Türkiye U21 - Italya U21 Maçinin Ardindan

2025 UEFA U21 Avrupa Sampiyonasi Grup Elemeleri ikinci maçinda Italya’ya 2-0 maglup olan Ümit Milli Takim’da Teknik Direktör Levent Sürme, "Grupta herkes herkesi yenebiliyor. Bizi yine zor bir fikstür bekliyor" dedi.

2025 UEFA 21 Yas Alti Avrupa Sampiyonasi Elemeleri 1. Grup ikinci maçinda Italya ile karsilasan Türkiye U21 Milli Futbol Takimi karsilasmayi 2-0 kaybetti. Müsabakanin ardindan Ümit Milli Takim Teknik Direktörü Levent Sürme, düzenlenen basin toplantisinda degerlendirmelerde bulundu. Italya’nin çok güçlü bir rakip oldugunu buna ragmen iyi bir futbol sergilediklerini dile getiren genç teknik adam, "Maça aslinda çok iyi basladik. Çok gol pozisyonuna girdik. Sunu da unutmamak lazim; rakibimiz bundan 2-3 ay evvel dünya ikincisi oldu. Bütün maç içinde 7-8 tane net pozisyona girdik. Tam çalistigimiz gibi. Ilk yarinin sonuna dogru gol yemek tabii ki her zaman kötü. Soyunma odasina 1-0 ile giriyorsunuz. Bilhassa yüklendigimiz anda beklenmedik gol yedik. Oyunculari biraz salladi. 2-0’a kadar rakibin hiçbir pozisyonu yok. Epey yüklendik. Oyuncular her seyini verdi. Eksik olan seyler; ufak tefek seyler. Son adim diyelim, yüzde 5 eksikligimiz var. Onu maç tecrübesine bagliyoruz. Gayet normal. Bizim görevimiz oyuncuyu gelistirmek, ayni zamanda da turnuvaya katilma hakkini kazanmak. Oyuncularimiz gelisiyor. Bu yoldan sapmayacagiz" diye konustu.



"Grupta herkes herkesi yenebiliyor"

Eleme grubundaki kalan fikstürü de degerlendiren Levent Sürme, "Dünya futbolunda su anda bir seyler oluyor. Artik küçük ya da büyük ülke diye bir sey yok. Son günlerde skorlara baktigimizda Kuzey Makedonya Ingiltere’ye karsi 1-1 oynuyor, ondan evvel 7-0 yeniliyor. Japonya, Almanya’yi 4-1 yeniyor. Herkes herkesi yenebiliyor. Bizi yine zor bir fikstür bekliyor. Letonya, Italya’ya karsi hiçbir tane gol pozisyonuna girmedi ama 0-0 oynadi. Orayi da açmak basit olmayacak" ifadelerini kullandi.

"3. Lig ve BAL çok önemli. Oraya inmemiz lazim"

Ümit Milli Takim Teknik Direktörü Levent Sürme, oyuncu seçimine dair soruya ise, "Su anda 65-70 oyuncuyu sirf milli takim için takip ediyoruz. Yaklasik 7 tane profesyonel ligi var. Süper Lig var. 1. ve 2. Lig’i komple gördügümüzde 3. Lig’i de aldigimizda 7 profesyonel lig var. Geçen gün arastirma yaptim; mevcut A milli kadroyu aldim, baktim; ilk profesyonel maçlarini nerede, hangi ligde yapmislar? Yüzde 50’si 3. Lig ve BAL’dan geliyor. Oradaki liglerin ne kadar önemli oldugunu görüyoruz. Bizim buraya dogru inmemiz lazim. Verdiginiz Erencan örnegi çok güzel örnek. Kendisi süre bulmakta çok zorluk çekiyor ama biz onun büyük potansiyelini görüyoruz. O belki de Türkiye’de su an en süratli oyunculardan bir tanesi. Pendik’te su anda çok süre alamamasina ragmen yine de çagiriyoruz. O potansiyeli görüp o süreci burada almasini sagliyoruz. Bizde o sansi bulduktan sonra belki baska kapilarin açilabilecegini düsünüyoruz" yanitini verdi.

Sürme, Kocaeli Stadyumu’nda oynamakla ilgili de "Zemin çok güzel, muhtesemdi. Burada oynamaktan da zevk aldik" diye konustu.

Kaynak: İHA