Nenad Bjelica Açiklamasi 'Takim Ruhunu Gösteremedik'

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, Çaykur Rizespor maçinin ardindan yaptigi açiklamada, takim ruhunu gösteremediklerini söyledi.

Trendyol Süper Lig’in 3. haftasinda sahasinda Trabzonspor, sahasinda Çaykur Rizespor’a 3-2 maglup oldu. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, Çaykur Riizespor’u tebrik ederek, "Hak ettikleri bir galibiyet aldilar. Bir çok pozisyondan yararlanamadik. Gol firsatlarini degerlendirebilseydik daha farkli olabilirdi. Maçin geneline baktigimizda iyi ve kötü anlar vardi. Maçin iyi oldugumuzu anlarda kalemizde gol gördük. Bunu ragmen savasmaya devam ettik ve maçi birakmadik. Yeni 10 oyuncumuz var. Bizimle beraber Trabzonspor’a alismaya çalisiyorlar. Arkadaslarina alismaya çalisiyorlar. Yapmamiz gereken çalismak ve çalismaya devam etmek. Takimi hak ettigi yerlere tasimak" dedi.



"Umut Bozok neden degersizlestiriliyor anlamiyorum"

"Transferde, Petkovic isminin sürekli gündemde olmasi forvet oyunculari üzerinde bir baski olusturuyor mu?" sorusuna Bjelica, "Yanlis bilmiyorsam milli takimda oynayan bir oyuncudan bahsediyoruz. Umut Bozok veya Enis Destan baski altinda demek dogru olmayabilir. Adaletsizlik olur. Ben de elimden geleni yapmaya çalisiyorum. Elimdeki oyuncularla en iyisini yapmaya çalisiyorum. Benim yerimde siz olsaniz kimi oynatirdiniz? Umut Bozok, milli takimda da elinden geleni yapmaya çalisan kendi takiminda da mücadele etmeye çalisan Türk bir oyuncunun neden bu kadar basin tarafindan elestirildigini anlayamiyorum. O da elinden geleni yapmaya çalisiyor. Kötü bir maç çikardiginda, onun üzerinde olusan yikimi ben her gün telefi edip, o yikimin üzerine bir insa etmeye çalismak zorundayim. Bu da sikinti olusturuyor. Bu oyuncunun bu kadar degersizlestirilmeye çalisilmasini anlayamiyorum. Sahada onunla birlikte 5+5 oyuncu daha vardi" diye cevapladi.

"Kararlari ben veriyorum"

Abdulkadir Ömür ve Telkic tercihleri üzerine ise Bjelica, "Bu benim kararimdi. Kararlari teknik adamlar verir. Kimin oynayip oynamayacagina ben karar veriyorum. Bazen hata da yapabilirim ama kararlari ben veriyorum ve karar benimdi" ifadelerini kullandi.

"Takim olma yolunda eksiklerimiz vardi"

"Çaykur Rizespor ile aramizdaki fark takim olma farkiydi" diyen Bjelica sözlerini söyle tamamladi:

"Bugün bizim adimiza eksik olan takim ruhuydu. Biz bunu gösteremedik. Inanci sahaya koyamadik. Aramiza katilan bir çok genç arkadasimiz var. Bu oyuncularin Trabzonspor seviyesine çikabilmeleri için onlara sabir göstermeliyiz. Onlar gelecegi olan oyuncular. Çalismalari, ögrenmeleri gereken çok sey var. Rakibimiz takim olma olgusunun içini doldurdular. Biz takim olmaliyiz. Takim olma olgusunun içini doldurmaliyiz. Bizim adimiza eksik olan buydu. Bana süre verilirse, benim isim bu takim olgusunu olusturmak. Bu takim olgusuna ayak uyduramayan veya bir takim içinde olmak istemeyen kim olursa olsun bizimle beraber olmayacak. Sonucu ne olur ise olsun takim ruhuna katki saglamak istemeyen bizimle beraber olmayacak. Yeterli vakti bulabilirsem ben de bunun garantisini verebilirim."

Kaynak: İHA