Ismail Kartal Açiklamasi 'Geriye Düsmemize Ragmen Maçi Çevirmesini Bildik'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, 5-1’lik Twente galibiyeti ile ilgili, “Bu maçta da bu kadar taraftar önünde geriye düsmemize ragmen pozitif destekle maçi çevirmesini bildik" dedi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off Turu ilk maçinda sahasinda karsilastigi Hollanda temsilcisi Twente’yi 5-1’lik skorla maglup etti. Maçin ardindan sari-lacivertlilerin teknik direktörü Ismail Kartal basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Geriye düstükten sonra farkli bir skorla galibiyet aldiklarini dile getiren Ismail Kartal, “Rakibimiz Twente’nin Hollanda futbolundan bize sahada gösterebileceklerini biliyorduk. Kaç gündür oyuncularla yaptigimiz taktiklerde takimin genç, kosan ve futbol oynamaya çalisan etkili bir takim oldugunu anlattik. Ilk 15-20 dakika taraftarin destegiyle iyi baslayip erken gol atip o moralle maçi kopartmaya çalisiyorduk. Beklemedigimiz bir gol yedik sonrasinda bir gol daha yiyebilirdik. 25’ten sonra oyun kontrolünü ele aldik. Ikinci yari yaptigimiz hamlelerle maçi lehimize çevirerek farkli galibiyet elde ettik. Kulübede aldigim alamadigim oyuncular var. Bastan riske etmedik 1-1 olunca rakip 10 kisi olunca bu firsati degerlendirmem gerekiyordu. Biz de bunu yaptik. Ikinci yari yaptigimiz organizasyonlarla kazandigimiz için geriye düsmemize ragmen taraftarlarin desteginden dolayi tesekkür ediyorum. Galibiyeti büyük Fenerbahçe taraftarina ve camiasina armagan ediyorum” seklinde konustu.

Ismail Kartal, Tadic’in rotasyon oyuncusu olmak istemedigi seklinde basina yansiyan haberlerin sorulmasi üzerine, “Hepsi asparagas haberler. Onun kararini sadece ben veririm” cevabini verdi.

“Geriye düsmemize ragmen pozitif destekle maçi çevirmesini bildik”

Taraftarin destegi ile mücadeleyi çevirmeyi basardiklarini söyleyen Kartal, “Kaliteli bir takimiz kendi seyircimiz önünde asla maglubiyeti kabul edecek karakterimiz yok. Sonuna kadar savasmak için Fenerbahçe hak etti. Bir yerlere gelebilmek için taraftarlari mutlu etmek için çalisiyoruz. Bu maçta da bu kadar taraftar önünde geriye düsmemize ragmen pozitif destekle maçi çevirmesini bildik. Oyuncularimin istegi, hirsi ve yaptigimiz hamlelerle çevirmesini bildik. Bu sekilde devam edecek” degerlendirmesini yapti.

“Etkili olabilecegimiz için hamle yaptik ve bu hamle tuttu”

Ismail Kartal, ikinci yari oyuna dahil olan Irfan Can ve Osayi ikilisi hakkinda konusarak “Ilk devre Mert Müldür - Kent ikilisi sag kanatta kötü oynamiyorlardi ama rakip 10 kisi kalinca daha hücumcu, top tutan orta yapan gole yakin oyuncu Irfan Can’i alarak Bright Osayi Samuel’in de hücumsal özelliklerini kullanarak en iyi sekilde degerlendirmek istedik. Sol bekleri atildi. Farkli oyuncu oynadi. Daha etkili olabilecegimiz için hamle yaptik bu hamle tuttu” ifadelerine yer verdi.

“Geçen dönem Avrupa’da çok sakat oyuncularimiz vardi”

Fenerbahçe’de görev yaptigi bir önceki dönem Avrupa’daki performansi hatirlatilmasi üzerine Ismail Kartal, “Avrupa’da geçen dönem çok sakat oyuncular vardi. Bazi oyuncular yazilmasi gerekirken yazilmamisti. Ilk oynadigimiz maç da çok sert bir takimla eslesmistik. Simdi sezon basi geldim. Her gün çalisiyoruz. Iyi bir kadromuz var. Bunu da en iyi sekilde felsefemize yönelik iyi sey çikartmak istiyoruz. Oyuncularimla elimden gelenin en iyisini yapmaya çalisiyoruz” yanitini verdi.

“Oosterwolde’nin genelinde iyi oynayacagini biliyordum”

Bek oyuncusu Jayden Oosterwolde’nin stoper pozisyonunda oynamasina deginen Kartal, “Oosterwolde kosucu, kuvvetli ve hava hakimiyeti var. Stoperde 2 maçtir oynuyor. Samsun’da son 15 dakika oynadi. Bugün de bastan mecbur oynadi. Antrenmanlardaki performansini bildigimizden çok fazla hata yapacagini düsünmüyordum. Ufak pas hatalari oldu. Pozisyon ve zamanlama hatasi olsa da genelinde iyi olacagini biliyordum. Fizik ve enerjisi iyi durumda oldugu için güvenmistim. Bundan sonra lige, Avrupa’ya ve kadro derinligine göre bu tip rotasyonlari yapmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi. Fred’i 6 ve 8 numara pozisyonlarinda degerlendirdiklerini aktaran Kartal, “Fred, 6 numara da 8 numara da oynuyor. Biz de 6-8 gibi oynatiyoruz. Mecbur kalirsa 6 da oynatiriz” dedi.



“Federasyonun aldigi bir karar, yorum yapmak istemiyoruz”

Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu hafta Avrupa’da boy gösteren takimlarin lig maçlarini ertelemesi karari hakkinda da konusan Ismail Kartal, “Federasyonun almis oldugu bir karar. Bir herhangi yorum yapmak istemiyoruz. Karsi takimin ülkesi de lig maçlarini erteledi. Böyle bir karar alindi biz de buna uyduk” ifadelerini kullandi.

“Irfan Can Kahveci’nin performansindan memnunuz”

Irfan Can Kahveci’nin performansini degerlendiren deneyimli çalistirici, “Irfan Can Kahveci çok önemli oyuncumuz. Her oyuncu gibi o da bizim önemli oyuncularimizdan bir tanesi. Çok istekli, iyi çalisiyor, maçlara girince de karsiligini veriyor. Irfan Can vermesi gereken ne varsa vermeye çalisiyor. Oynadigi zaman bizi rahatlatiyor. Rakibe göre dinlendiriyoruz. Su anda performansindan gayet memnunuz” ifadelerine yer verdi.

“Isimi en iyi sekilde yapmaya çalisiyorum”

Takimdaki pozitif havanin sorulmasi üzerine Ismail Kartal su ifadelere yer verdi:

“Açik net konusuyorum. Adaletli oldugumu görünce onlar bana saygi gösteriyor. Birbirimize karsi saygiliyiz. Isimi en iyi sekilde yapmaya çalisiyorum. Su anda güzel iletisimimiz var. Antrenmanlarimiz güzel. 8 numaralar bizim oyunumuzun asil parçasi. Beklerimiz önemli, kanatlar önemli hepsi önemli. Gerçekten çok çalisiyoruz, ugrasiyoruz. Takimimiz iyi futbol oynasin taraftarlarimiz mutlu olsun bize inananlara karsi gece gündüz çalisiyoruz.”

Altay ve Livakovic açiklamasi

Ismail Kartal, müsabaka öncesi taraftara veda eden Altay Bayindir ile taraftari selamlayan Dominik Livakovic ile ilgili, “Altay, Fenerbahçe’nin ve Türk futbolunun önemli oyuncularindan. Süper Lig’de ilk ben oynattim. Fenerbahçe’ye geldi A Milli oldu. Futbolda böyle seyler oluyor. Verdigi hizmetler sebebiyle Altay’a tesekkür ediyorum. Yeni serüvene basladi bu yolculukta basarilar diliyorum. Orada bizi çok güzel bir sekilde temsil eder. Livakovic ile ilgili böyle durumda uzun zamandir baskanimiz yöneticilerimiz ugrasiyordu. Iyi kaleci. Kendisiyle tanistik, memnunum. Insallah birlikte güzel basarilara imza atariz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA