Sivas'ta Ata Sporu Cirit Heyecani

Sivas’ta Cirit Sahasi’nda gerçeklesen atli cirit müsabakalari yogun ilgi gördü.

Türkiye Geleneksel Atli Spor Dallari Federasyonu tarafindan düzenlenen Atli Cirit Çeyrek Final Ön Eleme B Grubu müsabakasi Sivas’ta düzenlendi.

Malatya Yazihan Atli Cirit ve Binicilik Spor Kulübü ile Sivas Yesilyurt Atli Cirit ve Binicilik Spor Kulübü’nün kapistigi turnuva vatandaslar tarafindan yogun ilgi gördü. Sivas Yesilyurt Atli Cirit ve Binicilik Spor Kulübü 8.5, Malatya Yazihan Atli Cirit ve Binicilik Spor Kulübü 2 skorla sona eren turnuvada Sivas Yesilyurt Atli Cirit ve Binicilik Spor Kulübü final elemelerine girmeye hak kazandi.

"Bu tarz ata sporlarimizi gelecek nesillere aktarmaliyiz"

Turnuvayi izlemeye gelen Ahmet Güngör, ata sporlarinin gelecek nesillere aktarilmasi gerektiginden bahsederek, "Arkadaslarla birlikte cirit turnuvasini izlemeye geldik. Biz ata sporumuzu yasatmaya devam ediyoruz. Biz de arkadaslarimizla birlikte atli okçuluk yapiyoruz, kendi atlarimiz var. Ben kendi ögrencilerim de dahil olmak üzere bir çocuklari atli sporlara ve ata alistirmaya çalisiyorum. Bu tarz ata sporlarimizi gelecek nesillere aktarmaliyiz" dedi.

Malatya Yazihan Atli Cirit ve Binicilik Spor Kulübü Kaptani Mert Gülen ise, cirit sporunda her zaman kardeslik kazanacagindan bahsederek, "Ben bu sporla 17 senedir ugrasiyorum. Bu spor küçük yaslardan beri yapilan bir spor ve çok uzun soluklu. Bu spor kolay birakilmayan bir spor, bize hastalik olmus. Bu sporu biz çok severek yapiyoruz. Bu sporda her zaman kardeslik kazanir" diye konustu.

Kaynak: İHA