de deginen Dikmen, “Konyaspor’a geldigim ilk sezon milli takim için beklentim vardi. Bu isler beklenti ile olmuyor. Sonuçta karar merci hocalar var. Üst düzey yöneticiler var, artik kimin elindeyse. Çok da bu konu hakkinda konusulmasini dogru bulmuyorum. Sonuçta basarisizlik da ortada aslinda" diye konustu.

Kaynak: İHA