Izmit Belediyespor Kadin Basketbol Takimi'nin Yeni Kadrosu Tanitildi

Süper Lig’de mücadele eden Izmit Belediyespor Kadin Basketbol Takimi’nin lansman programinda konusan Baskan Hürriyet, "Takimin her bir oyuncusunun genç kizlara ilham verdigini düsünüyorum. Gençlere hayallerini pesinden gitmeleri gerektigini ve basarinin cinsiyetle degil, azimle geldigini gösteriyor. Izmit Belediyespor Kadin Basketbol Takimi sadece bir spor takimi degil. Ayni zamanda sehrimizin gururu, enerjisi ve gelecegidir. Bu takimin basarisi Izmit’in de basarisidir" dedi.

Mehmet Kavan Yapi Izmit Belediyespor Kadin Basketbol Takimi’nin 2023-2024 sezonu öncesi lansman programi Dernekler Yerleskesi’nde gerçeklestirildi.

Programa Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet’in yani sira Izmit Belediyespor Baskani Yasar Kardas, takim basantrenörü Hasan Firat Okul, Izmit Belediyesi Baskan Vekili Çetin Sarica, Izmit Belediyespor Yönetim Kurulu Üyeleri Hasmet Uçar, Yusuf Dilaver, KYÖD Baskani Ugur Saral, sporcular, teknik ekip, yönetim kurulu ve sponsorlar katildi.

Sporculari tanitarak kendilerine basarilar dileyen Izmit Belediyespor Kulüp Baskani Yasar Kardas, "Geçen seneyi geride biraktik. Bu sene Süper Lig’de kalici olmayi hedefliyoruz. Geçen sene bir üst lige çikamazsiniz dediler ama basardik. Ilk maçimizi 14 Eylül’de Orman Genel Müdürlügü’yle Ankara’da oynayacagiz. Yeni sezon hayirli olsun" ifadelerini kullandi.

"Bu sezon bizim için daha anlamli olacak"

Bütün kulübün teknik heyetine ve geçmis dönem oyuncularina tesekkür eden Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, "Kentimizin gururu ve kentimizi Süper Lig derecesinde temsil eden tek takim. Yeni sezona, yeni enerjiyle çok daha güzel beklentilerle baslayacagiz. Ayni zamanda A Milli Kadin Voleybol Takimimiz’in dünyada gösterdigi basari özellikle bunu cumhuriyetimizin 100. yilinda yasatmasi, sevincimizi daha da anlamli kildi. Izmit Belediyespor Kadin Basketbol Takimi’miz ayni voleybolda oldugu gibi bizlere Izmit’te bu güzellikleri yasatacak. Hem belediyemizin hem de cumhuriyetimizin 100. yili olmasi vesilesiyle bu sezon bizim için daha anlamli olacak" diye konustu.



"Basarinin cinsiyetle degil, azimle geldigini gösteriyor"

Takimin her bir oyuncusunun genç kizlara ilham verdigini söyleyen Baskan Hürriyet, "Kizlara hayallerini pesinden gitmeleri gerektigini ve basarinin cinsiyetle degil, azimle geldigini gösteriyor. Izmit Belediyespor Kadin Basketbol Takimi sadece bir spor takimi degil. Ayni zamanda sehrimizin gururu, enerjisi ve gelecegidir. Bu takimin basarisi Izmit’in de basarisidir. Bu basari onlarin yalnizca bir takim olmadiklarini, ayni zamanda birbirlerine olan inancin ve birlikte hareket etmenin, asla pes etmemenin güzel bir örnegini de geçtigimiz sezonda hepimize gösterdiler. Ne yazik ki talihsiz bir süreçle süper ligdeyken bir alta düsmüstük ama vazgeçmedik" seklinde konustu.



"Nice zaferlere hep birlikte sahit olmayi temenni ediyorum"

Basarinin tüm kapilari açtigini söyleyen Baskan Hürriyet, "Hayat sizi yere serebilir. O yerden kalkip kalkmamak sizin tercihinizdir. Biz bir tercihte bulunduk ve dedik ki basaririz. Ilçe belediye olmamiz sebebiyle imkanimiz sinirli ama azmedersek, kararli olursak ve tabii ki mücadele edersek basaririz. Ki kizlarimiz sahada o mücadelenin en güzel örnegi sergiledi. Vazgeçmemeyi gösterdiler. Bütün Izmit halkini o coskuya ortak ettiler. Yeni sezonda Belediyespor Kadin Basketbol Takimimizin daha büyük basarilara imza atacagina inancimiz tam. Takimimiza basarilar diliyorum. Nice zaferlere hep birlikte sahit olmayi temenni ediyorum. Yolunuz açik olsun" ifadelerini kullandi.

Takimin basantrenörü Hasan Firat Okul da "Kagit üstünde ne kadar iyi olursak olalim sahada mücadele ve emek olmazsa istedigimiz seylere ulasamayiz. Ilk hedefimiz ligde kalici olmak ve playofflara girmek. Ilk 8 içerisinde yer alip adim adim yukariya çikmak istiyoruz. Transferlere baktigimizda kagit üstünde bütçe olarak bizim üstümüzde olan takimlar var. Normalde ekiminin ikinci haftasinda lig baslardi bu sene erken basladi.

Su an tüm takimlar eksik, biz tam takimiz. Ancak bizde son haftada bir araya geldik. Tüm takimlarin zamana ihtiyaci var. Sürecin bizim lehimize ilerleyecegini düsünüyorum. Güçlü bir kadro ile ilerledigime inaniyorum" dedi.



"Yeterince kaliteli ve iyi oyunculardan kurulmus bir takimiz"

Takim kaptani Özge Özisik ise "Takim playoff için kuruldu. Yeterince kaliteli ve iyi oyunculardan kurulmus bir takimiz. Takimim için saglikli sezon diliyorum. Sezon basindan beri çalismalarimiz devam ediyor. Persembe günü ilk maçimizi oynuyoruz. Insallah sezonu galibiyetle baslariz" diye konustu.

Izmit Belediyespor Kadin Basketbol Takimi’nin 2023-2024 sezonu kadrosu ise söyle:

"Özge Özisik, Ayse Cora, Hande Kuzu, Derya Kavak, Ezgi Manlaci, Ferda Yildiz, Basak Altunbey, Dilara Tongar, Sierra Lashe Calhoun, Gergena Ivanova, Khaalia Hillsman, Jaime Nicole Nared."

Kaynak: İHA