Faruk Koca Açiklamasi 'Zemininin Ne Kadar Elverisli Oldugunu Herkes Görecek'

MKE Ankaragücü Kulübü Baskani Faruk Koca, Fenerbahçe’yle Eryaman Stadi’nda oynayacaklari maçin zeminiyle ilgili yapilan elestirilere cevap vererek, “Zemininin ne kadar elverisli oldugunu herkes görecek” dedi.

MKE Ankaragücü, Trendyol Süper Lig’in 4. haftasinda pazar günü Fenerbahçe’yle Eryaman Stadi’nda karsi karsiya gelecek. Önemli maç öncesinde basina açik bir antrenman gerçeklestiren baskent ekibinde baskan Faruk Koca basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Bestepe Tesisleri’nde basin mensuplariyla bir araya gelen Baskan Koca, MKE Ankaragücü’nün 113. kurulus yil dönümü olmasina dikkat çekti. Baskan Koca, “Ankaragücü tarihi bir kulüp. Ankaragücü, Imalat-i Harbiye yani bugünkü adiyla Makine Kimya Endüstrisi tarafindan Istanbul’daki fabrikalardaki isçiler tarafindan kuruldu. Kurtulus Savasi’nda hem çalisanlar hem futbolcular yer aldi. Kulübümüzden sehitlerimiz ve gazilerimiz oldu. Bu yüzden hassas bir kulübüz. Sportif olarak da MKE Ankaragücü o tarihi misyonuna yakisir yerlerde olmasi lazim. Baskan olarak bize düsen tarihi misyonu gelecege tasiyacak sportif basarilar elde etmek” ifadelerini kullandi.

“Iki camia takiminin karsi karsiya gelmesi de bir derbidir”

Eryaman Stadi’nin zeminindeki problem nedeniyle ligdeki ilk iç saha maçlarini Istanbul’da oynadiklarini belirten Baskan Koca, “Fenerbahçe büyük bir camia. Ankaragücü de öyle. Iki camia takiminin karsi karsiya gelmesi de bir derbidir. Önemli bir maç olacak, ayni zamanda renktasiz. Adana Demirspor maçini maalesef sahamiz yetismedigi için Istanbul’da oynamak durumunda kaldi. Çok speküle edildi baska sehirlerde neden oynanmadi diye ama biz sahamizda oynamadiktan sonra nerede oynadigimiz fark etmiyor. O günkü sartlarda Atatürk Olimpiyat Stadi’nda oynamamiz gerekiyordu. Ilk defa taraftarimizla Fenerbahçe maçinda bir araya gelecegiz. Biletler bitmek üzere. Camiamizda dört gözle Ankara’da oynamamizi bekliyordu. Iyi bir kadro kurduk. Son 3 transferimiz biraz geç katildi takima. Insallah Fenerbahçe maçinda daha iyi olacagiz. Milli maç arasindan sonra daha da iyi olacagiz. Fenerbahçe’nin de bizim de iyi kadromuz var” dedi.



“Zemininin ne kadar elverisli oldugunu herkes görecek”

Saha zeminiyle ilgili gelen elestirilere açiklik getiren Baskan Koca, “Iki gün önce zemini gördüm. Çim ekibiyle konustum. Sunu net bilsinler, eger oynamaya müsait olmasaydi israr etmezdik. Sporcu sagligi her seyden önemli. Allah korusun olumsuz sahada sporcunun sakatlanmasinin telafisi mümkün degil. TFF yetkilileri, iki kez geldi. Farkli açidan fotograflar vardi sosyal medyada. Çimle beraber kum da atilir. Kum atilinca sanki saha kötüymüs gibi gözüküyor ama öyle bir sey yok. Pazar günü aksam Fenerbahçe maçinda Eryaman Stadi’nin zemininin ne kadar elverisli oldugunu herkes görecek.”

“Baska yerde oynasak ne fark edecek?”

Sosyal medyada yapilan elestirilere de cevap veren Koca, “Fenerbahçe camiasi, taraftari sosyal medyada olumsuz bir algi olusturuyor, ne olacak yani burada oynamazsak baska yerde oynasak ne fark edecek? Camialarin bu tür tepkilerini gerçekten anlamiyorum. Her takim kendi sahasinda oynamak ister. Liglerin geç bitmesi ve hava sartlari saha zemininin iyilesmesini yavaslatti. Sadece biz de degil, Kayseri’nin, Konya’nin, Adana Demirspor’un sahasi böyle. Zemin çalismalari sicakliklardan dolayi aksadi. Su anda en iyi zeminlerden biri Eryaman Stadi’nda oldu. Fenerbahçeliler inceleyince bunu görecek. Pazar günü galip gelmek istiyoruz. Sunu net söyleyeyim, belki ilk maçlarda sikintilar olabilir ama iki üç karsilasma sonra gerçek Ankaragücü’nün camiamiz görecek” degerlendirmesinde bulundu.

“Birini getirsinler ben sözlesmeyi gösterecegim”

MKE Ankaragücü Kulübü Baskani Faruk Koca, Galatasaray’dan 3 milyon Euro’ya transfer ettikleri Olimpiu Morutan’in transfer ücretiyle ilgili yapilan elestirilere sert yanit verdi. Söylentiler hakkinda konusan Baskan Koca sunlari kaydetti:

“Biz seffaf bir kulüp olmaya özen gösteriyoruz. Bizi ilgilendiren kisimlarda biz seffafiz. Bunu yaparken muhatabimiz olan kulüplerin de zarar görmemesi gerekir. Morutan transferinde ‘Ankaragücü 3 milyon Euro verip bu futbolcuyu nasil alir?’ diye soru isareti olusmus olabilir ama ben bunu anlamiyorum. Bugün bu soruyu soranlar gidip bütün kulüplerin borçlarina, devlete olan borçlarina baksinlar. Su anda Ankaragücü’nün mevcut oynayan futbolcularina ve devlete 31 Temmuz itibariyla bir kurus borcu yok. Ne vergi, ne SSK borcu var. Maalesef bunlar konusulmuyor ama ilgisiz konular konusuluyor. 3 sene önce uçak bileti aldigimiz futbolcular Ankaragücü’ne gelmezken, simdi dünyanin her yerinden Ankaragücü’ne futbolcu gelmek istiyor. Morutan, Ankaragücü’nde oynamak için diger bütün teklifleri kabul etmedi. Avrupa’da iki kulüp teklif etti, biz biliyoruz. Hem Galatasaray’in hem de Ankaragücü’nün sartlarina uygun bir sözlesme ile bu futbolcuyu transfer ettik. Bu futbolcunun yildizi parlarsa, Ankaragücü de Galatasaray da buradan ekonomik katki alacak. Bazi kanallarda bazi yorumcular sirf reyting ugruna her türlü iftirayi ve spekülasyonu söyleyerek kamuoyunu yaniltiyorlar. Bunlari konusanlara ben meydan okudum, gelsinler, emin olduklari birini getirsinler ben sözlesmeyi gösterecegim. Peki benim dedigim dogruysa ne yapacaklar? Üzerlerine düsen istifa etmeleri.”

Kaynak: İHA