Burhaniye'de Briç Turnuvasi 300 Sporcuyu Bulusturdu

Burhaniye ilçesinde, ilçenin düsman isgalinden kurtulusunun 101.yil dönümü kutlamalari çerçevesinde belediyenin düzenledigi briç turnuvasi 300 sporcuyu bulusturdu. Ahmet Akin Kültür Merkezinde düzenlenen turnuvaya çevre il ve ilçelerden katilan sporculardan dereceye girenlere törenle kupa ve madalyalari verildi.

Burhaniye’nin düsman isgalinden kurtulusunun 101.yildönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen briç turnuvasi 3 gün devam etti. Çevre il ve ilçelerden kadinlarin da yer aldigi 300 sporcu heyecan yasadi. Dereceye giren sporcularin ödülleri Briç Federasyonu Balikesir Il Temsilcisi Ugur Tarhal ve diger katilimcilar tarafindan verildi.

Tarhal, briç severleri Burhaniye’ye beklediklerini söyledi.

Briçin zeka sporu oldugunu anlatan milli sporcu Özlem Kandolu, “Tip Fakültesi 4.siniftan beri briçle ilgileniyorum ve o yastan beri milli takimlarda yer aliyorum. Briç zeka sporu. Hafizayi çok güçlendiren, konstrasyon yetenegini artiran, entelektüel bir oyun. Ben önümüzdeki yillarin sporu olarak görüyorum. Su an çok deger verilmiyor. Fakat akil sporlari içerisinde en önde gelen sporlardan biri” dedi.

Izmir Foça’dan katilan Gülgün Görün de, “Ben 23 senedir briç oynuyorum. Ve çok mutluyum bu oyunu oynadigim için. Ortaklarimiza çok da tesekkür ediyorum” dedi.

Seher Orman ise, “ Ben özellikle gençlerimize ve kadinlarimiza tavsiye ediyorum. Özellikle genç sporcularimizi bekliyorum. Katilimlarini bekliyorum ve bizler Foça Briç kulübü olarak gençler için elimizden geldigince her türlü destegi yapmaya çalisiyoruz. Federasyonumuzda ayni sekilde. O yüzden haydi gençler ve kadinlar briçe diyorum” diye konustu.

Briç Balikesir Il Temsilcisi Ugur Tarhal da, “Ilk günkü ikilimize 60 kisi katildi.

Ikinci gün düzenledigimiz büyük ikilimizde 170 sporcu vardi. Üçüncü günde 17 takim katildi.

Maçlari ile bunu basarili bir sekilde tamamladik. Türkiye’nin degisik yerlerinden sporcularimiz geldiler. Turnuva ortamimiz çok güzel. Burhaniye Belediyesinin sagladigi çok güzel bir ortamda gerçeklestirdik. Basarili turnuva oldu. Bundan sonra, bunlari daha da büyük etkinlikler seklinde düzenlemek istiyoruz. Bütün briç severleri Burhaniye’de yaptigimiz etkinliklere her zaman için bekliyoruz. Görmek istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA