Kusak Güresi Heyecani Tamamlandi

Denizli’de 21 ilden 252 sporcunu katildigi Kusak Güresi Büyükler Türkiye Sampiyonasi Müsabakalari heyecani tamamlanirken dereceye giren sporcular ödüllerini Gençlik ve Spor Il Müdürü Ömer Ilman verdi.



3-4 Agustos tarihlerinde Denizli’de düzenlenen Kusak Güresi Büyükler Türkiye Sampiyonasi Müsabakalari tamamlandi. Denizli Gençlik Spor Il Müdürlügü, Denizli Büyüksehir Belediyesi, Pamukkale Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Güresler Federasyonu organizasyonunda gerçeklesen Kusak Güresi Büyükler Türkiye Sampiyonasi Müsabakalarina 21 ilden 252 sporcu katildi.

Büyüksehir Belediye Albayrak Geleneksel Spor Oyunlari Kompleksi’nde gerçeklestirilen turnuvada dereceye giren sporcular ve takimlara ödüllerini, Gençlik ve Spor Il Müdürü Ömer Ilman, Geleneksel Güresler Federasyonu Baskan Vekili Sahin Hopur ile federasyon yetkilileri takdim etti.

Kusak Güresi’nin Gilgamis’ta bu yana destansi bir gelenek haline gelen spor dallarindan biri oldugunu söyleyen Gençlik ve Spor Il Müdürü Ömer Ilman, bu önemli organizasyonu Denizlili güres severlerle bulusturmanin mutlulugunu yasadiklarini belirtti.

Ulusal organizasyonlarla ilimizin kültürel ve dogal güzelliklerine ilginin arttigini, kentin turizmine ve ekonomisine de büyük katkilar sagladigini söyleyen Ilman, müsabakalarda dereceye giren tüm sporculari tebrik etti.

Kaynak: İHA