Enkaz Kent Hatay'da 7 Ülkeden 53 Sporcu, Depremzedelere Moral Olsun Diye Er Meydanina Çikti

Depremin vurdugu Hatay’da depremzede vatandaslara moral amaçli Hatay Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde düzenlenen 12. Aba Güresi Oyunlari’na vatandaslardan yogun ilgi gösterdi.

Asrin felaketinden en çok etkilenen Hatay’da yaralarin sarilmasi, vatandaslarin sporla moral bulmasi ve 5 bin yillik ata sporu Aba Güresi’nin dünyaya tanitilmasi amaciyla 12. Aba Güresi Oyunlari düzenlendi.

Hatay Büyüksehir Belediyesi ev sahipligin 7 ülkeden 53 sporcunun katilimiyla Antakya EXPO alaninda bulunan anfi tiyatroda düzenlenen sampiyona depremzede vatandaslardan yogun ilgi gördü. Kendi imkanlariyla sampiyonaya katilan sporcular; 60, 70, 80 ve +90 kilo kategorilerinde ter döktü. Müsabakalar sonunda dereceye giren sporcular, madalyalarini ve ödüllerini Hatay Büyüksehir Belediyesi idarecilerinden ve Dünya Aba Güresi Federasyonu yöneticileri aldi.

“Bu süreç içerisinde tekrar toparlanmasi gereken insanlarimizin da morale ihtiyaci var”

Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Doç.Dr.Lütfü Savas, depremzede vatandaslara moral amaçli kendi imkanlariyla sampiyonaya katilan sporculara tesekkürlerini dile getirerek; “Bu süreç içerisinde tekrar toparlanmasi gereken insanlarimizin da morale ihtiyaci var. Hep birlikte sehrimizi ve diger sehirleri kalkindirirken moral motivasyona katki saglasin diye biz özellikle profesyonel ve amatör süper ligdeki takimlarimizi tekrar maçlara baslattik. Bununla birlikte her sene Aba Güresinde uluslararasi sampiyona yapiyoruz. Aba güresinde. Bu 12’ncisi oldu. Istedik ki dünyadan insanlar gelsin ve Hatay’in ve diger illerin durumunu görsün. Biz unutmamak ve baskalarina unutturmamak için bu Aba Güresini devam ettirdik. Bugün burada yurt disindan kendi imkanlariyla gelip güresimize, moral motivasyonumuza, insanlarimizin huzuruna katki saglayan bütün spor adamlarina, sporculara çok tesekkür ediyorum. Tabii ki Türkiye’den de katilan bütün spor adamlarina, sporculara tesekkür ediyorum” dedi.

“Bu gün burada bir çok ülkeden sporcularla gürestik, basa bas mücadeleler ettik”

Depremzede sporcu Hatayli Fatih Önalan, sampiyonanin düzenlenmesinde büyük emekleri olan Baskan Lütfü Savas’a tesekkürlerini dile getirerek, “Öncelikle bu sampiyonayi düzenleyen Lütfü Savas Baskanima çok tesekkür ediyorum. Çok büyük bir depremden çiktik. Bu bize bir moral oldu. Bu gün burada bir çok ülkeden sporcularla gürestik, basa bas mücadeleler ettik. Çok ter döktük. Hamdolsun sampiyon olmayi da becerdik. Bende bir depremzedeyim, sükürler olsun sporu birakmadim” ifadelerini kullandi.

Depremzede vatandas Duran Korkmaz, kendileri için seyir zevki yüksek bir sampiyona gerçeklestigini dile getirerek “Deprem sonrasi böyle bir etkinlik beklemiyordum. Bu sampiyonayi organize eden baskanimiza ve elini tasin altina koyanlara tesekkür ediyorum. Bizim içinde güzel bir izlenme ve seyir keyfi oluyor. Ata sporumuzu devam ettiriyoruz" dedi.

Kaynak: İHA