Ismail Kartal Açiklamasi 'Gruplara Kaldigimiz Için Çok Mutluyum'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, Twente maçinin ardindan kazandiklari ve gruplara kaldiklari için çok mutlu oldugunu söyledi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-off Turu rövans maçinda Twente’yi 1-0 maglup ederek gruplara kaldi. Maçin ardindan Teknik Direktör Ismail Kartal, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Kartal, “Öncelikle gruptan çiktigimiz ve kazanarak ülke puanina da ciddi katkimiz oldugu için çok memnunum. Türk antrenör olarak ülkemize kazandirdigimiz puanlar hayirli olsun. Böylesine güçlü bir rakibi iki maçta da yenerek gruplara kaldigimiz için çok mutluyum. Özellikle ilk yari iyi oynayamadik. Rakip 5-1 biten ilk maçin ardindan burada prestij maçina çikip sert oynayarak bazi oyuncularimizi provoke etti. Özellikle bunlarin olabilecegini anlatmamiza ragmen maalesef oyuncularimiz ilk yari bunlara reaksiyon verdi. Ilk yariyi lüzumsuz yere 5 sari kartla tamamladik. Bunlar bizim istemedigimiz seyler. Biz isimizi yapmak, futbol oynamak istiyoruz. Ilk yari kartlarla beraber takim bir gerginlik yasadi. Ikinci yarida yaptigimiz degisikliklerle daha sakin kalmamiz gerektigini konustuk. Biz buraya futbol oynamaya geldik. Bu kartlari görmememiz gerektigini konustuk. Oyunu bir bölüm kontrolümüzde tuttuk, bir bölüm tutamadik. Sonuçta kazandigimiz için çok mutluyum. Avrupa kupalarinda 6’da 6 yaptik. Aldigim bilgiye göre geçen sezonki galibiyetle birlikte Avrupa’da 7 maç üst üste kazanan tek Türk takiminin Fenerbahçe oldugunu söylediler. Bu da bizi memnun ediyor. Gruplara kaldik. Ülkemize ve Fenerbahçe’mize hayirli olsun“ dedi.



"Oyuncularimi tebrik ediyorum"

Becao’nun performansi içinse Ismail Kartal, “Becao sakatliktan sonra ilk defa maça çikti. Fena degildi ama tam benim istedigim seviyede degil. Bu seviyeye gelebilmesi için maç oynamasi gerekiyor. Maç temposunu ve ritmini gelistirmesi gerekiyor. Onun için bugün onu tercih ettim. Djiku’yu dinlendirdim. Sari kart gördügü pozisyonda ona çok kizdim. Devre arasinda kendisine söyledim. ’Bizim isimiz futbol oynamak, rakiple ugrasmak degil.’ Onlar da kabul etti, hepsi özür dilediler. Ikinci yari daha sakin kalarak isimizi yapmaya çalistik. Dzeko penaltidan güzel bir gol atti. King’in driplingi var. Onun katkisiyla penaltiyi kazandik. Kazandigimiz ve gruplara çiktigimiz için çok mutluyum. Oyuncularimi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA