Göztepe'ye, Insider'dan Olimpik Destek

Insider’in olimpik branslara destek vermek amaciyla baslattigi sosyal sorumluluk projesinde öncelik Türkiye’de en fazla amatör bransi bünyesinde bulunduran spor kulübü olan Göztepe’ye verilecek.

Türkiye’nin ilk yazilim unicorn’u Insider CEO’su Hande Çilingir ve Göztepe Spor Kulübü Amatör Branslar Baskani Mehmet Sepil’in ev sahipliginde, Urla’da bulunan Tarihi Sabun Fabrikasi’nda gerçeklestirilen basin toplantisina 2020 Tokyo Olimpiyatlari’nda üçüncü olarak Türkiye’ye cimnastik tarihindeki ilk olimpiyat madalyasini kazandiran, dünya cimnastik literatüründe kendi adina tescilli üç harekete sahip olan Ferhat Arican, 2021 Dünya Okçuluk Sampiyonasi’nda, klasik yay kadin milli takimi ile ilk kez gümüs madalya kazanan Yasemin Ecem Anagöz ve 420 Dünya Sampiyonasi’nda mücadele edip Mixed Kategorisinde besinci olan milli sporcular Firdevs Yegin ve Kuzey Kumlali da katildi.

Insider’in sosyal sorumluluk projesi, Göztepe Spor Kulübü’nün faaliyet gösterdigi 16 bransi kapsayacak. Gençleri sporla bulusturmaya, özellikle kadin sporcularin spor kültürümüzdeki rolünün artirilmasina ve mevcut amatör sporcularin sürdürülebilir bir sekilde desteklenmesine dair önemli adimlar atilacak. Proje, özellikle amatör branslar tarafinda daha fazla genç sporcu yetistirmeyi ve ülkemizi olimpiyatlarda ileriye tasimayi amaçliyor. Insider CEO’su Hande Çilingir ve ekibi liderliginde, farkli kurumlardan destek toplanarak proje desteklenecek.

Insider CEO’su Hande Çilingir sekiz senelik zorlu bir yolculugun sonunda, Türkiye’nin ilk yazilim unicorn’unu Türkiye’ye kazandirmayi basardiklarini belirtti.

Tüm olimpik zaferlerin de bu sekilde kazanildiginin altini çizen Çilingir, “Spora verecegimiz önem, gençlige verecegimiz önemle esdeger. Olimpik branslara destek vermek amaciyla baslattigimiz sosyal sorumluluk projesi kapsaminda, Göztepe Spor Kulübü’ne öncelik vermemizin en önemli sebeplerinden biri, Türkiye’de en fazla amatör bransi bünyesinde bulunduran spor kulübü özelligini tasimasi. Bir digeri ise ’ilklerin spor kulübü’ olarak anilmasi ve hatta olimpik basarilara imza atan sporcular yetistirme potansiyelini ispatlamis olmasi” ifadelerini kullandi.

Göztepe Spor Kulübü Amatör Branslar Baskani Mehmet Sepil de projenin önemine dikkat çekerek "Türkiye’ye farkli alanlarla hizmet eden iki büyük marka, Türk gençleri için yan yana geliyor. 16 aktif amatör brans ile bu alanda en çok bransa sahip spor kulübüyüz. Insider ise ülkemizin yazilim alanindaki ilk unicornu. Cimnastik, okçuluk, yelken, windsurf ve yüzme basta olmak üzere farkli branslarda milli sporcu gençlerimiz var. Bu misyonumuzu çok önemsiyoruz ve bu yapiyi sürdürülebilir kilmak adina çok ciddi çalismalar yapiyoruz. Insider ile gerçeklestirecegimiz proje bu açidan çok önemli. Pek çok spor kulübü amatör branslarini kapatma yoluna giderken biz ise amatör branslarimizi nasil bir adim daha ileriye götürebiliriz diye düsünüyoruz. Amacimiz Göztepe armasinin düzenli olarak uluslararasi organizasyonlarda ve olimpiyatlarda temsil edilmesi. Ferhat Arican ve Yasemin Ecem Anagöz gibi, Türk gençleri için çok önemli rol modeller olan sporcularimizin sayisini artirmak, genç sporculari nitelikli bir sekilde desteklemek en önemli hedeflerimizden biri. Hande Çilingir ve ekibinin Türk gençlerine ve Türk sporuna katkida bulunmak istemesi, bunun için çok büyük bir heyecana sahip olmalari bizim için çok degerli" diyerek proje kapsaminda yapilacaklar için heyecanli oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA