Filenin Sultanlari'nin Basarisi, Voleybola Ilgiyi Arttirdi

A Milli Kadin Voleybol Takimi’nin, 2023 CEV Avrupa Voleybol Sampiyonasi’ni kazanmasinin ardindan yurdun dört bir yaninda voleybol kurslarina talepler de her geçen gün artiyor.

A Milli Kadin Voleybol Takimi, 2023 CEV Avrupa Voleybol Sampiyonasi’ni kazanarak önemli bir zafere imza atti. Uluslararasi arenada elde edilen bu basari, voleybola ilgiyi de arttirdi. Aileler ise çocuklarini kurslara yazdirabilmek için adeta siraya girdi. Öyle ki Ankara’da 2014 yilinda kurulan Eryaman Gençlik Spor Kulübü Genel Koordinatörü Hülya Düz, Ihlas Haber Ajansi’na yaptigi açiklamada, telefonlarinin susmadigini ve alt yapiya kayit yaptiran çocuklarin yasinin 4’e düstügünü belirtti.

Eryaman Gençlik Spor Kulübü’nde antrenör olarak görev yapan Aleyna Düz, kendisinin midi kizlar ve genç kizlar kategorisinde sporculari egittigini söyledi.

Aylik ve yillik antrenman planlari hazirladiklarini sözlerine ekleyen Düz, mikro düzeyde de günlük programlar dahilinde çalisildigini kaydederek, “Önce çocuklari isitmayla baslatiyoruz. Kondisyon dedigimiz kuvvet ve hiz gelistirici antrenmanlar yapiyoruz. Sonrasinda top antrenmanlarina geçiyoruz. Hücum, manset ve servis çalisiyoruz” dedi.

Voleybolun bazi çocuklar için hayatlarindaki birinci tercih oldugunu dile getiren Aleyna Düz, küçük yastaki çocuklarin voleybol yapmasinin sagliklarina da fayda saglayacagini dile getirerek, “Sadece profesyonel anlamda degil, amatör anlamda da yapsalar, psikolojik ve fiziksel anlamda akranlariyla yetisme konusunda birçok faydasi var. Sporun her alanini destekliyorum ama voleybolun kiz çocuklari için daha uygun oldugunu düsünüyorum. Burada akranlari ve yasitlariyla daha çok çalisma firsati buluyorlar” diye konustu.



Serkan Ekiciler: “Çocuklar daha sosyal oluyorlar”

Kizinin 6 yasindan itibaren voleybol kursuna gittigini söyleyen baba Serkan Ekiciler ise mutlu oldugunu aktararak, “Spor yapmasi saglik açisindan çok faydali. Çocuklar daha sosyal oluyorlar. Asosyallikten çikiyorlar. Günümüz hastaliklari bilgisayar ve tablet olsun, bu aliskanliklari biraz daha terk ediyor çocuklar, spora yöneldigi için. Çocuklarin özgüvenleri yerine gelmis oluyor bu sayede” ifadelerini kullandi.

Hülya Düz: “2019 dogumludan 2004 dogumluya kadar talepler gelmeye basladi”

Eryaman Gençlik Spor Kulübü’nün Genel Koordinatörü Hülya Düz ise voleybola talebin Filenin Sultanlari’nin sampiyonluguyla arttigini belirtti.

Ellerinden geldikçe yeni Filenin Sultanlari’ni yetistirmeye gayret ettiklerini kaydeden Hülya Düz, 16 tane alt yapi takimi olusturduklarina dikkati çekerek, “Talep o kadar artti ki 2019 dogumludan, 2004 dogumluya kadar talepler gelmeye basladi.

‘Biz de voleybol oynamak istiyoruz ve voleybolcu olmak istiyoruz’. Ama tabii agaç yasken egiliyor. Ne kadar küçük yasta baslarlarsa eger bizim için de o kadar iyi oluyor” cümlelerine yer verdi.

Ailelerin sabirli olmasi gerektigini vurgulayan Düz, emeklemeden kosulmayacagina isaret ederek, “Bazi çocuklar senelerce ögrenirken bazi çocuklar için senelerce ugrasmak gerekiyor. Sabirli olduklari takdirde çocuklarinin bir yerlere geleceklerini görecekler. Ayni okuldaki egitim gibidir. Bazi çocuklar okumayi hemen çözerken bazi çocuklar bir senede anca ögrenir. Voleybolda da ayni durum geçerli. Parmak pasi ve smaci ögrenmeden maç oynamak istiyorlar” seklinde konustu.



“Avrupa sampiyonasindan sonra telefonlarimiz kesinlikle hiç susmadi”

Avrupa sampiyonlugundan sonra kayitlarin minik yas gruplarinda çok fazla arttigina dikkat çeken Düz, “Veli buraya gelerek; ‘Çocugum voleybolcu olsun istiyorum’ diyor. Biz de elimizden geldigince antrenmanlari yaptiriyoruz. Boy, fizik ve oyun zekasi çok önemli. 2019 dogumludan tutun, 2003 dogumlu ögrencilere kadar voleybolu soranlar var. Avrupa sampiyonasindan sonra telefonlarimiz kesinlikle hiç susmadi” diye konustu.

Eryaman Gençlik Spor Kulübü’nde farkli kategori ve altyapilarda 600’e yakin kadin voleybolcu oynuyor.

Kaynak: İHA