Hüseyin Eroglu Açiklamasi 'En Kötü 1 Puanla Dönmek Bizim Için Iyi Olacakti'

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroglu, Kayserispor maçinin ardindan, "Futbol öyle bir oyun ki sonuçlandirman gerekiyor. Gol atmadigin sürece böyle sikinti yasiyoruz. Bugün son vuruslari yapabilseydik en azindan puanla dönerdik. Üzgünüz" dedi.

Maç sonu düzenlenen basin toplantisinda konusan Teknik Direktör Eroglu, takimin gol yollarinda sikinti yasadigini ifade ederek, "Kaybettigimiz için çok üzgünüz, buraya kazanmak için gelmistik. En kötü 1 puanla dönmek bizim için iyi olacakti. Maçin basinda kurguladigimiz gibi rakibin saha dizilisiyle alakali konumlamayla ilgili 5-4-1 olarak bekledik. Çünkü rakip 3’lü savunmayla 3-2-5 ile hücum yapiyordu ve uzun toplarla etkili olmaya çalisiyordu. Bir hatadan gol yedik. 1-0’dan sonra reaksiyon verdik. Antrenmanda çalistigimiz sekilde gol attik. 1-1’den sonra Taylan’la kaçirdigimiz pozisyon bizim için önemliydi. Öne geçme firsati bulsaydik daha farkli bir hikaye çikabilirdi. Maçin kritik aninda kalemizde gol gördük. 2-1’den sonra daha çok topa sahip olan ve üretmeye çalisan bir pozisyonda oynamaya çalistik. Çok üretmesek de net dedigimiz pozisyonlara girdik ama degerlendiremedik. Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Bugün ilk defa oynayan oyuncularimiz vardi. 70. dakikadan sonra yakaladigimiz yüzde 100 pozisyonlar vardi. Bunlari degerlendirebilseydik bizim açimizdan daha güzel bitebilirdi maç. Sonuçta yeni bir takimiz. Bir seyleri olusturma anlaminda her geçen gün daha da gelistigimizi söyleyebilirim. Ama futbol öyle bir oyun ki sonuçlandirman gerekiyor. Gol atmadigin sürece böyle sikinti yasiyoruz. Bugün son vuruslari yapabilseydik en azindan puanla dönerdik, üzgünüz" diye konustu.



"Forvetle ilgili görüsmeler devam ediyor"

Transfer çalismalarinin devam ettigini ve yapilacak transferlerle takimin gol bölgelerindeki sorunu gideceklerini de sözlerine ekleyen Eroglu, "Forvetle ilgili görüsmeler devam ediyor. Baskanimiz da temas halinde. Önümüzdeki hafta büyük ihtimalle bir gelisme sonuçlanacak. Gol bölgelerinde girilen pozisyonlari atmayla ilgili 3 maçlik bir eksigimiz görünüyor. Transferle de bunu tabii ki giderecegiz. Transferlerle ilgili önümüzdeki süreçte hizli bir sekilde sonuç alacagimizi düsünüyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA