Balikesir Triatlonu'na 32 Ülkeden 700 Sporcu Katildi

32 ülkeden 700 sporcunun katildigi ’Avlu Balikesir Triatlonu Avrupa Sampiyonasi’, Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Güç Seninle” sloganiyla basladi. Yüzme, kosu ve bisiklet parkurlarina katilan sporcular Balikesir’e asik olduklarini dile getirdi.

Balikesir Büyüksehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonunun is birligiyle organize edilen Avlu Balikesir Triatlonu Avrupa Sampiyonasi ile Türkiye, ilk kez Triatlon Avrupa Sampiyonlugu’na ev sahipligi yapiyor.Içerisinde; alisveris merkezleri, yüzme havuzu ve kosu parkurunun bir arada olmasi nedeniyle Avlu Balikesir yabanci sporcularin ve Avrupa Triatlon Birligi’nin dikkatini çekti. Avlu Balikesir, Büyüksehir Belediyesi’nin organizasyon yetenegiyle de Dünya Sampiyonasi’nin kapisini araladi. 32 ülkeden 700 sporcunun katildigi “Avlu Balikesir Triatlonu Avrupa Sampiyonasi” için sporcularin haricinde de 2 binden fazlada yabanci seyirci de Balikesir’e akin etti.

Yüz-kos-sür

Balikesir Valisi Hasan Sildak, Balikesir Büyüksehir Belediyesi Baskani Yücel Yilmaz, Türkiye Triatlon Federasyon Baskani Bayram Yalçinkaya ve Avrupa Triatlon Birligi Yönetim Kurulu Üyesi HerwigGrabner’in basin toplantisi ile tanitimini yaptiklari triatlonda sporcular sabah erken saatlerde ter dökmeye basladi.

Bisiklet, kosu ve yüzme etaplarindan olusan Avlu Balikesir Triatlonu Avrupa Sampiyonasi’nda sporcular, genç erkek, genç kadin, elit erkek, elit kadin kategorilerinde mücadele ediyor.

Burada olmak çok keyifli

Avrupa Triatlon Birligi Yönetim Kurulu Üyesi HerwigGrabner, sampiyonanin düzenledigi Avlu Balikesir hakkinda düsüncelerini, “Burada olmak keyifli, çünkü çok iyi hazirlanmis bir alan. Avrupa Sampiyonasi için kesinlikle uygun görünüyor” sözleri ile dile getirdi.

“Sporcusundan idarecisine asik olduk”

Balikesir Büyüksehir Belediyesi’nin çok büyük katkilariyla sampiyonayi düzenlediklerini belirten Türkiye Triatlon Federasyon Baskani Bayram Yalçinkaya, “Burada çok güzel bir organizasyon yapiyoruz. Burasi gerçekten inanilmaz güzel bir yer. Bu sadece benim düsüncem degil, buraya gelen tüm sporcu, idareci, Avrupa Federasyonu yönetimi herkes buraya asik oldu diyebiliriz. Yücel baskanimiza güvenerek böyle bir Avrupa Sampiyonasi’ni Balikesir’e alma talebinde bulunduk” dedi.

Kaynak: İHA