6. Balkan Wushu Kung Fu Sampiyonasi'na Karacabey Damga Vurdu

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu tarafindan organize ettigi 6. Balkan Wushu Kung Fu Sampiyonasi Edirne Spor Salonu’nda yapildi.

2023 Açik Balkan Wushu Kung Fu Sampiyonasi, Minikler, Yildizlar ve Gençler yas kategorilerinde; Taolu, Sanda ve Tuishou müsabakalari ile Light Sanda ve Sanda Takim Müsabakalari çerçevesinde gerçeklesti.

Turnuvaya 15 ülkeden bin 100 sporcu katildi.

Karacabey’i temsil eden sporcular ise turnuvaya damga vurdu. Farkli kategorilerde yarisan sporcular 2 altin, 1 gümüs ve 1 bronz madalya kazanarak dikkatleri üzerine çekti.

Turnuvadaki mücadeleleriyle podyuma çikmaya hak kazanan sporculardan Kerem Eymen Özcan Erkek Yildizlar kategorisinde altin; Salih Simsek Genç Erkekler kategorisinde altin; Sahra Simsek Genç Kizlar kategorisinde gümüs ve Rabia Çalimli Yildiz Kizlar kategorisinde bronz madalyanin sahibi oldu. Karacabey’den turnuvaya katilan ve Türk Milli Takim formasini giyen 8 sporcudan, Abdullah Samet Özcan, Zeynep Ece Türkdal, Ecrin Betül Pala ve Eylem Çalimli dereceye giremedi.

Karacabey Gençlik Spor Kulübü Antrenörü Ömer Gönültas; “Madalya kazanan sporcularimizla gurur duyuyorum. Derece alamayan sporcularimi da cesaretlerinden dolayi tebrik ediyorum. Bize her zaman destek olan Karacabey Belediye Baskanimiz Ali Özkan’a, Karacabey Belediyesine ve Kulüp Baskanimiz Yilmaz Sahin’e çok tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA