Boluspor-Sanliurfaspor Maçinin Ardindan

Trendyol 1. Lig’in 3. haftasinda Boluspor, konuk ettigi Sanliurfaspor’la 1-1 berabere kaldi. Maçin ardindan iki takim teknik direktörü düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu.

Mücadele sonrasi düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Sanliurfaspor Teknik Direktörü Zafer Turan, “Zor bir deplasman, zor bir maç olacagini tahmin ediyorduk. Su ligde bütün maçlar zor. Ama ilk iki haftada bir puan toplamasi onlar için bu maçin degerli olacagini biliyorduk. Çalismalarimizi ve düsüncelerimizi tamamiyla buna odakli yaptik. Maça baslayamadik aslinda. Oyun olarak bir türlü ilk yari istedigimiz oyunu tutturamadik. Ikinci yari soyunma odasinda biraz oyunsal anlamda bir seyleri düzeltmemiz gerektigini konustuk. Oyunculari burada geri bildirimi iyi yaptilar. Çikarmamiz gereken dersleri çikaracagiz” dedi.



“Iyi basladik ve oyunu domine ettik”

Yerlesim problemi nedeniyle skora denge geldigini ifade eden Boluspor Teknik Direktörü Turgay Altay ise, “Amacimiz üç puandi. Öz güven kazanmakti ve bu maça da gayet iyi basladik ve oyunu domine ettik. Istedigimiz pozisyonlari da yakaladik. Ancak bunlari degerlendiremeyince ilk yariyi 1-0’lik sonuçla içeri girdik. Bu da gayet iyiydi. Ikinci yarinin basinda gereksiz bir yerlesim problemi yüzünden maç 1-1 oldu. Sonrasinda aslinda bizim bu seneki baslangiçtaki sorunumuz veya su anki ihtiyacimiz olan sey arkadan gelen oyuncularin fiziksel kalitesi. Çogunun maç eksigi çok oldugu için transferler çok geç oldugu için oyun domine etmek istedigimizde bu sefer takimin boyunu uzuyor. Yani bu ligde takim boyunu ben uzatmak istemiyorum. Çünkü giren oyuncular kaliteli fakat fiziksel olarak oyunu iç sahada puan kazanmak istiyoruz. Oyun domine etmek istiyoruz ama bir yandan da bu sefer gel-git turuna dönüyor. Bu da rakip takimin isledigi bir sey. Bunu istemiyorduk. Söyle iyi tarafindan bakalim. Bence ilk yaridaki oyunumuz bu ligi dogru edecek bir oyun tarzinda. Lig uzun bir maraton ve önümüzdeki hafta takimin bir parça daha hazir olmasini galibiyetle bitirdikten sonra milli aradan sonra da artik yavas yavas taslarin yerine oturacagini düsünüyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA