Emre Kocadag Açiklamasi 'Federasyon Teknoloji Ve Yapay Zekayla Alakali Sov Yapiyor'

Besiktas Asbaskani Emre Kocadag, Pendikspor maçindaki tartismali pozisyonla ilgili Futbol Federasyonu’nu elestirerek, "Federasyon teknoloji ve yapay zekayla alakali sov yapiyor. Bu konuda dünyayla yaristigimizi iddia ediyor. Bu yasanan bir rezalettir" dedi.

Besiktas Asbaskani Emre Kocadag, Dinamo Kiev öncesi gündemine dair basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Kocadag ilk olarak Dinamo Kiev maçiyla ilgili, "Dinamo Kiev maçini Ukrayna’nin içinde bulundugu savas nedeniyle Bükres’te oynayacagiz. Hedefimiz turu geçmek. Sahaya iyi bir oyun yansitip Istanbul’daki maça iyi bir sonuçla gitmek istiyoruz. Takimimizin motivasyonu tam. Ayni zamanda ülke puanina katkida bulunmak için gruplara kalmak en büyük hedefimiz" dedi.



"Bu yasanan bir rezalettir"

Pendikspor maçindaki tartismali pozisyonla ilgili bir soru üzerine Kocadag, "Pendikspor maçiyla ilgili olarak artik beklenmedik demeyecegim, alisilagelmis kimsenin memnun olmadigi konularla alakali serzenisimiz olmustu. Hakemlerle ilgili olarak MHK’ya basvurmustuk. MHK baskaninin imzasiyla tarafimiza bir cevap geldi. Özetle yan hakemin durdugu noktanin dogru oldugu, pozisyon bitmeden bayragini kaldirmasinin yanlis oldugu ve VAR’in izleyebilecegi dogru açida bir görüntü olmadigi ifade edildi. Federasyon teknoloji ve yapay zekayla alakali sov yapiyor. Bu konuda dünyayla yaristigimizi iddia ediyor. Bu yasanan bir rezalettir. Federasyonun ve yayinci kurulusun görüntü noktasinda verdikleri cevabi kabul etmiyorum. Taraftar görüntüleri ve sosyal medya manipülasyonlariyla topun çizgiyi geçip geçmedigini bulmaya çalismak gibi rezil bir durum olamaz. MHK baskani yan hakemin bayragini pozisyon bitmeden kaldirmasinin yanlis oldugunu kabul ediyor. Bunun hata oldugunu düsünmüyorum. Bu bir art niyettir. Yan hakeme o bayragi kaldirtanlar ile kameralari dogru açilara yerlestirmeyenler ayni grubun parçasi. Hakem hatasi yüzünden iki puanimiz alinmistir. Bunun sorumlularini bulmak federasyonun görevidir. Biz; elimizde belge var, açiklarsak kötü olur seklinde bos atip dolu tutmaya çalismak gibi maceralara girmeyiz. Besiktas camiasi bunun hesabini sorar. Bu konunun takipçisi olacagiz. Bu hatayi yapanin cezasi verilmek zorunda. Görüntü yok bahanesini kabul etmiyoruz. Taraftarlarimizin ayarlariyla oynamasinlar" diye konustu.



“Birçok yildiz oyuncuyu dörtte biri maliyete transfer ettik”

Transferlerle ilgili de konusan Emre Kocadag, "Geçtigimiz sezon devre arasinda kiralik oyuncumuz Weghorst’tan para kazandik ve ayni hafta Aboubakar gibi dönmesi imkansiz denilen oyuncuyu kadromuza kattik. Bunlarin bir kere bile takdir edildigini görmedim. Ahmet Nur Çebi döneminde hiçbir oyuncuyu Avrupa’da aldiginin üç dört katina transfer etmedik. Birçok yildiz oyuncuyu maliyetinin dörtte birine getirdik. Bu konuda Baskanimizi ve kendimi basarisiz görmüyorum. Sosyal medyada olusturulan havanin sirayet ettigi noktalar var. Besiktas’in basarili olmasini isteyen taraftarlarimizi iyi anliyorum. Amacimiz Besiktas’i sampiyon yapmak. Bir oyuncuya 15 milyon avro vermedik diye camianin kelli felli insanlariyla sosyal medyada etkilesim almak için bu toplara girerek elestiri yapilmasini anlamiyorum" açiklamasinda bulundu.

“Besiktas’la ilgili dertleri olanlarin kongrelerde ve Divan Kurulu’nda konusmasi lazim”

Pendikspor maçinda hakem tarafindan durdurulduklarini ifade eden Kocadag, "Maçtan sonra tepki hakeme ve federasyona mi, yönetime mi olmaliydi? Bunu herkesin düsünmesi lazim. Eski yönetimde de sosyal medyada kendini övdürmek için para harcayan, beni çok seviyorlar diyen yöneticileri gördük. Öyle insanlar su anda da var. Kendini popüler sanan insanlar var. Sosyal medya rüzgariyla yola çikan ve yolda kalanlari Türkiye çok gördü. Besiktas’la ilgili dertleri olanlarin kongrelerde ve Divan Kurulu’nda konusmasi lazim. Iki kere icra memurlari kapiya dayandi, maaslar aylarca ödenmedi. O dönemde Çebi en önde, ben de arkasinda kapidan girdim. O gün Besiktas semtinden geçmeyenler bugün sosyal medyada etkilesim almak için kimsenin kafasini bulandirmasinlar. Camiamizin çok önemli insanlari var. Istisare yeri kurul toplantilaridir. Seçimde ortada olmayanlar, taraftari manipüle edip konsantrasyon bozmaya çalismasinlar. Dijital medya sahiplerinin çogu baska takimlardan. Bunlarin Besiktas’in iyiligini düsündüklerini sanmiyorum. Hakli olan hakliligini ispat etmek için sosyal medyada para harcamak zorunda. Ben onlara para vermek istemiyorum. Bunlara prim vermemek iyi insanlarin elinde" seklinde konustu.



“Isimizin basindayiz”

Gündemlerinde seçim olmadigini söyleyen siyah-beyazli takimin asbaskani, sunlari söyledi:

"Gündemimizde seçim yok. Biz burada isimizin basindayiz. Isimizi iyi yaptigimizi düsünüyoruz. Camia bize destek olsun. Biz kimseye boyun egmeyiz. Kimseye pabuç birakmayiz. Federasyondan da hesap sorariz, Besiktas’in bir kurusunu da bosu bosuna kimseye yedirmeyiz."

"Taraftarin Talisca beklentisini görmezden gelmedik"

Talisca konusunda da açiklamalarda bulunan Emre Kocadag, "Taraftarin Talisca beklentisini görmezden gelmedik. Talisca’yi kulübü satmak istemiyor. Talisca özlemi varken, biz bu konuda adim atmisken Talisca da para noktasinda tercih yapip ülkemizden baska bir takima giderse taraftarimiz da tavrini koyar. Türkiye’ye gelme durumu olursa görüsmeyiz demiyoruz. Su an için öyle bir durum gözükmüyor. Ramos konusunda 15 milyon avro vergiler hariç bir rakam vardi" sözlerini sarf etti.

Kaynak: İHA