Antalyasporlu Haji Wright, Rekor Bir Bedelle Coventry City'de

FTA Antalyaspor’un ABD’li golcü oyuncusu Haji Wright, Ingiltere Championship takimlarindan Coventry City FC Kulübü’ne 9 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer oldu. Wright, bu transferle kulüp tarihinin en çok bonservis bedeli kazandiran oyuncusu olarak tarihe geçti.

Fraport TAV Antalyaspor, golcü oyuncu Haji Wright’in transferi konusunda Ingiltere Championship takimlarindan Coventry City FC kulübü ile anlasma sagladi. Kirmizi-beyazli ekip golcü futbolcunun bonservis bedeli olarak Ingiliz kulübünden 9 milyon Euro alacak. Anlasmada 2 milyon Euro bonus ve bir sonraki satisindan da yüzde 20 pay maddeleri bulunuyor.

Antalyaspor tarihine geçti

Antalyaspor kulüp tarihinin en çok bonservis bedeli kazandiran futbolcusu olarak kayitlara geçen Haji Wright, Türkiye’den yurt disina en yüksek bonservis bedeli ile satisi yapilan 20 futbolcudan biri de oldu.

Antalyaspor’dan Dünya Kupasi’na

2021-2022 sezonunda FTA Antalyaspor formasi giymeye baslayan ABD’li futbolcu, 2 sene boyunca kirmizi-beyaz forma ile 60’i Süper Lig, 4’ü de Türkiye Kupasi maçi olmak üzere 64 resmi maça çikti. Ilk yilinda Süper Lig’de 14, Türkiye Kupasi’nda 1 gol atip ülkesinin milli takiminin da dikkatini çeken Haji Wright, 2022 Dünya Kupasi’nda ABD formasi ile 1 gol atma basarisi da gösterdi. 2022-2023 sezonunda da Antalyaspor ile gollerine devam eden Haji Wright, bu sezonda da 15 gole imza atti. 64 resmi maçta 36 gole direkt katki koyarak dikkatleri üzerine çeken 25 yasindaki Haji Wright, Antalyaspor tarihinin de en çok gol atan 5’inci futbolcusu olarak kayitlara geçti.

Kaynak: İHA